fbpx

10 nasvetov za hitrejšo rast las!

Lepota, Novice, Prva stran

Si želite daljših las?

Dolgi lasje so pogosta želja žensk po vsem svetu, redko katera izmed nas pa je z rastjo las tudi zadovoljna. Za hitrejšo rast las kupujemo izdelke in se postavljamo na trepalnice. Za vas imam nekaj nasvetov, kako naravno pospešiti rast las.

  1. Masirajte lasišče glave

Zdravje las se prične pri lasišču glave, kar pomeni, da zdravo lasišče lahko enačimo tudi z zdravimi lasmi. Dnevno posvetite nekaj minut masiranju lasišča, saj boste tako stimulirali rast las in izboljšali njihovo gostoto.

  1. Redno striženje

 Mit je, da morate h frizerju vsakih šest ali osem nedelj. Skrivnost je v dobri negi in izdelkih. Če imate dober in kvaliteten šampon ter redno koristite maske za lase, je lahko dovolj tudi, če h frizerju zavijete na pol leta.

  1. Spanje na svili

Spanje na gladki površini zmanjša cepljenje konic in s tem tudi izpadanje las. Zamenjajte običajne vzglavnike s svilenimi in opazili boste takojšnjo spremembo.

  1. Pravilo sušenja in oblikovanja las

V istem dnevu nikoli ne sušite las in jih zatem oblikujte z aparati na toploto (likalnik, kodralnik…). Najbolje je, če si lase posušite naravno, z zrakom, vendar včasih to ni mogoče. Da bi se izognili poškodbam las in osivelosti, se izogibajte tema dvema opraviloma na isti dan.

  1. Spočijte las

Bolj kot perete in oblikujete svojo pričesko, bolj bodo lasje poškodovani. Zato je toliko bolj pomembna kvaliteta proizvodov. Ob dnevih, ko ste doma pustite lasem, da se zmastijo in spočijejo. Še vedno lahko uporabite suhi šampon.

  1. Manj spenjajte lase

Visok čop lomi konice las, zato ga raje zamenjajte z nižjim, bolj razpuščenim čopom. Tako boste preprečili izpadanje in lomljenje las.

  1. Česanje

Investirajte v kvalitetno krtačo z naravnimi vlakni in dlakami, ki med česanjem ne bodo lomili vaših las. Prav tako česanje korenin stimulira cirkulacijo, kar folikulam las dovede potrebne sestavine.

  1. Barvanje las

Poskušajte čim manj svetliti lase z barvo, svetle barve lomijo in poškodujejo lase. Izberite raje kratko frizuro in svetle lase ali temnejšo barvo ter dolge lase. Izbira je vaša, razen če se odločite za podaljševanje.

  1. Spiranje s kisom

Hladna voda in vinski kis bosta po šamponiranju zaprla folikolo lasu in poudarila sijaj. Vonj se hitro prezrači, brez skrbi!

  1. Izogibajte se podaljševanju

Če želite, da vam vaši lasje zrastejo, koristite podaljške samo za posebne priložnosti in za krajša obdobja. Clip-on podaljški so popolnoma sprejemljivi, če se snemajo na pravilen način, brez cufanja las in takoj po prihodu domov. Dodatna teža podaljškov lahko namreč povzroči izpadanje las iz korenov. Enako velja za trajne podaljške.

Upamo, da vam bodo nasveti pomagali pri rasti las!

Vir: Harper’s Baazar Srbija, Google

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam