10 najbolj kulskih sosesk za življenje

Najboljši del počitnic je tisti trenutek, ko odkrijete stran mesta, ki je bolj priljubljena med domačini kot turisti.

Morda je to kavarna z najboljšo kavo, ki ste jo kdaj poskusili, podzemni bar, ki ni označen na ulici, ali restavracija, ki streže okusne lokalne dobrote, za katere še niste slišali.

Da bi vam pomagali odkriti več skritih draguljev na vašem naslednjem mestnem oddihu, je svetovna medijska znamka Time Out objavila svoj letni seznam najbolj kul sosesk na svetu.

M. V. / 15. oktober 2022
1. COLONIA AMERICANA, Guadalajara, Mehika

Na vrhu seznama za leto 2022 je živahna Colonia Americana, ki se nahaja v mestu Guadalajara v zahodni Mehiki. Time Out pravi, da jih je prepričala eklektična mešanica zgodovinskih dvorcev v slogu art deco in glasbenih prizorišč v skladiščih Colonie Americane.

“Guadalajara je vzhajajoče mesto, ki ga je treba obiskati,” je povedal urednik Time Out Travel James Manning v izjavi. “Je dom kreativne skupnosti, ki premika meje, vse večjega števila čudovitih krajev za jesti in nekaj najboljšega nočnega življenja na zahodni polobli. In ulično življenje je neprekosljivo.”

2. CAIS DE SODRÉ, Lizbona, Portugalska

Za petami Colonie Americane je lizbonska reka Cais do Sodré, ki je zasedla drugo mesto na seznamu. Portugalska soseska, ki je že dolgo znana po živahnem nočnem življenju, si zdaj ustvarja ime kot žarišče gurmanov.

“To je soseska, v kateri najbolj obetavni mladi kuharski mojstri Lizbone odpirajo nove restavracije,” pravijo Time Out, pri čemer navaja Quiosque de São Paul in Tricky’s kot najboljši mesti za pijačo in obedovanje.

3. WAT BO VILLAGE, Siem Reap, Kambodža

Tretja na seznamu 2022 je vas Wat Bo v Siem Reapu v Kambodži. Po poročanju Time Outa je območje, ki obdaja spektakularno pagodo Wat Bo, v preteklem letu “resno zažarelo”.

Butični hoteli Viroth’s in Treeline Urban Resort so navedeni kot vrhunci, poleg restavracije Tevy’s Place, ki streže okusne organske obroke in deluje tudi kot socialno podjetje, ki krepi vlogo lokalnih žensk.

4. RIDGEWOOD, New York, ZDA

Najbolje ocenjena ameriška soseska se je uvrstila na četrto mesto – Ridgewood v New Yorku. Time Out pravi, da je ravnovesje novih, prihajajočih barov in restavracij na tem območju Queensa, poleg ustanov, kot je slaščičarna Rudy’s Bakery – odprta leta 1934 –, prineslo mesto na seznam za leto 2022.

5. MILE END, Montreal, Kanada

Medtem Mile End v Montrealu v Kanadi zaseda peto mesto najboljših Time Out, opisan kot “prehoden kotiček”, ki gosti “nekatere najboljše mestne restavracije, neodvisne knjigarne, cvetličarne, mesnice.”

6. BARRIO LOGAN, San diego, ZDA

Uredniki Time Out so prav tako razmišljali, da bi s svojim lokalnim strokovnim znanjem ustvarili najboljši vodnik, ki bi osvetlil 51 najbolj kul sosesk na svetu. Med top 20 so “preprosto povedano, neverjetna mesta, ki jih je treba obiskati prav zdaj,” pravi Time Out.

7. SHIMOKITAZAWA, Tokio, Japonska

Time Outov seznam je rezultat obsežne ankete, v kateri so na tisoče ljudi z vsega sveta vprašali o njihovih najljubših krajih v njihovem mestu.

8. CLIFTONVILLE, Margate, VB

Dave Calhoun, vodja vsebine pri Time Out za Severno Ameriko in Združeno kraljestvo, je dejal, da je bil cilj letnega seznama izpostaviti področja, ki niso “homogenizirane, korporativne destinacije”, temveč “imajo neodvisno in gostoljubno vzdušje.”

9. BARRIO YUNGAY, Santiago, Čile

“Morda jih boste lahko prehodili v pol ure ali manj, vendar so polni toliko izkušenj, da lahko preživite dneve v raziskovanju,” je dejal.

10. COURS JULIEN, Marseille, Francija

Katera je na vašem seznamu za naslednji dopust?

Avtor
Piše

M. V.