fbpx

10 preprostih lepotnih trikov usodnih italijanskih lepotic

Fit, Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, trend, Zanimivosti

Najpomembnejši pravili, po katerih se ravnajo Italijanke, sta enostavnost in zmernost. Lepotni poznavalci jim pritrjujejo.

Italijanke rade uživajo v življenju in se razvajajo, kar priporočajo tudi drugim ženskam. Znane so po tem, da jim je blizu preprostost, ki le še poudari njihovo včasih usodno lepoto.

Ena od nekdanjih fatalk, italijanska igralka Sophia Loren, je recimo vedno uporabljala oljčno olje, s katerim se je mazala po vsem telesu. Ta preprost trik deluje tudi danes in ga zagovarjajo številni strokovnjaki za lepotno nego. Od Italijank se lahko tako naučimo 10 lepotnih pravil, po katerih se ravnajo.

1. Oljčno olje – skrivno orožje za lepoto

Oljčnega olja ima sosednja država res v obilju. Oljčno olje vsebuje vitamin E, ki skrbi za mladosten videz kože in vlažilno substanco, imenovano skvalan. Oljčno olje lahko uporabljate za vse dele telesa in tudi za lase.

2. Preganjajo stres

Stres je resnično sovražnik lepote. To vedo tudi Italijanke. Stres nas postara, zaradi njega imamo utrujen videz. Zato se moramo znati sprostiti – tudi ob kozarčku vina zvečer, kot to naredijo one.

3. Gladka koža = lepota

Sinonim za lepoto je gladka koža, mehka in svilnata. To velja tako za obraz kot telo. Zato se naše zahodne sosede rade mažejo tudi z maslom za telo, posebno pozornost namenjajo suhim delom kože in podplatom.

4. Ne bojijo se sonca

Vedo, da se bodo gube prej ko slej pojavile, le zakaj se ne bi zaradi sončenja? Slednje ima tudi številne pozitivne lastnosti, pomanjkanje sonca pa pomeni turobnost, depresijo in zvečano obolevnost, kot vidimo v teh dneh po meglenih, oblačnih kotlinah. Vseeno pa kožo vedno zaščitijo s kremo proti UV žarkom.

5. Ličijo se zmerno

Seveda uporabljajo ličila, a zmerno. Izpostavijo našminkane ustnice ali nohte, nikoli pa ne pretiravajo, kar je tudi bistvo naravne lepote.

6. Ne marajo diet

K hrani pristopajo sproščeno in jedo, kar jim prija. Trik je v uživaju celovite, čim manj predelane hrane in v zmerni uporabi omak, ki imajo visoko kalorično vrednost.

7. Zrna kave za piling

Za piling kože telesa naredijo mešanico grobo zmletih zrn kave in kokosovega olja. Mnoge trdijo, da se tako borijo proti strijam in celulitu. Kofein v kavi zategne kožo, kokosovo olje jo vlaži. Super, tudi me bomo poskusile.

8. S česnom nad mozolje

Da se rešijo mozoljev, na  vneto mesto vtrejo zdrobljen česen, ki ima antiseptične lastnosti. Nič hudega, če koža malo peče. Česen uničuje bakterije in zmanjša oteklino vnetega mesta.

9. Temna čokolada v službi lepote

Uživanje v temni čokoladi je ena od njihovih skrivnosti. Že košček temne čokolade poveča izločanje hormonov sreče v možganih, endorfinov in serotonina. Vemo tudi, da je srečna ženska – lepa ženska!

10. Limonin sok za tonus kože

Za toniranje in posvetljevanje kože obraza uporabijo mešanico limoninega soka in vode. To mešanico nanesejo na obraz s pomočjo vatne blazinice. Tako dosežejo v trenutku svež videz. Vitamin C deluje kot antioksidant in zmanjša pojavljanje gub.

 

 

Foto: gestiefeltekatze.deviantart.com, Italiangoodnews, Pinterest, Men’s Fitness, LiveAbout


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam