10 stvari, ki jih naravno vitki ljudje ne počnejo!

04. april 2024

10 stvari, ki jih naravno vitki ljudje ne počnejo!

04. april 2024
Foto: Instagram @cindyprado
10 stvari, ki jih naravno vitki ljudje ne počnejo!

10 stvari, ki jih naravno vitki ljudje ne počnejo!

04. april 2024
Foto: Instagram @cindyprado

Se sprašujete, kaj počnejo vitki ljudje, da se ne zredijo? In ne, nimajo čudežnega zdravila, le držijo se zdravih navad.

Nekateri ljudje hodijo skozi življenje, ne da bi preveč razmišljali o svoji teži ali hiteli gor in do s tehtnice in na hladilnik priklenili ključavnico. Malce za šalo, a nekateri lahko pravzaprav pojedo veliko in se jim to ne bo nikjer poznalo, medtem ko drugi pojedo nekaj malega, pa jim teža hitro naraste.

Čeprav se vam morda zdi, da pojedo enako kot vi, pa se (morda poleg genetike) vsekakor držijo navad, ki jim to omogočajo. Naravo vitki ljudje tako v večini ne počnejo tega:

Nikoli ne preskočijo zajtrka

Zajtrk je najbolj pomemben obrok, ki ga ni pametno preskočiti. Kljub hitremu življenjskemu ritmu je dobro zajtrkovati, saj bo imelo telo dovolj energije za opravljanje vsakodnevnih nalog. Bodite pozorni, da zajtrk ni sladek, ampak obvezno slan, saj sladkor zjutraj le še poveča `lušte` po nezdravi hrani.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ne upoštevajo diet

Še posebno ne shujševalnih, saj ima večina jojo učinek in vedo, da niso pravi način. Prepričani so vase in vedo, kaj je zdravo in dobro za njihovo telo.

Ne počutijo se slabo, če pojedo več kot običajno

Uživajo hrano, ne da bi čutili slabo vest. Čutijo veselje in polnost – tudi če pojejo več kot običajno. Ne delajo panike. Občasni `prekrški` ne pomenijo nič.

Foto: Unsplash

Živijo brez omejitev

Medtem ko se ljudje, ki želijo izgubiti težo, izogibajo ogljikovim hidratom, mlečnimi izdelkom in sladicam, si ljudje, ki so naravno vitki zastavijo proaktivne cilje namesto omejevanja. Predelanih živil ni na njihovem jedilniku, namesto tega jedo več polnovrednih živil.

Telovadba je redno na programu

Telovadba je najučinkovitejše sredstvo v boju proti odvečnim kilogramom, poleg tega pa krepi vašo telesno kondicijo in pospeši presnovo. Brez truda, žal ni uspeha tako kot ni fit telesa brez vadbe.

Foto: Canva

Ne stopajo na tehtnico vsak dan

Naravno vitki ljudje se ne obremenjujejo s svojo telesno težo, ampak jo preprosto sprejmejo. Tehtnica je njihova prijateljica in ne sovražnica.

Solata namesto sendviča

Njihov jedilnik vsebuje veliko sadja in zelenjave, največkrat se na njihovem jedilniku znajdejo solate, uživajo manj ogljikovih hidratov ter izbirajo kakovostna živila.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Izogibajo se gaziranim pijačam

Voda, voda, voda in še enkrat voda. Tudi naravni sok je odlična izbira, vsekakor pa se držijo daleč stran od sladkih in gaziranih pijač, ki vsebujejo številne zdravju škodljive sestavine.

Izogibajo se alkoholu

Si predstavljate ljudi, ki skrbijo za svoje telo s kozarcem vina v roki? Tudi mi ne!

Alkohol je ena od stvari, na katere večina ljudi pozabi med osvajanjem zdrave prehrane. Vsebuje namreč veliko kalorij, sladki koktajli tudi sladkorja, največkrat pa se alkoholu pridružujejo še slani prigrizki, ki še vzpodbudijo tek.

Foto: Instagram @carodaur

Ravnovesje je ključ

Čeprav se zdi, da vaša najbolj vitka prijateljica lahko poje celo pico, sladkarije in karkoli ji pride na pamet, se motite.

Vidite namreč le enega ali nekaj njunih obrokov in prav lahko je, da se tisti vajin skupni obrok pocrklja, ostale dni pa ohranja svoje zdrave prehranjevalne navade.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic