fbpx

10 parfumov, ki so jih najraje uporabljale slavne dive

Lepota

Orientalske vonjave so seksi, eksotične in čutne, aldehidne so drzne in izzivalne, cvetlične veljajo za romantične. Kakšne so bile najbolj pri srcu Audrey Hepburn, Lauren Bacall, Grace Kelly in drugim?

Parfum oziroma dišava naj bi bila najbolj intimen podpis nas samih in naj bi o naši osebnosti razkril/a vsaj toliko, če ne še več, kot oblačila, ki jih nosimo. Vonj, v katerega se odanemo, je dobesedno intimno odkritje naših občutij ter preferenc.

Preberite še: To so najbolj seksi ženski parfumi vseh časov

Orientalske vonjave so seksi in eksotične ter čutne, aldehidne so drzne in izzivalne, cvetlične veljajo za romantične. Seveda se vse spreminja, tudi dišavna moda. Danes dišave uporabljamo vsi, najdražje in najbolj ekskluzivne pa so še vedno, kot nekoč, rezervirane le za izbrance. Gotovo vas zanima, katere dišave so bile najljubša izbira 10 največjih div 20. stoletja?

1. Marilyn Monroe: Floris Rose Geranium

Monroejeva je seveda bila ljubiteljica parfuma Chanel No 5, saj je v njenih časih bil eden redkih res prestižnih parfumov, a vseeno ne smemo pozabiti, da je bila tudi plačana za to, da ga oglašuje. Njena skrita ljubezen je bil v resnici parfum Floris Rose Geranium.

2. Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou

Jackie je bila kot ena najbogatehjših žensk na svetu lastnica mnogih odličnih dišav, toda med njenimi najljubšimi je bil sloviti Joy by Jean Patou, ki je dolgo veljal za enega najdražjih na svetu. V ta parfum je bila zaljubljena tudi Vivien Leigh, ki se je spomnimo iz filma V vrtincu.

3. Grace Kelly: Creed Fleurissimo

Ko je Grace Kelly postala monaška kneginja leta 1956, je na poročni dan nosila nežen cvetlični parfum Creed Fleurissimo. Creed še dandanes velja za eno najboljših parfumskih hiš na svetu.

4. Elizabeth Taylor: Jean Desprez Bal a Versailles

V sodobnem času ima lahko vsak, ki je kolikor toliko znan, že svoj parfum oziroma dišavo, ampak ali ste vedeli, da je bila Elizabeth Taylor prva, ki je ustvarila tudi parfumski imperij s svojim imenom?! Le kdo se ne spomni njenih dišav White Diamonds, Forever in Passion! White diamodns (Beli diamanti) je še vedno najbolj prodajan ‘celebrity’ parfum vseh časov. Osebno pa je bila Lizika čudovitih oči zaljubljena v dišavo Jean Desprez Bal à Versailles, podarila ga je tudi svojemu prijatelju Michaelu Jacksonu, ki je dišavi ostal zvest do konca življenja.

5. Princesa Diana: Quelques Fleurs

Tudi princesa Diana je ostala zvesta parfumu, ki ga je nosila na poročni dan. To je bil Quelques Fleurs, cvetlična dišava iz tuberoze, vrtnice in jasmina.

6. Ava Gardner: Creed Fleurs de The Rose Bulgare

Ava Gardner je bila naklonjena Creed Fleurs de The Rose Bulgare, mešanici vrtnic, bergamotke in listokov zelenega čaja. Menda ga je po stopnicah škropila kot vabilo v spalnico svojemu izbrancu Franku Sinatri, s katerim je bila nekaj časa poročena.

7. Audrey Hepburn: Givenchy L’Interdit

Ste vedeli, da je sloviti modni in parfumski mojster Hubert Givenchy to dišavo ustvaril natanko za Audrey Hepburn? L’Interdit v francošlini pomeni ‘prepovedan’. Danes imate sodobne ženske na policah že najnovejšo različico parfuma Givenchy z istim imenom, ki je bil prvotno ustvarjen leta 1957.

8. Katherine Hepburn: Guerlain Vol de Nuit

Slovita filmska diva je bila strastna ljubiteljica dišave Jacquesa Guerlaina Vol de Nuit, ki ga je naredil leta 1933 kot posvetilo knjigi Nočni let pisatelja Antoinea de Saint-Exupéryja (ki je napisal tudi Malega princa). od tod tudi relief na steklenički, ki je izdelan v obliki avionskega propelerja.

9. Lauren Bacall: Diptyque L’Ombre Dans L’Eau

Zapeljiva seks bomba je bila zvesta francoski hiši Diptyque Paris in njihovi dišavi L’Ombre Dans L’Eau iz črnih robidnic in bolgarske vrtnice. Čutno, kot je bila ona sama.

D. S.

Foto: Harper’s Bazaar, My Frugal Lady


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam