fbpx

10 modnih kosov v črni, ki jih mora imeti ženska!

Moda

Modni poznavalci menijo, da bi morala vsaka imeti naslednjih 10 nepogrešljivih ‘črnih’ klasik, ki ublažijo in uskladijo barvito nasprotje drugih kosov pri sestavljanju garderobe.

Večkrat vam damo modni nasvet v slogu, da se skušajte čim bolj ogibati preveč dolgočasne črnine, sploh ‘outfitom’ od glave do peta v momokromnem videzu in vas obenem vabimo, da se prepustite svetu barvnih kosov garderobe – še posebej v zimskem času, ko na slovenskih ulicah videvamo čisto preveč črnine.

Saj razumemo, da so črna oblačila zelo praktična, posebej v hladnih dneh, ali če gremo na gala priložnost, pred tem pa stojimo pred omaro in ne vemo, kaj sploh dati nase. Toda slovita glavna urednica ameriške izdaje revije Vogue Anna Wintour je denimo o svojih 5 zlatih pravilih oblačenja, ki jih že leta upošteva, v enem od intervjujev povedala:

“Menim, da ženske zakrivijo največji modni greh, če se od glave do peta oblečejo v popolno črnino.”

No, zapisano še ne pomeni, da moramo takoj zdaj iz garderobnih omar pometati vsa oblačila in modne dodatke v črni! Še več, črna (ki v bistvu sploh ni barva) je enako nevtralna, kot bela ‘barva’ (ki prav tako ni barva).

Ravno zato se črna (enako, kot bela) ujema s prav vsemi ‘pravimi’ barvimi in ublaži celoten modni videz, da slednji ni preveč ‘kričeč’ in barvit. Zato po vsaj enem kosu v črni rade posežemo vsak dan, se strinjate? Pri sestavljanju vsakodnevnih outfitov, menijo modni poznavalci, bi morala vsaka ženska v svoji garderobi imeti naslednjih 10 nepogrešljivih ‘črnih’ klasik.

1. Črn plašč

Tudi, če se ne moremo upreti trendom in smo si v prejšnjih letih že kupile plašč v živi barvi, gremo stavit, da boste črn plašč nosile pogosteje, kot barvnega. Pozimi je to zimski plašč, v prehodnih sezonah pa trenč plašč – če sta v črni, se prilegata vsem drugim modnim kosom, ki jih damo nase!

2. Črna usnjena jakna

View this post on Instagram

hi saturday

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj) on

Rokerska, uporniška, mladostna… Še ena večna modna klasika, ki se poda k vsem slogom oblačenja.

3. Črne hlače

Si lahko predstavljate življenje brez njih? Tudi mi ne. Ko ne vemo, kaj obleči za v službo ali na koncert, nam vedno znova rešijo modno dilemo!

4. Črn suknjič

View this post on Instagram

ready for dinner ??

A post shared by ? (@carodaur) on

Črn suknjič vsak ‘outfit’ v trenutku napravi bolj eleganten. Tanek, podložen, za poleti svilen, za jesen ali zimo iz debelejšega materiala… Črn suknjič (za zelo slovesne priložnosti lahko tudi ženski smoking) nas ne bo nikoli pustil na cedilu.

5. Črna srajca

Tako kot bela srajca se poda k vsem modnim izborom, vsak dan.

6. Črna majica

Vsaka ženska potrebuje vsaj dve črni majici, eno z dolgimi in drugo s kratkimi rokavi. Pa pika. Gre za osnovni kos oblačila, po katerem pogosto posežemo.

7. Črna obleka

Saj ni kaj dodati. Črna obleka (ali pač ‘mala črna oblekica’) je večen modni kos in za vsako žensko popolno klasično oblačilo.

8. Črna torba

Najraje imamo seveda tako z logotipom priznane znamke. Ampak v vsakem primeru si nobena ženska ne more niti predstavljati svojega vsakdanjika brez črne torbe. Pa čeprav jo včasih zamenjamo s kakšno bolj barvito.

9. Črni škornji

View this post on Instagram

Friday feeling!!! ???? #pamallier

A post shared by Pamela Allier ?? (@pamallier) on

Visoki, nizki, s peto ali z ravnim podplatom, taki, ki segajo pod koleni, nad koleni, usnjeni, iz nubuka ali v kombinaciji s tekstilom ali dodatkom PVC-ja: kakorkoli že, črne škornje z lahkoto skombiniramo s preostankom garderobe.

10. Črni salonarji

Nobenega dodatnega pojasnila ne potrebujemo! Vsaka poslovna ženska ve, da so absolutno nepogrešljivi. Vsaka od nas potrebuje vsaj nekaj parov, v gladkem usnju, z okraski, z diamantno zaponko, spredaj (ali zadaj) odprtega ali zaprtega modela. Črni salonarji so večna klasika in ‘must have’ modna naložba!

 

D. S.

Foto: Index.hr, Instagram, YouTube, Marieclaire.fr, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam