fbpx

10 pametnih misli Helen Mirren vam bo polepšalo dan

Lifestyle, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Helen Mirren je kot kopriva, ki nikoli ne pozebe, njen pogled na življenje nam dobesedno vlije optimizem.

Britanska igralka in oskarjevka slovi po svoji neposrednosti in jasno izraženih stališčih, za katera se zdi, da vedno uspejo zadeti naravnost v tarčo. Kot prava zvezda nikoli ne neha sijati, odlikuje pa jo ne samo nadarjenost ampak tudi trma ter kanček uporništva, zaradi katerega je tako zanimiva.

Ob vsem terorju mladosti in plastične lepote, kakršnega promovira sodobna potrošniška družba, je Mirrenova prav osvežujoča, zaradi nje in njej podobnih se zavemo, da duh lahko ostaja iskriv ne glede na biološka leta in umetne standarde o tem, kaj je privlačno in kaj ne. Kot že velikokrat lahko ugotovimo, da prava lepota in mladostnost prihajata od znotraj.

V nadaljevanju si lahko preberete nekaj njenih misli, ki vam bodo zagotovo ne samo polepšale dan, ampak vam bodo tudi pomagale, da se boste počutile bolj svobodne in bolj same svoje.

Kaj bi svetovala mladi Helen sedaj, ko imam več kot 70 let? Prav zagotovo bi si svetovala, da pogosteje izgovarjam besedo ‘Od*ebi!’

“Še naprej imam v sebi tisti ‘ciganski’ občutek za pustolovščine. Mislim, da nisem spala v isti postelji več kot tri ali štiri mesece skupaj. Od nekdaj se selim po vsem svetu in sadim zelenjavo, ki je ne bom nikoli pojedla, sejem cvetje, ki ga ne bom videla vzcveteti.”

“Te zadeve z modo in oblačenjem so nore. Lahko porabite nekaj dolarjev za lepo jakno v trgovini z oblačili iz druge roke ali pa na tisoče v nekem brezdušnem nakupovalnem centru. In če bi ti dve jakni videli na osebah, ki se sprehajata druga mimo druge, sploh ne bi vedeli, kje je kakšna kupljena.”

“Ženske bi morale nehati biti tako prekleto ljubeznive. Če bom kdaj imela svoje otroke, ki jih sicer nimam, bom hčerko najprej naučila izgovoriti besedo ‘Od*ebi’.”

 

“Najtežje obdobje v življenju so dvajseta leta. Zakaj? Ker ste takrat polni dvomov in negotovosti, pa čeprav ste fizično na samem vrhu in lepši v življenju najbrž ne boste nikoli.”

“Sem tip osebe, ki varčuje na oblačilih, doma pa odpira najboljši šampanjec.”

“Mislim, da je vsaka ženska naše dobe v resnici feministka. To sicer zanikajo, ampak če bi vas postavili v obdobje 40 let nazaj in vas vprašali: ‘Ali je to svet, v katerem želite živeti kot ženska?’ – bi zagotovo rekle ne.”

“Čudno je to, da vam z leti postaja vse bolj udobno v svoji koži, pa čeprav imate resnici na ljubo manj razlogov, da se veselite. Ko ste mladi in lepi, ste tudi paranoični in bedni. Največja prednost staranja je, da se osvobodite številnih stvari.”

“Moja štirideseta so bila dobra. Petdeseta so bila sijajna. Šestdeseta fantastična. Sedemdeseta pa so prekleto fenomenalna!”

“Vse življenje sem gledala, kako 16-letnice prodajajo svojo lepoto za reklame za izdelke, ki jih uporabljajo nekajkrat starejše ženske, zato sem sedaj navdušena, ko lahko 70-letnice ‘prodajamo’ izdelke starostni skupini od 60-80 let. To se mi zdi neverjeten preskok.”

 

Foto: Profimedia, Elle, Instagram, IMDB, Telegraph


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam