fbpx

10 kosov, ki jih morate nemudoma vreči naravnost v smeti

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Zanimivosti

Ne glede na to, ali so ponošena, ali pa vas nanje vežejo slabi spomini, zavrzite jih takoj in zdaj!

Najpogosteje gremo po nakupih novih oblek oziroma gaderobe še preden smo naredili čistko v svojih omarah. Omare pa seveda niso čudežne ‘sport billy’ torbice – ne raztegnejo se na zahtevo in tudi naša stanovanja oziroma hiše praviloma niso taka, kot pri Kardashianovih, zato moramo svoj življenjski prostor načrtovati bolj smotrno.

To v praksi pomeni, da naše omare pokajo po šivih. V nekaterih primerih pa so celo tako prenapolnjene in obenem premalo prezračene ali izpostavljene vlagi, da nam kakšni kosi oblek celo dobesedno razpadajo od plesni in moljev. Zato upoštevajte pravilo: če ste kupili nekaj novega oziroma to načrtujete, na vsak kupljen kos vrzite enega iz omare. No, ali pa vsaj na pet novih kosov, da šok ne bo prehud…

Tu je po mnenju modnih svetovalcev 10 kosov oblačil, ki bi se jih morali v vsakem primeru znebiti, pa če ste kupili kaj novega, ali tudi ne. V prvem primeru pa še posebej. Naredite, skratka, prostor za svoja nova oblačila, konec poletja, ki se poslavlja, je kot naročen za to!

1. Stara pižama

Ponošena, strgana, stara poldrugo desetletje… Morda celo z (za vaša leta) že neprimernimi motivi… Vsi vemo, kako težko se je posloviti od stare, najljubše pižame, ampak čas je, da kupite drugo, staro pa zavržete, ker je najbrž odgarala svoje.

2. Obleka, ki ste jo nosili že na pet porok

Veste kaj… Poglejte fotografije. Ja, tudi tiste na Facebooku. Vsi vedo, da ste jo nosili že vsaj petkrat na taiste dogodke. Koktejl obleka res ni tako draga reč, sploh, če jo kupite pri nizkocenovniku. Naredite že nekaj zase in izboljšajte svoj sloves na družbenih omrežjih…

3. Oblačila nekdanjega partnerja

Okej, ta je težka… Če se mi je kdo v preteklosti zameril, sem pometala v smeti prav vse, kar je bilo kdaj povezano z njim. Ampak, kaj pa bivši, s katerimi smo ostale v dobrih odnosih? Ki jim nikoli nismo imele sploh česa zameriti? Kakorkoli, oblačila so povezana tudi s čustvi. Če na nekoga nimate dobrih spominov, se nemudoma znebite tudi ostalin v obliki oblačil, ki jih je nekoč posodil ali podaril vam.

4. Ponošeni modrčki

Pravkar smo izvedeli, da modrček po letu nošenja (in kajpak rednega pranja) že izgubi svojo obliko. Če samo pomislim, kolikokrat vmes shujšamo, se zredimo, leta tečejo, me pa še vedno nadevamo isti modrček… Kakorkoli, čas je za nakup novega, pa čeprav modrčki niso niti slučajno poceni!

5. Brezplačne majice

Novinarji smo tega greha še posebej krivi, saj nas mnogi organizatorji dogodkov dobesedno zasipajo s press darili, ki so za njih cenovno pač najbolj ugodni, obenem pa raznim podjetjem s tem delamo še brezplačno reklamo. Kakorkoli, če ne gre ravno za prestižno dodelano polo majico z logotipom avtomobila premium nemške znamke, potem bomo te majice spremenili v krpe za brisanje prahu. Povem vam iz prve roke, za kaj takega so te majice daleč najbolj uporabne…

6. Orumenele bele majice

Naj proizvajalci praškov trdijo, karkoli že hočejo, vsi poznamo kruto resnico: nekoč belo in še bolj belo je sčasoma le še rumeno in bolj rumeno… Tako, nič več ni povedati na to temo. Ven jih zabrišite in naravnost v smeti.

7. Obleka, ki vam ni po meri

V to rubriko spadajo: oblačila, ki jih hranite že leta, a so vam kot zakleto premajhna ali tako velika, da bi vanj stlačili dve verziji sebe; vse, kar je neudobno, tišči ali v čemer se ne počutite dobro; vse, kar je tako zelo mimo v modnem smislu, da niti vrnitev trendov ne pomaga…

8. Obleka iz ‘prejšnjega življenja’

Oh, saj vemo, o čem govorimo. To so ponavadi tudi oblačila, na katere nas ne vežejo vedno najlepši spomini, priznajte si. Če nekdo pri 30-ih letih še vedno govori o dneh srednješolske slave, je budala brez primerjave in ne živi v sedanjosti, ampak ima v glavi nekaj pomešano. Ko ste že drugič ali tretjič zamenjali službo, prav tako ni več primerno nositi oblačil iz študentskih časov. Odrastite že enkrat.

9. Nepoparčkani kosi

Samo prepotreben prostor vam jemljejo. V mislih imamo: nogavico, ki je že davno izgubila svoj par; razumemo, da se vam reva smili, ker je sirota, ampak zdaj ni čas za čustva. Enako velja za osamljeno rokavico in tako naprej.

10. Poškodovani obešalniki

Tako, kot nimajo v omari več česa početi obrabljena, splesnjena, od moljev nažrta oblačila (molje preženite, še preden kupite kaj novega), tako velja tudi za obešalnike, ki so enako nagnjeni k obrabi. Polomljeni obešalniki vam nič ne pomagajo. Nehajte jih tlačiti v ozadje omare, to problema ne reši. Kupite nove (trgovine so z njimi, čeprav plastičnimi, postale prav skope). In ko smo pri materialu: splača se vam kupiti lesene, plastični oblačila, zlasti občutljiva, sčasoma samo uničijo.

 

Foto: YouTube, Pinterest, Yahoo, Living well, iChic


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam