11 stvari, ki se zgodijo po tridesetem letu

09. avgust 2024

11 stvari, ki se zgodijo po tridesetem letu

09. avgust 2024
Foto: Unsplash
11 stvari, ki se zgodijo po tridesetem letu

11 stvari, ki se zgodijo po tridesetem letu

09. avgust 2024
Foto: Unsplash

Ko ste imeli 20 let, je bil spisek stvari, ki ste si jih želeli storiti do tridesetega dolg. Ljudje te starosti so se vam zdeli stari, kajne? Ko pride slavna `tridesetka`, se pa določene stvari spremenijo, a ne nujno na slabo.

1. `Maček` postane tiger

V dvajsetih ste se po prekrokani noči hvalili, da nimate mačka in da alkohol zlahka prenašate. Naslednji dan celo nadaljevali z novo dozo žuranja. Starejši kot ste, se čas celjenja mačkastih ran podaljša.

Foto: Pexels

Po tridesetem se čas regeneracije, glavoboli in obiski toaletnih prostorov podaljšajo, ampak naj vas potolažimo, da leta prinesejo tudi pivske izkušnje, in dejansko začnete uživati na zabavah tudi v manjših količinah kakovostne pijače.

2. Divje nočno življenje zamenjajo intimna druženja

Ko se naučite uživati v dobrem vinu in se vam zdi popolnoma odveč, da bi morali prenašati vpitje divje mladine, zabave v barih in diskotekah zamenjajo prijetne in bolj umirjene domače zabave v krogu partnerja in prijateljev. Nekatere sobote pa preprosto postanejo čas za dober film, knjigo ali lepotno razvajanje v domači kopalnici.

Foto: Unsplash

3. Hrana ni več vaša zaveznica

Pred tridesetim ste lahko pojedli vse, kadar koli in niste pridobili niti grama. Ko obrnete 30. poglavje, pa se skorajda vsak prekršek (ali več njih) pozna na vaši zadnjici ali trebuhu.

Foto: Pexels

Spet spodbuda za vas, da začnete z zdravim načinom prehranjevanja, pitjem večje količine vode in obvezne telovadbe. Telo vam bo hvaležno.

4. Gube, gubice povsod

Nikoli niste skrbeli za gube, dokler niste zagledali svojih prvih, kajne? Čeprav zaradi njih niste nič manj lepi in jih pravzaprav nihče še ne opazi, se zavedate, da se vseeno starate, in da časa ne morete ustaviti.

Foto: Instagram @elaisaya

Tiste prave gube, se pojavijo kasneje, zato je strah odveč. To pa ne pomeni, da jih lahko spregledate. Sprejmite jih in si privoščite pravo nego, ki vam bo pomagala v boju z okoljskimi dejavniki, ki zmanjšujejo pojav gubic in koži povrnejo elastičnost in sijaj, kot v dvajsetih.

5. Pojavijo se tudi sivi lasje

Morda ste kakšen siv las našli že pri dvajsetih in ga preprosto izpulili, pri tridesetih pa je teh lahko toliko, da puljenje ne pride več v poštev. Na srečo obstajajo rešitelji, ki jih imenujemo barve za lase, ki te lase prekrijejo, še preden bi vas za deset let postarali.

Foto: Unsplash

6. Organizacija na prvem mestu

`Go with a flow `je bil še do nedavnega vaš moto o nočnih izhodih in obiskih prireditev. Ti časi so minili. Ko dopolnite trideset, postane vaš okus precej bolj prefinjen. Glede hrane, pijače, prostora in tudi oblačil. Zdaj veste, zakaj se poroke načrtujejo tudi po leto vnaprej.

7. Vaš profil na družbenih omrežjih je poln fotografij otrok… in to vam je ok

Morda se niti ne spominjate, kdaj so fotografij norih zabav zamenjale fotografije ljubkih dojenčkov. Vas pa to niti najmanj ne moti. Lahko, da vam uide še kakšen sarkastičen komentar, toda nekje globoko v sebi čutite, da vam te fotografije postajajo všeč.

Foto: Pexels

8. Dobili ste `trdo kožo`

Vedno ste bili samozavestni, toda včasih malce izgubljeni v kaotičnem toku življenja. Do trenutka, ko jih dopolnite trideset morda še ne boste vsega dosegli, vendar pa boste vedeli, kaj želite in kako boste to dosegli.

Foto: Instagram @joellefriend

V dvajsetih vas je morda komentar o vaših aknah na družabnih omrežjih dotolkel, zdaj pa vam ne more priti do živega, saj veste, da veliko vlagate vase, tako mentalno kot tudi s tem, da skrbite zase z zdravim načinom življenja. Nimate časa za nepomembne komentarje in se znate postaviti zase.

9. Manj prijateljev, a več pravih

Večer z desetimi prijatelji je stvar preteklosti in ne prenašate naključnih ljudi, ki vam gredo na živce. Končno se strinjate z mamo, ki je vedno govorila, da je tistih pravih prijateljev zelo malo, zato je treba te odnose negovati.

Foto: Pexels

Zavedajte se, da je resnična sreča, če imate prijatelje, s katerimi lahko delite tudi slabe trenutke in vam pomagajo, ko ste na dnu. Časa za `strupene` ljudi preprosto nimate več.

10. Potujete s stilom

Nič več poceni hotelov, podrtih hostlov, spanja pri prijateljih na kavču, ker ste se odpravili na nenačrtovane počitnice. Pri tridesetih si lahko privoščite dostojen hotel, okusne obroke v restavraciji, torej, potujete s slogom.

Foto: Instagram @dancingtheearth

Poleg tega so potovanja postala precej bolj prefinjena in vključujejo tudi vikend pobege na deželo, kjer si ob dobri hrani, pijači in izbrani družbi, napolnite baterije.

11. Ljubezen in seks sta boljša

Morda ste jo našli ali pa še vedno iščete pravo ljubezen, nekaj drži kot pribito. Oseba, ki ste jo našli ali pa jo boste našli, vas bo resnično osrečila. Ljubezen ni le partner, ljubezen so delo, prijatelji, družina, knjige in tiste male stvari, ki vas osrečujejo. Zaljubite se v življenje in prava ljubezen vas bo našla.

Foto: Canva

Navsezadnje, se strinjate, da biti tridesetletnica ni tako slabo. Naj vam zaupamo, da je to najlepši čas za okušanje lepot življenja. Ne bojte se – stvari gredo le še na boljše.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic