fbpx

10 stvari, ki jih ne morete kupiti z denarjem!

Lifestyle

Ljubezni, sreče in pravih prijateljev ne more kupiti noben denar na svetu!

»Denar nikoli ni osrečil niti ene osebe in nikoli niti ne bo,«

Benjamin Franklin

Denar prinaša določeno stabilnost in lahko olajša določene situacije, vendar nikoli ne more zares kupiti sreče.

Z denarjem ni nič narobe. Veliko ljudi se trudi, da bi ga zaslužili. Denar postane težava, ko njegovo kopičenje postane edini namen človekovega življenja. Prav v tem neskončnem iskanju čedalje več denarja mnogi izgubijo pogled na prave vrednote in razloge za smeh.

Pravi dokaz za te trditve so hollywoodski igralci, ki se kljub vsemu bogastvu in slavi znajdejo v začaranem krogu depresije in svojo žalost poskušajo utopiti v alkoholu in drugimi oblikami zasvojenosti.

Robin Williams, eden najboljših igralcev in komikov vseh časov, je storil samomor zaradi depresije in odvisnosti od drog. Bil je zelo bogat in uspešen, vendar nič od tega ni bilo dovolj, da bi mu dalo voljo do življenja.

Ne glede na to, koliko denarja imate, teh stvari z njim ne boste mogli kupiti:

Ljubezen

Partnerja lahko pritegnete z denarjem, to ni nobena skrivnost. Ne boste pa mogli kupiti pravih čustev. Ljubezen je nekaj zelo osebnega, duhovnega in skrivnostnega. Toda v denarju tega ni. Denar je zgolj preprosta metoda menjave, nič več in nič manj. Več, ko boste prihranili denarja, več praznine boste v sebi čutili. To je zato, ker odraščamo v družbi, ki daje prednost bogastvu in nas prepričuje, da je to ključ do uspeha, resnica pa je daleč od tega.

Resnica

Denar lahko kupi vpliv, vendar ima prava resnica največjo moč. Da, v mnogih primerih ljudje porabljajo denar za manipuliranje z mnenji in prepričanji. Včasih velik denar celo zmaga … vendar le na kratek rok. Ne glede na to, koliko denarja porabite za zatiranje in skrivanje resnice, na koncu resnica vedno pride na dan.

Čas

Vsaka minuta, ki jo izgubite zaman, je zamujeni čas in le korak bliže smrti. Ta stavek je morda nekoliko mračen, vendar pa povsem drži. Življenje drsi skozi prste od dneva, ko ste se rodili in čas tega ne more ustaviti. Bogati ljudje iz antičnih časov so porabili ogromne vsote v poskusih, da bi pridobili nesmrtnost ali vsaj zelo dolgo življenje. Ne glede na to, koliko denarja imate, časa ne morete zavrteti nazaj. Zato živite tako, kot si želite in se ne trudite z nepotrebnimi stvarmi.

Mir

Sposobnost nadzora in usmerjanja misli v pravo smer – samo to vam lahko prinese pravi notranji mir. Noben znesek na bančnem računu vam ne bo vzbudil tega občutka.

Talent

Nadarjenost in sposobnost vašega talenta in uma, ki ste jih prejeli od matere Narave, sta resnično neprecenljivi. Denar ga lahko pomaga razviti, vendar ga nikoli ne morete kupiti.

Zdravje

Da, seveda denar lahko kupi najboljša zdravila in poskrbi za najboljše zdravnike, vendar vas denar ne bo rešil pred boleznimi. Usoda določa, koliko časa imate na tem svetu in ne pridobljeno bogastvo. Celo življenje kopičite denar in ga nato porabite za zdravljenje, ne da bi zares uživali v življenju. Opazovanje zvezdnikov, ki zapravljajo celo bogastvo, da poskušajo ohraniti »naravno lepoto« je kar boleče.

Lepe manire in slog

To, da ste vljudni do drugih, vsekakor ni odvisno od debele denarnice. Še več, odstotek egoistov in nesramnežev je višji med bogatimi, kot med tistimi, katerih dohodki so bolj skromni. Denar vas resnično lahko povzdigne v višjo družbeno sfero, zagotovo pa vas ne more narediti bolj prefinjene.

Pravi prijatelji

Veliko denarja zagotovo pritegne v vaše življenje ljudi, ki bodo želeli biti za vedno z vami. Pravi in najboljši prijatelji so tisti, ki ostajajo z vami, ne samo takrat, ko ste na vrhu, ampak tudi takrat, ko ste na dnu.

Znanje

Informacije, ki ste jih zbrali v letih življenja, intelekt, ki ste ga usposobili, in način, kako vse to dokazujete svetu, so stvari, ki jih ni mogoče kupiti za noben denar.

Sreča

Sreča je stvar uma in nobena vsota denarja nam ne more zagotoviti veselja. Ustvarite jo sami, s svojimi mislimi in pozitivnimi pogledi na svet. Morda mislite, da boste srečnejši, ko boste kupili drago stanovanje ali avto, vendar je to napaka. Nobene materialne stvari ne morejo zagotoviti srečnega življenja.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam