fbpx

10 svarilnih znakov, da se ne namerava ustaliti z vami

Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Ne polomite si zob na moškem, s katerim ne moreta ustvariti dolgoročnega partnerstva. To so znaki, da z vami noče resne zveze…

Nočete ga priganjati, naj se končno odloči za resno razmerje, a obenem tudi ne želite izgubljati dragocenega časa z napačnim moškim. Morda ste tako bolečo izkušnjo v preteklosti celo že imele: zdel se vam je gospod Pravi, po dolgih mesecih ali celo letih pa ste spoznale, da je vajino razmerje na las podobno slepi ulici, ki ne vodi nikamor.

Zlahka razumemo, kako se počutite, ko menite, da ste spoznale moškega svojih sanj. Na prvi pogled se zdi, da tudi on vam vrača ljubezen in naklonjenost – sicer morda malo manj, kot ju ve izkazujete njemu – toda nekakšen šesti čut vam prišepetava, da nekaj manjka.

Težko pokažete s prstom na tisto ‘nekaj’, a vseeno je čutiti, da pomemben del sestavljanke v vajinem razmerju manjka. Da ne bi tavale v temi in da bi lažje razmislile ter se racionalno odločile, preberite seznam 10 pokazateljev, da je ta fant oziroma moški zelo daleč od vsakršnega namena, da vajino razmerje ali ‘dobivanje’ in ‘dejtanje’ z vami spremeni v karkoli dolgoročnejšega.

1. Stvari so mu všeč točno take, kot so

Preden se je začel dobivati z vami, je bil povsem zadovoljen in tudi sedaj je videti enako neobremenjen s tem, da bi vas sploh imenoval za svoje dekle oziroma partnerko. Ko je moškemu ženska zares všeč, se bo še kako potrudil, da jo ulovi in jo imenuje za svojo – če ste ga morale ve dobesedno ‘preprositi’, da vaju sploh uradno razglasi za par, pa so stvari očitne – to razmerje ne vodi v nič pametnega in dolgoročnega.

2. Izogiba se pogovorom o prihodnosti

Če se takim pogovorom izogiba, če jih vedno obrne na šalo ali se celo postavi v obramben položaj, to ne obeta nič dobrega. Moški so taki, da radi živijo v trenutku. Zato pretiranemu govorjenju o skupni prihodnosti v prvih mesecih ne pripisujte preveč pomena, saj tudi ve ne želite čutiti, kot da ste v nekaj dobesedno prisiljene.

Toda če moški po pol leta še vedno ni izrekel niti besede o morebitni skupni prihodnosti in skupnih načrtih (že denimo za naslednje počitnice), kaj šele po letu dni, je za kaj takega tudi v naslednjem letu razmerja zelo malo možnosti, da se izcimi v resno zvezo.

3. Ima prtljago

Morda še ni prebolel svoje bivše? Ima strah pred tem, da se nekomu zaveže? Je čustveno odmaknjen, trpi za depresijo ali ima kakšno drugo psihično motnjo, denimo anksioznost? Če se moški zveze boji in ni pripravljen nanjo, je malo verjetno, da ga boste prav ve spremenile.

Obstaja tveganje, da tudi po dveh, treh letih ne boste mogle spremeniti njegovega pogleda na vajino razmerje, medtem, ko boste obenem izgubljale energijo in čas za bitke z njegovimi demoni.

4. Že v osnovi sta nekompatibilna

Če nimata skupne podlage in vizije za prihodnost, bodo to moški zelo hitro začutili in se izmikali resnejšemu razmerju z vami, tudi, če ste jim načeloma všeč. Denimo: eden od vaju bi imel otroke, drugi ne. Eden bi živel v mestu, drugi bi rad primestno ali podeželsko idilo. Eden komaj čaka na razburljivo nočno življenje in razstave, drugi bi bil najraje večino časa doma.

Bodite iskreni – do sebe in njega. Zgolj telesna kemija med vama ni dovolj, celo ljubezen je včasih premalo, ko gre za vprašanje kompatibilnosti in skladnosti želja na dolgi rok.

5. Nima urejenega življenja

Sliši se bedasto, a je res: moški želijo trdno podlago. Če ta trenutek nimajo službe ali so karierno nezadovoljni, če ne vedo, kami bi sami s seboj, so brez ambicij ali začrtane smeri, potem tudi ne bodo pripravljeni na nič resnega. Ne jemljite tega osebno, na vašem mestu bi lahko bila katerakoli druga, tudi še tako ‘boljša’.

6. Ni tako zelo prepričan glede vas

Uh, ta točka je boleča, kajti tokrat pa res gre za vas osebno. Ko ženska to začuti, je lahko njen ego zelo prizadet. Vi bi zanj naredili in dali vse na svetu, 100-odstotno ste prepričani, da je on tisti pravi, medtem ko on ni tako zelo prepričan, da ste vi prava. Ko moški po več mesecih pove, da potrebuje več časa, da še ‘zbira podatke’ in podobno, je zelo verjetno, da ne bosta skupaj prav dolgo.

Stvar je namreč boleče preprosta: ko ste prava zanj, moški to ve takoj in tudi pokaže. Najslabše, kar lahko storite, je, da ga skušate prepričati o razlogih, zakaj spadata skupaj za vedno. Ta pogovor ni potreben. Moški instinktivno začuti, kdaj je ženska prava zanj.

7. Z njim ne morete biti taki, kakršni ste

Če se z njim ne počutite udobno in imate občutek, da morate ‘igrati’, da bi mu ugajali ali se pretvarjate in se prilagajate njegovemu življenjskemu slogu, njegovim potrebam in željam, če niste v njegovi družbi taki, kot ste lahko sami s seboj ali z najožjimi člani družine – potem to ni to. Če z njim niste sproščeni ter avtentični, potem vam skuša notranji občutek nekaj povedati. Poslušajte se.

8. Besede in akcije niso usklajene

Morda vam reče, da želi poglobiti zvezo, a kaj, ko dejanja kažejo nekaj povsem nasprotnega. Tisti trenutek, ko že opazite določen napredek, se stvari med vama spet ustavijo in razmerje je zopet na mrtvi točki. Išče izgovore, zakaj vas ne predstavi staršem, zakaj se ne vselita skupaj in podobno. Denimo, da se pogovarjata o življenju pod isto streho in iščeta skupno stanovanje – vedno je preveč zaseden, da bi šel pogledat potencialna stanovanja ali pa se mu naenkrat ‘dogaja preveč vsega’ in bi raje počakal, da to obdobje ‘mine’ in se bo potem posvetil iskanju stanovanja. Ko nekdo noče biti z vami, bo lahko rekel marsikaj, a dejanja bodo glasnejša.

9. Ne spusti vas zraven

Naj si gre za družinski krog ali prijatelje, enostavno niste del njegovega življenja ali pa ste to zgolj izjemoma. Prav tako čutite njegovo rezerviranost na fizični in psihični ravni: ali mu gre na živce oziroma ga skrbi, če puščate svoje stvari pri njemu oziroma jih tam pozabite? Moški, ki si vas želi, vam odpre srce ter svoj dom in deli z vami preteklost ter svoje najglobje strahove in skrbi. Prav tako vas predstavi prijateljem in staršem. Če želi biti resno z vami, bodo njegovi bližnji vedeli skoraj vse o vas, ker preprosto ne bo mogel nehati govoriti o osebi, ki jo ima iskreno rad.

10. Pove vam, da se ne želi ustaliti

Ali pa vam celo na samem začetku pove, da ne želi resnega razmerja z vami. Ne glede na to, kolikorat smo to že slišale, se včasih zdi, kot da se nas ‘ne prime’. Moški so nameč precej preprosta bitja in večina vam takoj na začetku pove vso resnico o sebi, če ne gre ravno za manipulatorja, ki se načrtno igra z vami. Ampak takih spet ni toliko, zato lahko verjamete, da misli resno, ko vam pove, da noče z vami nič na dolgi rok. Prav tako verjemite moškemu, ki vam pove, da noče poroke. Ni pomembno, ali jo bo čez 20 let želel – to, kar vam želi povedati, je, da z vami ne vidi nobenega dolgoročnega potenciala in da se noče zavezati vam. Ne glede na to, da smo ljudje narejeni tako, da si potem še bolj želimo tisto, kar nam je nedosegljivo, se ne ujemite v to past. Ne skušajte ga prepričati v nasprotno. Raje razmislite, ali ste pripravljeni na zgolj nekaj sladkih trenutkov z njim, ali pa boste svoj čas raje posvetile naslednjemu kandidatu, ki si bo od vas želel isto, kot ve od njega.

 

Foto: Huffington Post, Psychology Today, A New Mode, Thoughts on Love and Life, PopSugar, Buzzle, Reader’s Digest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam