fbpx

10 kosov oblačil, ki jih potrebujete za prehodne dni

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Saj že čutite na svoji koži, da bo treba nekaj spremeniti, ko gre za garderobo?

Kar občutno se je ohladilo zadnje dneve, ampak to bi še šlo, zoprna je predvsem mokrota, pred katero se moramo ubraniti, kakor vemo in znamo – z gumijastimi škornji, nepremočljivimi površniki in kajpak dežniki. Zato bo deset v nadaljevanju predstavljenih kosovo oblačil prišlo prav predvsem za ‘prave’ jesenske dni, ki smo jih zadnja leta očitno vse manj deležni.

Pravih prehodov med sezonami namreč že davno ni več – se sploh še spomnite začetka jeseni ali konca poletja (uradno imamo namreč še vedno poletje, le kdo bi si to mislil!), ko se je lepo postopoma hladilo, mi pa smo skladno s tem dodajali oblačila zjutraj in jih čez dan, ko je sonce vse bolj grelo, odvzemali?

Tudi jaz se jih komaj še spomnim. Ko bo tega dežja končno konec, pa si le preberite spodnji seznam, s čim se morate oborožiti, da vstopite v jesenske dni (in upamo, da ste se že začeli toplo oblačiti, sicer vam prehlad ne uide!). Še eno bistveno pravilo: teh 10 kosov oblačil naj bo v nevtralni barvi, da jih boste lahko čim bolje kombinirali med sabo, pa tudi z lahkimi oblačili iz časa poletja in s prihodnjimi, težjimi oblačili, ki vas čakajo pozimi. Čisto pravih jesenskih oblačil namreč – ni!

1. Usnjena jakna

Večno zelena favoritka vsake prehodne sezone, naj gre za pomlad ali jesen, brez nje ne moremo!

Predlog uredništva: Comma, (99,99 eur)

2. Suknjič za hladna jutra in večere

Nujna stvar, ko temperature padejo pod 23 stopinj Celzija. Vsaj zame. Vaš termostat je morda nastavljen na 20, 21 stopinj Celzija ali celo kaj manj, ampak brez jakne, lahke ali debelejše, res ne bo šlo.

Predlog uredništva: Comma, (119,99 eur)

3. Svilena srajca ali bluza

Nadvse uporaben kos, ki ga lahko uporabite, da povišate modno raven ali jo znižate: gre tako na kavbojke kot na elegantne poslovni kostim… celo na športne copate ali na klasične salonarje v slogu Louboutin.

Predlog uredništva: Comma, (79,99 eur)

4. Cvetlični vzorci

Naj vas optimizem in veselje ne zapustita že s prvim dežjem. Pričarajte si sonce in vzdušje tudi s pomočjo cvetličnih vzorcev…

Predlog uredništva: Comma, (129 eur)

5. Tanjše pletenine

Nepogrešljive, da nas ovijejo v toploto. Stavite na oversize modele.

Predlog uredništva: Comma, (49,99 eur)

6. Kavbojke

Le kako bi brez njih takorekoč vsak dan v letu?

Predlog uredništva: Comma, (89,99 eur)

7. Krilo čez kolena

Brez njega ne gre, priporočamo midi in maksi dolžine. Tako krilo lahko kombinirate prav k vsemu, česar se ta hip spomnite.

Predlog uredništva: Comma, (99,99 eur)

8. Mokasini

Najraje bi imele seveda Guccijeve, ampak zadovoljile se bomo tudi s slabšo znamko.

9. Škorenjci ali gležnjarji

Težko, ne, nemogoče bo brez njih. Tako kot vsako jesen. Izbirajte nepremočljivo usnje za deževne dni in brušeno usnje ali tkanino na zgornjem delu za toplejše, sončne dni.

10. Mornarska kapa

Pozor: ne pristaja vsaki glavi. Nekatere ženske imajo pač čudno oblikovane glave ali preveč dolge in špičaste brade, ali preveč okrogel obraz, zato bodite s tem novim trendom kar se da previdne. Če pa imate lepo obliko obraza, si le privoščite to novo trendovsko pokrivalo, ki vam bo dalo deški šarm.

 

Foto: The Fashion Medley, Glamour, Marie Claire, Vogue, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam