fbpx

10 priložnosti, ko se je zaradi večernih oblek skoraj zrušil splet!

Moda, Znani

Od razkošnih in bogatih večernih toalet do prosojnih tkanin, ki več odkrivajo, kot zakrivajo, tu je deset nepozabnih trenutkov, ki so nam vzeli dah in so za večno zapisani v spomin.

Nihče ne ve natančne formule, kako na rdeči preprogi ustvariti nepozaben vtis, ki za vedno ostane v spominu svetovne javnosti, ampak jasno je, da nekatere zvezdnice in njihovi stilisti nekaj vedo o tem. Najbrž se mora vse ‘poklopiti’ v pravem trenutku: zvezdnica mora imeti dober dan, biti samozavestna, kar se odrazi na celotni podobi in načinu nošenja obleke ter poziranju pred fotografi, imeti lepo pričesko in ličila…

In potem je tu seveda še sama večerna obleka oziroma večerna toaleta: ni nujno, da je razkošna, lahko je zelo minimalistično krojena… pravil ni. Od bogatih toalet do prosojnih tkanin, tu je deset nepozabnih trenutkov, ki so nam vzeli dah, mediji so se o njih razpisali (s številnimi objavami fotografij vred), mi, bralci in gledalci, pa teh toalet in zvezdnic, ki so jih nosile, zlepa ne bomo pozabili.

1. J. Lo na Grammyjih

Jennifer Lopez je veteranka rdečih preprog. Toda nič nas ni tako osupnilo kot vse telo razkrivajoča obleka Versace, ki jo je leta 2000 nosila na podelitev grammyjev. Celo Kim Kardashian ni tako dobro uspel poskus, ki ga lahko najdete pod hashtagom #BreakTheInternet. Googleov izvršni direktor Eric Schmidt pravi, da je prav zaradi te zelene obleke, izpod katere bi skoraj lahko kaj ušlo, Google ponudil tudi ‘slikovno iskanje’ oziroma Google Image Search. Če to ni za v zgodovino!

2. Beyoncé na podelitvi MTV Video Music Awards

Na podelitvi MTV glasbenih video nagrad je Beyoncé nastopila v kraljevski rdeči obleki, ki je postala takojšnja senzacija. Nihče ni vedel, da je noseča do tega trenutka, ko je novico o sladkem pričakovanju delila z milijoni gledalcev.

3. Lupita na oskarjih

Lupita Nyong’o je bila prej relativno neznana, dokler ni osvojila oskarja za nastop v filmu 12 let suženj. Ob tej priložnosti svetovne javnosti ni presenetila samo s svojo ljubkostjo in prijaznostjo, ampak tudi s prelepo obleko znamke Prada.

4. Hale Berry na oskarjih

Oskarji so vrhunska priložnost za razkazovanje večernih toalet. Halle Berry je ta trenutek zaznamovala na tri načine: bila je prva Afroameričanka, ki je osvojila Oskarja, njena obleka je starteško razkrivala igralkine atribute, oblikovalec Elie Saab pa je po tej podelitvi postal nesporni “kralj rdečih preprog”.

5. Noseča Kim na Met Gala

Včasih je obleka senzacija, ker na nekom tako dobro izgleda, a tudi nasprotno drži in Kim Kardashian je dokaz za to. Leta 2013 je na gala dogodku Met Gala nosila to Givenchyjevo obleko, ki je sprožila toliko negodovanja, da je moral oblikovalec Ricardo Tisci javno zagovarjati svojo kreacijo.

6. Angelina na oskarjih

Ravno, ko so povsod kraljevale ‘nude’ prozorne obleke, ki so le malo tega prepuščale domišljiji, se je Angelina Jolie odločila za žametno črno obleko z razporkom iz studia Atelier Versace. Tista njena noga, ki je molela iz razporka, je na Twitterju dobila svoj lasten račun @AngiesRightLeg, na katerem boste našli vrsto parodij na ta sicer res čarobni trenutek.

7. Gwynnie na premieri

Za premiero filma Iron Man 3 je Gwyneth Paltrow nosila obleko Antonia Berardija, ki je povzročila zmedo in resno praskanje po glavi, ker je bila nekakšen križanec vseh mogočih stilov. Vseeno pa so jo takoj začeli kopirati.

8. Jennifer na oskarjih

Jennifer Lawrence (krasi tudi uvod) je leta 2013 na podelitev najvišjih filmskih nagrad prišla oblečeno v to senzacionalno Dior obleko in v trenutku pristala na seznamu najboljše oblečenih slavnih oseb.

9. Liz Hurley na premieri

Liz je sedaj že malo pozabljena, a ta igralka je bila mati prednica vseh današnjih zvezdnic, ki nosijo ’tisto’ obleko. Hurley je nosila Versace obleko, ki so jo ob strani spenjale le zlate sponke z glavo meduze. Ko je skupaj s Hughom Grantom leta 1994 prišla na premiero filma Štiri poroke in pogreb, je iz komaj znane manekenke postala slavna in znana, vloge pa so ji začele hiteti v naročje. Še vedno najbolj ikonska obleka vseh časov!

10. Kendall na Met Gala

Supermodel v nastajanju, torej Kendall Jenner, se je kljub tematski zabavi odločila za manj teatralen nastop na Met Gala. Dokazala pa je, da je golota očitno večno priljubljena in da z njo kljub ‘izrabljenosti’ ideje lahko še vedno znova in znova osvojimo svet. Svetleča obleka La Perla pušča le malo domišljiji,

 

D. S.

Foto: Huffington Post, StyleCaster, Savoir Flair, Marianna Style, Daily Mail, Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam