fbpx

100 najbolj vplivnih fotografij vseh časov!

Lifestyle, Prva stran

Po izboru revije TIME.

Trije novinarji revije Time, Ben Goldberger, Paul Moakley in Kira Pollack, so govorili z zgodovinarji in uredniki fotografije po vsem svetu, intervjuvali fotografe, osebe z njihovih fotografij in celo njihove družine, da bi ustvarili seznam 100 najbolj vplivnih fotografij v zgodovini. Skozi raziskavo ni bil ustvarjen le seznam fotografij, ampak tudi vrsta kratkih dokumentarnih filmov o 20-ih fotografijah, ki se štejejo med najbolj vplivne.

“Ni formule za vplivno fotografijo. Nekatere so se znašle na seznamu, ker so bile prve svoje vrste, druge, ker so oblikovale način razmišljanja. Nekatere so se pač znašle na seznamu ker so neposredno vplivale na naš način življenja,”

Pišejo Goldenberg, Moakley in Pollack v svoji zgodbi o tem podvigu.

t1

Na seznamu lahko najdete prve vojne fotografije Rogera Fentona in vrsto šokantnih podob iz vojne 20. stoletja. Vključene so tudi fotografije umetnosti in popularne kulture kot so prve fotografije posnete z mobilnim telefonom ali selfie iz podelitve Oskarjev 2014. Seznam vključuje tudi nekatere fotografije, ki so obšle svet in sprožile vprašanja o etičnosti fotografije telesa dečka Alana Kurdija iz leta 2015.

Oglejte si nekatere izmed njih, celoten seznam, spremljoče zgodbe in dokumentarce pa si lahko pogledate na straneh Timea.

22

3

z6

55

66

4

Foto: Time


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam