fbpx

12 citatov znanih žensk, s katerimi si lahko takoj dvignete samozavest!

Lifestyle, Prva stran, Znani

Z njihovo pomočjo pa se bomo tudi naučile, kako sprejeti svoj videz in se vzljubiti točno take, kakršne smo.

Zahteve in standardi lepote, ki veljajo v dandanašnjem svetu, lahko zamajejo tla pod nogami še tako samozavestni ženski, celo tisti, ki bi ji le redko kdo lahko oporekal, da je prava lepotica. Vsaka od nas se namreč bori z manjvrednostnimi kompleksi in sem ter tja z občutkom neprivlačnosti.

Da, to velja tudi za najbolj priznane lepotice na svetu oziroma v zgodovini človeštva. Zato so prav znane in slavne ženske primeren naslov, na katerega se lahko obrnemo, kadar nam malce zmanjka samozavesti in ko se nam zazdi, da nismo dovolj lepe ali dovolj dobre za druge.

Queen Latifah

Preberite si 12 opogumljajočih izjav znanih žensk, ki so (ali so bile) vsaka po svoje čudovite, četudi ne povsem popolne – in spoznale boste, da je bistveno zgolj to, da se počutite dobro v svoji koži! Samozavest je namreč tisto, kar nas naredi lepe in zaradi česar se nam nihče ne more upreti. S pomočjo njihovih modrosti se lahko naučite sprejemati samo sebe in svoj zunanji videz.

1. Queen Latifah: Morala sem odrasti, da bi se naučila imeti rada svoje telo. Sprva nisem imela prav nobene samozavesti, potem pa sem končno doumela – ali se bom ljubila, ali pa se bom zasovražila. Izbrala sem ljubezen do sebe in potem je šlo vse samo navzgor. Stvari, za katere sam mislila, da niso privlačne, so nenadoma postale seksi. Samozavest je tista, ki vas naredi poželjive.

2. Oprah Winfrey: Ko se boste naslednjič pogledale v ogledalo, poskusite pozabiti merila, ki pravijo, da ste predebele, preveč bledikave, prestare, da imate premajhne oči ali prevelik nos. Skrbno se zazrite v ogledalo in začutite svoj obraz. Ko bo kritik v vas utihnil, boste zagledale pravo sebe, brez obsojanja in to je prvi korak k spremembi doživljanja sveta!

3. Marilyn Monroe: Vsem ženskam, ki menijo, da so debele, ker nosijo konfekcijsko številko 36, sporočam vam – ve ste čudovite, družba je tista, ki je grda!

4. Taylor Swift: Sreča in samozavest sta najlepši stvari, ki ju lahko damo nase!

5. Jennifer Aniston: Ni dobro, če si presuh, niti če si predebel. Praktično nemogoče je zadovoljiti vse okuse, zato bi bilo najboljše, da si prenehamo prizadevati za ta nesmiseln cilj.

6. Drew Barrymore: Dolga leta se nisem mogla sprijazniti s svojim telesom in videzom. Sama sebi sem govorila: ne moreš nositi stvari z ozkimi naramnicami ali oblačila brez rokavov! Potem pa se mi je nenadoma utrnila misel: kaj pa, če bi nehala sama sebi pošiljati vsa ta negativna sporočila in bi si dovolila – nosi to, kar si želiš in preprosto uživaj! Zdaj se končno počutim prijetno v vseh oblačilih in predvsem v svoji koži.

7. Adele: Suhljate punce mi niso privlačne, bodimo raje vsi skupaj srečni in zdravi. Nikoli nisem imela težav s sprejemanjem svojega videza. Raje obedujem s prijatelji, kot pa da se mučim v telovadnici.

8. Salma Hayek: Pravijo, da je lepota v očesu opazovalca, jaz pa menim, da je osvobajajoč občutek, ko ugotoviš, da si prav ti sam tisti opazovalec! To nam bo dalo moč, da poiščemo lepoto v nas samih.

9. Christina Aguilera: Mislim da je, ne glede na velikost in obliko telesa, predvsem pomembno sprejeti svoj videz. Žensko telo je nekaj čudovitega. Rada bi videla, da bi bile vse ženske ponosne na svoja telesa in da ne bi obsojale drugih žensk, če se te počutijo dobro v svojem telesu, kakršnokoli že je.

10. Sofia Loren: Lepota je tisti občutek od znotraj, ki se opazi v očeh. To sploh ni nekaj fizičnega.

11. Audrey Hepburn: Verjamem v manikuro. Verjamem v pretiravanje pri oblačenju. Verjamem v lenobo in verjamem v temno rdečo šminko. Verjamem v rožnato barvo. Verjamem, da so srečna dekleta najlepša dekleta. Verjamem, da je jutri nov dan. Verjamem v čudeže!

12. Ellen DeGeneres: Lepota pomeni, da se dobro počutimo v svoji koži. Gre za to, da se poznamo in da se sprejmemo take, kakršne smo!

 

Foto: Pinterest, YouTube, Instagram, WordPress, Odyssey Online, Grammy, W Magazine, Billboard


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam