fbpx

10 modnih pravil, zaradi katerih vas bodo zamenjali s Parižanko

Moda, Novice

V nadaljevanju vas čaka vse, kar morate vedeti, če želite obvladati skrivnosti žensk, za katere velja, da imajo nepogrešljiv občutek za slog.

Od priljubljenih modelov in barv, kosov, ki jih ima vsaka ženska v omari, do klasike, kot je mala črna oblekica.

Priznajmo si: Francozinje obvladajo! Pravzaprav bolje počnejo vse! Bolje jedo, bolje pijejo, bolje živijo in, da, nedvomno se bolje oblačijo.

Se spomnite Brigitte Bardot, Loulou de Falaise, Catherine Deneuve in neprekosljive Coco Chanel? Naštete dame so dobile več kot dostojne naslednice in današnje pariške trendseterke Charlotte Gainsburg, Carine Roitfeld, Caroline de Maigret, ki jim sledi nekoliko mlajša generacija Lou Doillon ter Clemence Poesy.

Tudi najbolj znamenite modne hiše, kot so Dior, Chanel, Balenciaga, Yves Saint Laurent, so bile ustanovljene v mestu luči.

Sama menim, da je nekaj v tem mestu, kar ljudem daje navdih, imenitnost in občutek za eleganco, nonšalantno eleganco. Da bi to dosegli tudi vi, morate imeti v svoji omari nekaj nepogrešljivih kosov, s pomočjo katerih zgradite svoj outfit in upoštevati nekaj določenih pravil.

Ležerni kroji mogoče res niso na vašem seznamu najbolj priljubljenih, resnica pa je, da jih morate preskusiti, da lahko dorečete zadnjo sodbo.

Če želite igrati na karto nepogrešljivega sloga (in to je pariški), je treba sprejeti nova pravila igre in ta obstajajo z razlogom.

Črte

Če želite pravi pariški šik, potem so črte obvezne, če smo natančnejši: bretonske črte, kot jih je nosila Coco Chanel. V modro-beli vzorec se je zaljubila ob obisku francoske riviere. Z navdihom francoskih mornarjev jih je predstavila leta 1917 v kolekciji, ki bi ji v današnjih časih rekli cruise.

Bretonske črte so prvi nosili francoski mornarji v Bretaniji že od leta 1858, ko je bila z zakonom predpisana nova uniforma; pulover z modro-belimi črtami. Originalna uniforma je imela 21 črt – za vsako zmago Napoleona III.
Črtasti puloverji bodo videti popolno, če jih boste kombinirali s širokimi poletnimi hlačami.

Manj je več

Preprostost in eleganca sta osnovna elementa pariškega šika. Nosijo se klasični kosi, eno izmed osnovnih pravil oblačenja pa je: nikoli ne pretiravajte z modnimi dodatki in nakitom.

Nizke petke

Le redko boste videli Parižanko, kako v visokih petkah hiti po vsakodnevnih opravkih. Pomeni, da izbirajte čevlje s čim nižjo petko. Na našo srečo, se to sezono ponovno nosijo mokasine in balerinke. Zelo šik boste videti, če boste nizke čevlje kombinirali s kavbojkami ter belo srajco ali pa s črno obleko na preklop.

Sončna očala

Ne glede na to kaj imate oblečeno, so sončna očala z velikimi okvirji pika na i vsakemu outfitu.

Moški kroji

Spet se vračamo k Coco Chanel, ki ni nikoli bežala od strogih linij. Še več, nekatere kombinacije, kot so obleke moškega kroja na goli koži, so videti zelo ženstveno. V tem primeru se poigrajte z detajli, kot sta rdeča šminka ali večji kos nakita.

Bela srajca

Eden izmed kosov, v katerega preprosto morate investirati, je bela srajca. Kombinirajte jo z oprijetimi kavbojkami, preprosto jakno in balerinkami.

Trenč

Najbolje ga je nosila Catherine Deneuve, saj je kultna scena iz filma Umbrellas of Cherbourg, pač nepozabna. V filmu je bodoča filmska zvezdnica nosila trenč preko obleke, s preprostimi čevlji z nizko petko. Za ženstveni detajl si privoščite pentljo v laseh.

Nevtralne barve

Parižanke so videti zelo očarljive tudi brez močnih barv. Izberite nevtralne tone, kot so bež, svetlosiva, črna, bela in temno modra.

 

Sproščeni kroji

Oblačila morajo biti udobna in uporabna, samo pazite, da celotna kombinacija ne bo videti preveč vrečasta.

Mala črna oblekica

Nosimo jo že od leta 1926, obožujemo pa jo zaradi Audrey Hepburn. Težko je govoriti o pariškem piku, brez omembe male črne oblekice.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam