fbpx

10 najbolj slavnih portretov izjemne fotografinje Annie Leibovitz

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

V svetu fotografije obstaja več »bogov« in ena kraljica – Annie.

Pred njenim objektivom so stale največje zvezde, kot so John Lennon, Keith Richards in Angelina Jolie, katerih najlepše portrete je posnela prav ta slavna fotografinja.

Odlična ameriška fotografinja, ki je fotografirala Johna Lennona prav na dan, ko je bil umorjen in razvpito naslovnico za revijo Vogue, s Kim Kardashian in Kanye Westom – nato pa zavrnila fotografiranje njune poroke, je prva ženska z lastno razstavo v washingtonski galeriji National Portrait Gallery.

Rodila se je 2. oktobra 1949 v majhnem mestu Waterbury, v zvezni državi Connecticut. Po študiju slikarstva se je Annie posvetila fotografiji. Njeno prvo delo je bilo pri reviji Rolling Stone, kjer je leta 1973 postala glavna urednica fotografije in tam vztrajala kar 10 let. Med delom za Rolling Stone se je uspela prebiti med najboljše neodvisne fotografe, specializirane za veličastne portrete slavnih, zaradi katerih je postala slavna po celem svetu.

Annie je s svojimi fotografijami izdala že več publikacij, najnovejša z naslovom Annie Leibovitz: Portraits 2005 – 2016, pa vsebuje nekaj njenih najbolj znanih del. V uredništvu smo jih izbrali 10, ki si jih lahko ogledate v prispevku.

 

John Lennon in Yoko Ono

Keith Richards

Prince

Adele

Tom Cruise, Katie Holmes in Suri Cruise

Cate Blanchet

Michael Jackson

Demi Moore

Angelina Jolie

Kraljica Elizabeta II

foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam