fbpx

10 dejstev, ki jih niste vedeli o Cartier ‘Love’ zapestnici

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Takoj po lansiranju zapestnice je vodstvo hiše Cartier zapestnice poklonilo nekaterim najbolj znanim parom 20. stoletja.

Po nedavni tržni raziskavi podjetja Karus Chains je zapestnica, ki so jo pri Cartierju poimenovali Love Bracelet, najbolj iskan kos nakita na svetu. Seveda predvsem med ponaredki, kajti pravega kosa zlata te prestižne francoske znamke nakita si še zdaleč ne moremo privoščiti vsi.

Ta elegantna zapestnica uteleša simbol ljubezni in predanosti (baje), še bolj kot to pa mnoge punce mika dejstvo, da so pač lastnice zares prestižnega kosa nakita in so na to dejstvo ponosne ter ta statusni simbol rade pokažejo. Tako je vse več trendseterk, ki si raje pritrgajo kje drugje, samo da zberejo denar za to ne ravno poceni zapestnico. Predstavljamo vam nekaj dejstev o zapestnici Love Bracelet, ki jih skoraj gotovo še niste poznali:

1. Priljubljeno zapestnico so oblikovali v New Yorku, ne v Parizu – in to že leta 1969.

2. Italijanskega oblikovalca Alda Cipulla je navdušila srednjeveška legenda o vojakih, ki so svoje ljubice zaklenili v ‘železni deviški pas’ s ključavnico, da jih njihove najdražje ne bi varale vmes s kom drugim. Razumljivo, da je Aldo tako razmišljal, saj je moški; medtem ko se srednjeveške lepotice z njim gotovo ne bi strinjale, saj je bilo težek železni pas s ključavnico zagotovo zelo neudobno imeti na sebi.

3. Mučilni predmet iz srednjega veka, znamenje posesivnosti in drugih človeških neprijetnih lastnosti je s pomočjo Alda dobil nov pomen v zapestnici Love Bracelet. Bil je prvi kos nakita, ki ga je Cipullo oblikoval za Cartier.

4. Ta kos nakita se lepo poda na vse oblačilne kombinacije in outfite.

5. Cartierjev dizajn je tak, da je zapestnica sestavljena iz dveh delov, ki ju skupaj drži vijak, tega se da odviti ali priviti samo s pomočjo posebnega izvijača, ki je priložen zapestnici. Obstaja tudi verzija z verižico, torej da ima izcijač pri sebi tisti, ki je ljubljeni podaril zapestnico (hm, nadvse srednjeveško, patriarhalno in posesivno, ampak okej).

6. Bojda da zapestnice ne morete kupiti za lastno zapestje, ampak samo za nekoga drugega.

7. Takoj po lansiranju zapestnice je vodstvo hiše Cartier zapestnico poklonilo nekaterim najbolj znanim parom 20. stoletja, med drugim vojvodi in vojvodkinji windsorskima, Elizabeth Taylor in Richardu Burtonu, Ali MacGraw in Steveu McQueenu in Sophii Loren ter Carlu Pontiju.

8. Zapestnica je dostopna v nekaj variantah, v 18-karatnem rumenem zlatu, belem in rdečem zlatu ter v platini, po želji in finančnih zmožnostih so lahko zapestnice okrašene z dimanti. Prvi model z diamanti je na trg prišel leta 1979.

9. Na začetku te zapestnice niso imele vgravirane serijske številke, a jasno je bilo, da bo zaradi trendovskosti ta zapestnica še in še kopirana povsod po svetu. Zato imajo danes te zapestnice vgravirane serijsko številko.

10. Bojda imajo nekatere nobel bolnišnice v New Yorku originalen izvijač za primer, če morajo to zapestnico na hitro (in brez poškodb dragocenega nakita) sneti z očitno petične pacientke.

 

Foto: Pinterest, Cartier, InStyle, Glamour


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam