fbpx

10 nasvetov, kako preživeti naporne tedne retrogradnega Merkurja!

Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran, Zanimivosti

Tudi sami že čutite, da je nekaj težkega v zraku’?

Nihče vam ne bi smel zameriti, če se od 22. marca naprej počutite še bolj pod stresom, kot ponavadi. Z vso pravico se lahko izgovorite na vpliv planetov na vaše počutje, kajti resnično se na nebu odvijajo zanimivi dogodki, ki vplivajo, tako vsaj trdi astrologija, na okoliščine, v katerih se znajdemo, na komunikacijo in medčloveške odnose.

Tri- do štirikrat letno se najhitreje potujoči planet našega sončnega sistema oziroma osončja, v katerega spada tudi Zemlja, ustavi v orbiti in potuje nazaj. To je dogodek, ki mu pravijo tudi vzvratno potovanje Merkurja ali kar po domače – delovanje retrogradnega Merkurja.

Ker je v astrologiji Merkur vladar potovanj, povezovanj, komunikacij in tehnologije, še nekoliko bolj vpliva na sodobnega človeka 21. stoletja, ki si življenja brez pametnih telefonov, interneta, tesne povezanosti in nenehne komunikacije ter stalnega premikanja od ene točke v prostoru do druge sploh ne zna več predstavljati.

Malo za šalo, malo zares, tu je 10 nasvetov, kako preživeti vpliv retogradnega Merkurja, ki nam vlada naslednje tri tedne (od 22. marca do 15. aprila) in se bo v letu 2018 s svojim neugodnim vplivom še dvakrat pojavil (od 26. julija do 19. avgusta in od 16. novembra do 6. decembra, op.). Vsebino smo povzeli po spletni strani Numerologist.com.

1. Shranjujte svoje podatke in delajte kopije

Vsak pošten sistemski administrator, programer in drug stokovnjak za podatkovno tehnologijo vam bi ‘po domače’ povedal: naredi si back-up! V pravilni slovenščini: shranjuj, delaj kopije podatkov! Ker so mobilni podatki, komunikacija, telefoni, splet, računalniki, itd. pod vplivom mogočnega Merkurja, so sedaj tudi najbolj na udaru. Morda pa je prav zaradi vpliva Merkurja zadnje dni pod drobnogledom varnost podatkov na Facebooku, ste že pomislili na to možnost?

2. Komunicirajte jasno!

Če kdaj, potem lahko prav v naslednjih treh tednih pride do nesporazumov. Vnaprej načrtujte pomembne pogovore. Ponovno preverite vsebino maila ali sporočila, preden ga oddate (velja tudi za pisna poročila v službi).

3. Vse dvakrat preverite

Najmanj dvakrat in ne le, ko gre za komunikacijo, tudi pri vsakdanjih opravilih, kajti zaradi vpliva nazaj potujočega Merkurja smo vsi bolj raztreseni, kot ponavadi. V tem obdobju recimo radi krivimo druge za svoje napake…

4. Revidirajte pogodbe

To ni čas za sklepanje novih pogodb, pa tudi ne za vstopanje v nova in pomembna partnerstva ali zavezništva. Namesto tega revidirajte obstoječe zaveze in pogodbe ali jih vsaj v mislih, če že ne na papirju, preletite. Ko Merkur potuje vzvratno, je dober čas, da razmislimo, kaj v našem življenju deluje in kaj ne. Naj gre za zasebno življenje ali kariero. In če že res morate podpisati kakšno pogodbo…

5. Preverite droben tisk!

Vse podrobno preberite, ničesar ne izpustite, vse, kar je nejasnega, takoj vprašajte in se prepričajte. To so namreč tedni, ko se zlahka zafrknemo, ker smo nekaj pomembnega prezrli.

6. Naj vam zraste bolj debela koža

Če vse jemljete osebno, vam v naslednjih tednih (in v prej navedenih obdobjih) ne bo lahko. Pustite pripombe, naj gredo mimo vas. Niste edina oseba, ki jo mede vpliv čudaškega Merkurja, zato imejte malce sočutja do drugih in ne jemljite vsega smrtno resno!

7. Odpustite

Ker je to dober čas za revidiranje odnosov, je tudi super čas za odpuščanje starih zamer. Osvobodite se jih.

Se spomnite, kaj je nekoč zapisal modrec Konfucij?

“Če želiš stopiti na pot maščevanja, najprej izkoplji dva grobova.”

Zamera in sovraštvo ter neodpuščanje so stvari, ki nas same veliko bolj razjedajo, kot tisto osebo, ki jo v mislih obsipamo s temi čustvi. Retrogradni Merkur je idealen čas za rezanje karmičnih vezi in za osvobajanje od škodljivih, neželenih čustvenih navezav na ljudi ali situacije in celo prostore.

8. Družite se s starimi prijatelji, naredite ponovno združitev sošolcev

Ker je Merkur pravkar šel ‘retro’, vam bodo na misel (in tudi dejansko na pot) hodile osebe iz preteklosti. Mogoče srečate staro ljubezen, ali pozabljene prijatelje. To je tudi krasen čas, da se na obletnici zberejo razredi nekdanjih sošolcev ali za družinsko srečanje ljudi, ki se že dlje niso videli! Sedaj lahko: učvrstite koristne vezi; prekinete nedelujoče; ali pa poiščete ljudi, ki ste jim kaj dolžni (tudi denar, na primer) in poravnate svoje dolgove.

9. Pojdite s tokom

Vse sorta se bo dogajalo: zamujeni leti, nepričakovani odlogi, spremembe načrtov… Vse to so v resnici samo zamaskirane korekcije kozmičnih tokov. Merkur je še posebej izmuzljiv in nas po svojem nenavadnem načrtu, ki vključuje tudi preobrate in presenečenja, v resnici vodi k nečemu, kar se bo za nas na dolgi rok izkazalo kot boljše.

10. Upočasnite se

Vsi vemo, iz basni o želvi in zajcu, da je nazadnje v tekmi zmagala – počasna želva. Ne letajte naokoli kot zmešani in pobirajte koščke sestavljanke, pač pa se ustavite, umirite in globoooookoooo zadihajte! Zdaj je čas, da zajamete sapo in vse delate počasi ter z razmislekom, ne pa norite okoli in skušate stvari držati pod nadzorom. Kar počasi, vse bo v redu!

 

Foto: Pexels, Pinterest, 99.9 Point, Self, Brit, Elite Daily, Numerologist, Good Free Photos


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam