fbpx

10 vprašanj, ki jih morate zastaviti partnerju, če menite, da o njej ali njem že vse veste!

Odnosi, Prva stran

Prepričani, da o partnerju veste vse? Zastavite jim 10 vprašanj in vaš odnos bo postal bolj iskren!

Dolgo leta sta že skupaj in vajina zveza se je spremenila v varno oazo, predvidljivo in na trenutke že kar dolgočasno, pa čeprav je po drugi strani nadvse udobna in je ne bi zamenjali za nič na svetu.

Včasih se pretirano zazibamo v to varnost, misleč, da o osebi, s katero si delimo življenjski prostor in upanja, načrte ter sanje, vemo že predvidljivo veliko ali skoraj preveč.

Toda, ljudje se spreminjamo. Tudi v paru se ves čas spreminjamo, s tem pa se spreminja tudi dinamika našega razmerja skozi čas. Ljudje sčasoma dobimo nov pogled na zadeve, razvijemo nova mnenja ali jih spremenimo, rastemo, se razvijamo. Morda nekaterih stvari nismo marali, sedaj pa smo jih vzljbili.

V dolgih zvezah ni težko dobiti občutka, da svojo drugo polovico poznate do obisti, potankosti in da vas ne more več presenetiti, mar ni tako? A če želite zvezo obdržati srečno ter jo redno osveževati, bi morali vsako leto ali dve ‘na novo preveriti’ stališča in mnenja svojega partnerja oziroma partnerke. Na ta način bosta okrepila intimnost in povezanost med vama, naučila pa se bosta ogromno tudi o samih sebi!

Tu je 10 vprašanj, ki bi jih morali zastaviti partnerju, sploh, če mu omenjenih niste še nikoli. Iz odgovorov boste veliko izvedeli, tudi, če vam ne bodo najbolj všeč. Odgovori partnerja/ke vam(a) bodo odprli nova vrata v odnosu in vas razsvetlili. Tudi če ne dobite direktnih odgovorov, bodo zastavljena vprašanja odlična priložnost, da po dolgem času spet razvijeta globok, intimen pogovor ter medsebojno izmenjavo mnenj ter razmišljanj – in to brez sramu ali strahu pred razgaljenjem: edini pogoj je popolna iskrenost.

1. Bi živel/a večno, če bi imel/a to možnost?

2. Kaj je bil največji poraz v tvojem življenju?

3. Kako pa si se spopadel/spopadla z največjim razočaranjem, ki te je skoraj strlo?

4. Kaj je najgrše, kar si kdaj storil/a drugi osebi?

5. Ali ti je zelo pomembno, kaj si drugi mislijo o tebi?

6. Kaj bi najraje videl/a, da spremenim pri sebi?

7. Če bi lahko izbiral/a, ali bi bil/a z menoj tudi v posmrtnem življenju ali pa bi tam raje imel/a romanco z drugo osebo, denimo s tisto, s katero vama v preteklosti ni uspelo zato, ker čas ni bil pravi?

8. Si kaj pomembnega skril/a ali zatajil/a pred mano in če da, bi mi morda o tem rad/a povedal/a zdaj?

Izpoved naj vas ne zbega in prestraši, postane naj temelj trdnejšega in bolj ljubečega razmerja!

9. Ali se spomniš, kdaj sem te najbolj prizadel/a, pa sva takrat neprijetnost hitro pometla pod preprogo? Je sedaj pravi trenutek, da o tem spregovoriva?

10. Kaj si želiš vedeti o meni, pa te je bilo do sedaj preveč strah ali sram, da bi mi zastavil/a vprašanje?

 

Foto: J Life, Lifecoach, Reader’s Digest, Pexels, Pinterest, Ask Opinion


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam