fbpx

11 stvari, ki se zgodijo po tridesetem letu

Lepota

Ko ste imeli 20 let, je bil spisek stvari, ki ste si jih želeli storiti do tridesetega dolg. Ljudje te starosti so se vam zdeli pravi starčki, kajne? Ko pride slavna »30ka«, se pravzaprav niti ne počutimo tako stari, saj so leta le številka, se pa določene stvari vseeno spremenijo.

1.»Maček« postane tiger

V dvajsetih ste se po prekrokani noči hvalili, da nimate mačka, alkohol pa zlahka prenašate. In, nadaljevali naslednji dan z novo dozo žuriranja. Starejši, kot ste, pa se čas »celjenja mačkastih ran« podaljša. Žal. Vse to trpljenje vas pozdravi še s pogostimi obiski toaletnih prostorov in pogostim stavkom: »I’m too old for this …«. Naj vas potolažimo, da leta prinesejo tudi pivske izkušnje, in dejansko začnete uživati v manjših količinah kakovostne pijače.

2. Divje nočno življenje zamenjajo druženja doma

Ko se naučite uživati v dobrem vinu in se vam zdi popolnoma odveč, da bi morali prenašati vpitje divje mladine (kakršna ste bili nekoč tudi sami). Bare in diskoteke, kjer je izziv priti do točilnega pulta in naročiti pijačo, zamenjajo prijetne domače zabave v krogu partnerja in prijateljev.

Nekatere sobote pa preprosto postanejo čas za dober film, knjigo ali manjši lepotni tretma v udobju domače kopalnice.

3. Hrana ni več vaša zaveznica

Pred tridesetim ste lahko pojedli vse, kadar koli in niste pridobili niti grama. Ko obrnete 30. poglavje, pa se skorajda vsak prekršek pozna na vaši zadnjici ali trebuhu. Spet spodbuda za vas, da začnete z zdravim načinom prehranjevanja, pitjem večje količine vode in obvezne telovadbe. Telo vam bo hvaležno.

Čeprav se vam bo zdelo, da sta vas metabolizem in prebava razočarala, boste videli napredek v tem, da se zdrav način življenja izplača.

4. Gube, gubice povsod

Nikoli niste skrbeli za gube, dokler niste zagledali svojih prvih, kajne? Čeprav zaradi njih niste nič manj lepi in jih pravzaprav nihče še ne opazi, se zavedate, da se vseeno starate, in da časa ne morete ustaviti. Ali pač?

Tiste prave gube, se pojavijo kasneje, zato je strah odveč. To pa ne pomeni, da jih lahko spregledate. Sprejmite jih in si privoščite pravo nego, kot je na primer Vichy slow Âge linija , ki vam bo pomagala v boju z okoljskimi dejavniki, ki zmanjšujejo pojav gubic in koži povrnejo elastičnost in sijaj, kot v dvajsetih.

5. Pojavijo se lahko tudi sivi lasje

Morda ste kakšen siv las našli že pri dvajsetih in ga preprosto izpulili, pri tridesetih pa je teh lahko toliko, da puljenje ne pride več v poštev.

Priporočamo vam obisk pri dobrem frizerju, ki bo to težavo rešil.

6. Pravzaprav boste začeli vse organizirati vnaprej

»Go with a flow« je bil še do nedavnega vaš moto o nočnih izhodih in obiskih prireditev. Ti časi so minili.

Ko dopolnite trideset, postane vaš okus precej bolj prefinjene. Glede hrane, pijače, prostora in tudi nege. Zdaj veste, zakaj se poroke načrtujejo tudi po leto vnaprej.

7. Vaš »feed« na družbenih omrežjih je poln fotografij otrok… In vam je všeč

Morda se niti ne spominjate, kdaj so fotografij norih zabav zamenjale fotografije ljubkih dojenčkov. Vas pa to niti najmanj ne moti, več! Lahko, da vam uide še kakšen sarkastičen komentar, toda nekje globoko v sebi čutite, da vam te fotografije postajajo všeč.

8 .Ne boste zlahka užaljeni

Vedno ste bili samozavestni, toda včasih malce izgubljeni v kaotičnem toku življenja. Do trenutka, ko pridete do »30ke« morda še ne boste vsega dosegli, vendar pa boste vedeli, kaj želite in kako boste to dosegli.

V dvajsetih vas je morda komentar o vaših aknah na družabnih omrežjih dotolkel, zdaj pa vam ne more priti do živega, saj veste, da veliko vlagate vase, tako mentalno kot tudi s tem, da skrbite zase z zdravim načinom življenja in ustreznimi izdelki za nego kože. Nimate časa za nepomembne komentarje in se znate postaviti zase.

 

9. Imate majhen krog pravih prijateljev.

Večer z desetimi prijatelji je stvar preteklosti in ne prenašate naključnih ljudi, ki vam gredo na živce. Končno se strinjate z mamo, ki je vedno govorila, da je tistih pravih prijateljev zelo malo, zato je treba te odnose negovati. Zavedajte se, da je resnična sreča, če imate prijatelje, s katerimi lahko delite tudi slabe trenutke in vam pomagajo, ko ste na dnu. Časa za »strupene« ljudi preprosto nimate več.

10. Potujete s stilom

Nič več poceni hotelov, podrtih hostlov, spanja v avtu, ker ste se odpravili na nenačrtovane počitnice. Pri tridesetih si lahko privoščite dostojen hotel, okusne obroke v restavraciji, torej, potujete s slogom.

Poleg tega so potovanja postala precej bolj prefinjena in vključujejo tudi vikend pobege na deželo, kjer si ob dobri hrani, pijači in izbrani družbi, napolnite baterije.

11. Ljubezen in seks sta boljša

Morda ste jo našli ali pa še vedno iščete pravo ljubezen, nekaj drži kot pribito. Oseba, ki ste jo našli ali pa jo boste našli, vas bo resnično osrečila. Ljubezen ni le partner, ljubezen so delo, prijatelji, družina, knjige in tiste male stvari, ki vas osrečujejo. Lahko je obisk kina, klepet ob kaminu ali le nakup nove kozmetike, za katero veste, da vas ne bo razočarala. Zaljubite se v življenje in prava ljubezen vas bo našla.

Navsezadnje, se strinjate, da biti tridesetletnica ni tako slabo. Naj vam zaupamo, da je to najlepši čas za okušanje lepot življenja.

Ne bojte se – stvari gredo le še na boljše.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam