fbpx

10 alarmantnih znakov, da se družite s strupenimi osebami!

Izpostavljeno, Lifestyle, nasvet, Zanimivosti

Stalna negativnost je njihov ‘zaščitni znak’. Pritožujejo se nad drugimi ali presojajo o njih, ali pa so preprosto ves čas usmerjeni k najslabšim scenarijem ter izidom.

Strupeni ljudje so vam bližje, kot bi si mislili! Toksični odnosi ali negativna, strupena razmerja vam jemljejo življenjsko energijo in zanesljivo niso dobri za vas. Morda ‘strup’ intuitivno začutite, a ne znate pokazati s prstom na tisto, kar vas pri določenih osebah moti?

Kako prepoznate ljudi, ki niso dobri za vas? Strokovnjaki za medosebne odnose menijo, da je to laže, kot ste sprva mislili. Take posameznike izdaja 10 tipičnih in zlahka prepoznavnih osebnostnih oziroma značajskih lastnosti. V vsakem primeru se jih izogibajte oziroma jih izpustite iz svojega kroga.

1. Nenehno obsojajo druge

Se družite z nekom, ki ves čas kritizira in obsoja druge ljudi, še posebej tiste, ki jih osebno pozna? To je glavni ‘rdeči alarm’, da imate opravka s ‘strupenjačo’ moškega ali ženskega spola. S kazanjem na napake in pomanjkljivosti drugih skušajo prikriti lastno negotovost ter napake.

2. Ne poslušajo

Žal tudi na splošno velja, da večina ljudi ne posluša z namenom, da bi razumela, ampak z namenom, da odgovori. To pa še posebej velja za strupene ljudi. Ne poskušajo razumeti, kaj jim sporočate, ampak samo čakajo svoj trenutek, ko se bodo lahko oglasili sami.

3. Neprestano vas prekinjajo

Najsi govorite samo z njimi ali so zraven še drugi, strupeni posamezniki bodo našli način, da vas prekinejo in da se pozornost usmeri k njim. Ne poslušajo, razen, če kdo govori o njih ali o stvareh, ki so z njimi povezane.

4. Najpogosteje so negativno razpoloženi

Stalna negativnost je njihov ‘zaščitni znak’. Pritožujejo se nad drugimi ali presojajo o njih, ali pa so preprosto ves čas usmerjeni k najslabšim scenarijem ter izidom. V njihovih predstavah se stvari ves čas narobe odvijajo. Svet je grozen prostor in s takim pristopom črpajo energijo drugim.

5. Vselej morajo biti v središču pozornosti

In če niso, bodo naredili ali rekli nekaj takega, da se bo vsa pozornost preusmerila k njim!

6. Ne priznajo, ko nimajo prav

Namesto tega bodo poskušali krivdo zvaliti na druge. V svojih predstavah oni ne naredijo nikoli nič narobe. To je eden od razlogov, zakaj se ob njih počutite krive celo za tisto, česar niste naredili ali dejali.

7. Nenehno lažejo 

Toksični ljudje lažejo za svojo korist in da bi bili videti boljše od drugih. Naj gre za male ali velike laži, nenehno laganje je problem, ker med ljudmi ruši zaupanje.

8. Vedno igrajo žrtev

To je eden od načinov, kako bo toksična oseba privabila pozornost okolice; žrtev igra tudi takrat, ko je naredila nekaj slabega. Vedno bi rada položaj obrnila v svoj prid in bo drugim skušala vzbuditi občutek krivde, če ji ne pomagajo.

9. Ne znajo se vživeti v druge

Toksični posamezniki ne razumejo čustev drugih in zgolj skušajo izboljšati lasten položaj. Tudi, če pokažete sočustvovanje z njimi, bodo zaigrali, da dobijo tisto, kar hočejo.

10. Oddajajo negativne vibracije

Poslušajte svoje občutke. Če ste v družbi strupene osebe, se ne počutite dobro, četudi ne znate s prstom pokazati na težavo ali izvor. Zato verjemite svoji intuiciji. Navsezadnje je že Albert Einstein dejal, da je vse, kar poznamo, energija.

D. S.

Foto: LifeHack, Tim & Julie Harris, Popsugar, Odyssey, RD


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam