11 stvari, ki jih uspešne ženske počnejo vsak dan

04. junij 2024

11 stvari, ki jih uspešne ženske počnejo vsak dan

04. junij 2024

Uspešne ženske ne čakajo na priložnost, ampak si jo ustvarijo same. To lahko velja tak za kariero kot pri iskanju moškega …

Služba, življenje, ljubezen, prijatelji, družina, prevlada v svetu. Včasih se zdi, da moramo imeti kar magično paličico, da lahko sledimo vsemu. A nekatere zelo uspešne ženske imajo dejansko vse pod kontrolo in so odlične vodje na svojih področjih.

Mogoče se nam zdijo podobne super junakom, a njihova skrivnost ni ogrinjalo, temveč dobra strategija. Razkrivamo 11 navad, ki jih uspešne ženske počnejo vsak dan.

Foto: Instagram @carodaur

1. Dan začnejo s pozitivnim mišljenjem

Pred službo si privoščite trenutek zase. Na primer med prhanjem si zamislite, kako bo potekal vaš dan, ali pa si privoščite meditacijo. Ena izmed študij jasno kaže, da samo dva tedna meditacije poskrbita, da se človeku izboljšata fokus in spomin.

2. Povežejo se s sodelavci

Ljudem, ki so pomembni v vaši karieri, morate dati občutek, da jim zaupate in da oni lahko zaupajo vam. Poskusite na vsake toliko časa imeti posebne pogovore s svojimi sodelavci, pa naj bo to petminutni pogovor ob kavi ali pijača po delu.

Foto: Instagram @gajaprestor

3. Naredijo prvi korak

Uspešne ženske ne čakajo na priložnost, ampak si jo ustvarijo same. To lahko vadite, ko želite moškega povabiti na zmenek. Ko boste prvič naredile prvi korak, vas bo to opogumilo tudi za naslednjič.

4. Pišejo si sezname

Če si zapisujete vsa opravila in cilje na list papirja ali v notesnik, ostanete osredotočene na to kar si želite, to pa vam pomaga, da ste organizirane in odgovorne. Najbolje je, da si pripravite mesečni, tedenski in dnevni seznam.

Foto: Instagram @kellywearstler

 5. Vedno skrbijo, da so v gibanju

Vsi vemo, da nam telovadba pomaga, da lažje opravljamo stvari, imamo več energije in se bolje počutimo. Najbolj zanimivo pa je, da se večina uspešnih žensk ukvarja z jogo. Ne, le, da je to vadba, ki jo lahko delate kjerkoli in kadarkoli (tudi na potovanjih), dokazano je tudi, da pomaga pri zmanjševanju stresa in anksioznosti, nas naredi bolj mirne, osredotočene in sposobne.

6. Predstavljajo si uspeh

Privrženci pozitivne vizualizacije prisegajo, da to pomaga pri izboljšanju ambicij. Predstavljajte si, kaj si želite doseči v življenju. K temu se lahko vedno znova vračajte in te želje vas bodo pomirile, ko boste pod stresom.

Foto: Instagram @leoniehanne

7. Pripravljajo se na najhujše

Res je, da je pozitivno razmišljanje pomembno, a če se pripravite na najhujše, se lažje spopadete s težjimi situacijami. Najbolje je, da si pripravite vse možne scenarije.

8. Vedno ohranjajo družbene stike

Ko si ustvarjate in gradite življenjsko pot, je kar težko ohranjati vse stike in razmerja v življenju, a pomembno je, da imate dober podporni sistem. Nikoli ne veste, kdaj boste na svoji poti potrebovali pomoč. Najboljša strategija je, da najbližjim ljudem vedno pokažete, da vam je mar zanje. Majhne geste sežejo daleč.

9. Večkrat stopajo iz svojega območja udobja

Pripravljenost na tveganje je ena izmed največjih prednosti, ki vodje loči od drugih. Na začetku je poskušanje podobno zmenku na slepo, saj poskušate, a ne veste, kaj vas čaka na koncu. Na koncu pa najdete svojo smer in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Foto: Instagram @clairerose

10. Ne trudijo se uravnotežiti vsega

Namesto, da se trudite uravnotežiti vse vidike svojega življenja in vsemu namenjati enako količino energije in časa, raje uživajte v trenutkih, ko ste prosti in se posvetite tudi drugim stvarem, ki so resnično pomembne.

11. Ne primerjajo se z drugimi ljudmi

Primerjanje z drugimi je najhitrejši način, da izgubite samozavest in svoj uspeh. Zjutraj se lahko zbudite in se primerjate z drugimi, ali se zbudite in se odločite, da boste imeli dober dan ter boste samozavestni.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic