fbpx

11 let od smrti Heatha Ledgerja: žalosten konec velikega zapeljivca!

Znani

Znani igralec je umrl 22. januarja 2008, v 29. letu starosti, njegovo življenje pa še danes vznemirja javnost.

Heath Ledger je bil rojen 4. aprila 1979 v avstralskem mestu Perth in kot večina njegovih kolegov, je svojo kariero začel v televizijskih serijah.

Veljal je za enega izmed najboljših mladih igralcev v Hollywoodu in napovedovali so mu bleščečo prihodnost, na žalost pa ga je prevelika doza zaužitih zdravil stala življenja in za vedno prekinila kariero.

Igralčevo truplo je v njegovem newyorškem stanovanju našla čistilka in čeprav se je na začetku omenjal samomor, je obdukcija pokazala, da je Heath po nesreči predoziral svoja zdravila.

Za seboj je pustil takrat triletno hčer Mathildo, ki jo je dobil v zvezi z igralko Michelle Williams. 

“Pogrešal je hčer, pogrešal je družino in bil je zelo nesrečen. Imel je težave s spanjem, zato je jemal zdravila, ki pa mu niso pomagala. Rekel je, da jih bo nehal jemati,” je dejal eden izmed njegovoh prijateljev v dokumentarnem filmu I am Heath Ledger.

Heath je bil nad igranjem navdušen kot otrok, zato je že od nekdaj vedel, s čim se želi ukvarjati. Po zaključku srednje šole, konec devetdesetih, se je preselil v Hollywood.

Vrata v igralski svet mu je odprla vloga v najstniški komediji 10 Things I Hate About You, njegova kariera pa je po vlogi v filmu Patriot, kjer je zaigral skupaj z Mel Gibsonom, šla strmo navzgor.

Vloga v filmu Monster’s ball je bil za mladega igralca pravi dramski izziv, ki pa ga je uspešno opravil. V romantični komediji Casanova je igral slovitega italijanskega zapeljivca, v večkrat nagrajenem filmu Brokeback Mountain pa je zaigral homoseksualnega pastirja.

Heath Ledger in Jake Gyllenhaal v “Brokeback Mountain”

Upodobil je tudi lik Boba Dylana v filmu I’m Not There, kjer je igral ob boku igralskih velikanov, kot sta Cate Blanchet in Richard Gere.

Eden izmed njegovih življenjepiscev je zapisal, da Ledger ni bil med najboljšimi avstralskimi igralci, vendar pa bi s pazljivim izborom filmskih vlog to lahko postal. Velikokrat so mediji zapisali, da se ne ve, kaj bo Heathu prinesla prihodnost, vendar pa nihče ni slutil, da bo to nepričakovana smrt.

Joker v filmu Temni vitez je bila njegova najuspešnejša vloga, za katero je posthumno prejel Oscarja za najboljšo moško stransko vlogo in tako postal šele drugi igralec v zgodovini, ki je prejel prestižno priznanje po smrti.

Na snemanju filma Ned Kelly se je zaljubil v starejšo kolegico, rojakinjo Naomi Watts ter z njo ostal dve leti. 

“Imela sva čudovito zvezo. Trajala je samo dve leti, vendar me je osrečeval. Res je bil zelo poseben in bil je izjemen igralec. Njegova smrt je velika tragedija za njegovo hčer, ki ne bo poznala svojega očeta,” je dejala igralka v intervjuju leta 2011 ter dodala, da je prepričana, da nikoli več ne bo imela take zveze , kot jo je imela s Heathom.

Naomi Watts in Heath Ledger

Nekaj let kasneje je spoznal igralko Michelle Williams. Njuno razmerje je bilo burno, kar nekajkrat sta se razšla, se ponovno pobotala ter se celo zaročila. Krona njune ljubezni je bila hči Matilda, ki se je rodila leta 2005 in je popolnoma spremenila igralčevo življenje.  

Michelle Williams in Heath Ledger

Dekličin krstni boter je bil Heathov prijatelj in soigralec v filmu Brokeback Mountain, Jake Gyllenhall. Čeprav sta postala starša, je njuna ljubezen dokončno počila leta 2007, Heath pa je po razhodu postajal vedno bolj depresiven in nervozen.

Heath Ledger z Matildo

Govorilo se je, da se je predal alkoholu, tuje pa mu niso bile niti droge. Paparaci so mu bili neprestano za petami, mediji so pisali čisto o vsakem njegovem koraku, kar je še stopnjevalo njegovo napetost. 

Po razhodu z Michelle se je videval z nekdanjim modelom Heleno Christensen, govorilo pa se je, da ga je v smrt pravzaprav pahnila igralka Mary Kate Olsen, s katero sta si bila pred njegovo smrtjo zelo blizu, saj naj bi ga prav ona prepričala v jemanje smrtonosnih zdravil.

O igralčevem razmerju z igralko Lindsey Lohan se je zelo dolgo govorilo, pravzaprav do danes še ni nihče potrdil, ali sta bila zares skupaj. 

Pred leti so v javnost prišli zapiski iz njenega dnevnika in postalo je jasno, da je imela Lindsey igralca zelo rada in da je zaradi njegove smrti trpela še dolgo.

“Danes je umrl Heath, ljubezen mojega življenja. Naučil me je vsega, kar danes znam, bil je vse, kar si želim in še več. Rada bi, da me objame in rada bi ponovno slišala njegov glas,” je v svoj dnevnik zapisala igralka na dan Heathove smrti. 

Foto: Getty, Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam