Chef leta 2024 je po poročanju STA postal David Žefran iz kranjskogorske restavracije Milka, chef prihodnosti pa Ago Špacapan iz Špacapanove hiše v Komnu.
Na podelitvi, ki je potekala v ljubljanskem hotelu Slon, so podelili še naziv chef tradicije, ki ga je prejel Simo Komel iz Bistroja Grad Štanjel.
Mira Šemić je na dogodku povedala, da je njihovo poslanstvo že od vsega začetka, torej nekaj več kot pol stoletja, odkrivanje vrhunskih kulinaričnih dosežkov.
Veseli jo, da so med letošnjimi prejemniki posebnih priznanj “izjemni šefi, ki gostom vsak dan postrežejo jedi s svojo polno predanostjo”.
“Slovenija kljub svoji majhnosti krepi sloves gastronomske velesile,” pa je dejala direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak Olaj.
Kot je dodala, skupaj z Gault&Millau širijo glas o dosežkih, ki odsevajo bogastvo slovenske kulinarične dediščine in inovativnost slovenskih šefov.
Med 10 restavracijami, ki so prejele štiri kaše so tako: Hiša Franko (Staro selo pri Kobaridu), Gostilna Pri Lojzetu (Dvorec Zemono, Vipava), Grič (Šentjošt nad Horjulom), Hiša Denk (Zgornja Kungota), Ošterija Debeluh (Brežice), Restavracija Milka (Kranjska Gora), Restavracija Strelec (Ljubljana), Restavracija Mak (Maribor), Restavracija Pavus (Grad Tabor Laško) ter JB restavracija (Ljubljana).