10 navad, ki vas ovirajo na poti do uspeha

16. oktober 2023

10 navad, ki vas ovirajo na poti do uspeha

16. oktober 2023
Foto: Pexels
10 navad, ki vas ovirajo na poti do uspeha

10 navad, ki vas ovirajo na poti do uspeha

16. oktober 2023
Foto: Pexels

Ni treba, da ste rojeni pod srečno zvezdo, v bogati družini in imate veliko vplivnih prijateljev. Za uspeh ste predvsem zaslužni sami in imamo 10 razlogov, zakaj morda še niste tam, kjer bi si želeli biti.

Rek, da je treba za uspeh trdo garati, se je ničkolikokrat že izkazal za povsem resničnega. Najboljši športniki, glasbeniki, umetniki in poslovneži so si v svojih odgovorih o zaslugah za njihov uspeh, enotni. Nista dovolj le talent in sreča, prvi pogoj za uspeh je trdo delo, pozitivno mišljenje ter zaupanje v sebe. Magičnost, ki jo iščete, je pravzaprav delo, ki se ga izogibate.

Nikoli ne boste uresničili svojih sanj, če ne boste za uspeh trdo delali, bili osredotočeni na cilje in imeli samozavestno držo ter odnos, da lahko dosežete vse, kar si zamislite. Največja ovira na poti do uresničitve vaših sanj so napačna prepričanja, ki vas zavirajo. Motivacijska govornica in svetovalka Lolly Dascal pravi, da obstaja 10 slabih navad, ki ljudem preprečujejo doseganje ciljev. Preverite, ali so to morda tudi vaše navade.

1. Perfekcionizem

Če stremite k popolnosti, ste na napačni poti, saj popolnost ne obstaja. Čeprav je pomembno, da se pri vsakem delu trudite biti najboljši, je zelo pomembno, da se zavedate občasnih napak in da popolno opravljanje nalog ni nikoli mogoče. Vedno se da kaj izboljšati, spremeniti, popraviti in utrujajoče lovljenje popolnosti vas lahko izčrpa in energijo porabljate za napačne stvari.

2. Čakanje na uspeh

Tako kot uspeh se tudi sreča ne zgodi, temveč se (z)gradi. Ne čakajte na boljši čas, boljše razmere na trgu ali v izbrani industriji in `popolnost` da se nečesa lotite. Vedno je pravi čas, da začnete uresničevati svoje želje in cilje. Prevzemite nadzor nad svojim življenjem in držite vse niti v svojih rokah, bodite odločni in samozavestni. Če boste verjeli vase i svojo zgodbo, bodo v vas verjeli tudi drugi.

3. Tekmovanje

Zmagovalci se nikoli ne primerjajo z drugimi. Vsak uspešen človek sanja svoje sanje in je z njimi tako zaposlen, da nima časa razmišljati o drugih. Nikoli se ne primerjajte ali tekmujte z ljudmi okoli sebe, če resnično želite uspeti, saj vas takšno vedenje samo zadržuje, odmika od vaših ciljev ter zmede, kadar je govora o pomembnih odločitvah.

4. Skromne sanje

Lahko je igrati na varno karto in se zadovoljiti s povprečjem, a če si res želite uspeti, morate tvegati in imeti pogum za velike igre.

5. Pripisovanje pomena mnenja drugih

Obremenjevanje z mnenji drugih in njihovo (ne)odobravanje vašega vedenja in uspehov je povsem relevantno. Uspešnim ljudem je vseeno, kaj si drugi mislijo o njih in njihovih odločitvah, delajo tako, kot mislijo, da je zanje najbolje. Prav tako se ne ozirajo na govorice in obenem jim ne zaupajo veliko osebnih stvari, ki jih lahko uporabili proti njim.

6. Negativne misli

Vaše misli in dejanja so precej prepletena, zato vsaka kritika, ki jo namenimo sebi, vpliva na našo samozavest in posledično na naša dejanja. Bodite prijazni do sebe in zberite pogum, namesto da se strašite z mislimi o negativnem izidu. Bolj negativni boste, manj boste uspešni in več stvari se ne bo odvilo po vaših planih. Negativizem ubija kreativnost in uspeh.

7. Osredotočanje na vaše šibke točke

Ne obstaja niti en človek, ki ne bi imel kakšno slabost. Ne smete se osredotočiti na njih, ampak bodite osredotočeni na svoje vrline, dobre lastnosti in znanja, ki vam lahko služijo, da dosežete vse, kar želite. Če boste preveč izpostavljali svoje šibke točke (predvsem drugim), bodo veliko bolj pozorni nanje, kot bi bili sicer.

8. Skoki v preteklosti

Vsak ima napake iz preteklosti, a karkoli ste naredil narobe, morate prenehati pogrevati preteklost in iti naprej. Zavedajte se, da ste takrat naredili najboljše, kar ste znali in si odpustite. Kdor živi pogumno, se ne vrača v preteklost, ampak je usmerjen v prihodnost. Vsi uspešni ljudje pravijo, da so se največ naučili ravno na svojih preteklih napakah.

9. Potreba po všečnosti

Če želite biti vsem všeč, bodite prepričani, da vam to ne bo uspelo in verjetno vam niti ne bi bilo všeč. Ne pozabite, da obstajajo ljudje, ki imajo celo Mati Terezo ali Ganhdija za slabo osebo. Vsak ne more biti všeč vsakemu in prav je tako, smo zelo različni, imajo različne karakterje, navade, običaje, cilje in želje. Če komu niste všeč, naj vas to ne potare. Premislite raje, koliko ljudem pa ste všeč in svojo energijo usmerite in porabljajte zanje.

10. Družba negativcev

Tisti, ki vas obkrožajo, so prav tako odraz vaših misli in dejanj. Bežite stran od negativnih ljudi iz svojega okolja, ki bodo v negativnost pahnili tudi vas. Dovolite novim, boljšim in pozitivnim ljudem, da vstopijo v vaše življenje, vas bodrijo na vaši poti in vam privoščijo vse najboljše. Z negativnostjo se včasih skriva ljubosumje in s takšnimi ljudmi zagotovo nimate kaj početi.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic