13 idej, kako lahko preživite prvi septembrski vikend

01. september 2023

13 idej, kako lahko preživite prvi septembrski vikend

01. september 2023
Foto: Unsplash

Še tik preden zakorakate v jesen, lahko vikend preživite ob zvokih kakovostne glasbe, aktivno na športnih dogodkih ali pa se prepustite kulinaričnim okusom ter tradicionalnim običajem.

Glasbeni dogodki

V spodnji Savinjski dolini bodo v soboto, 2. septembra na dveh odrih Žalske noči mladih od 20. ure dalje odmevale uspešnice skupin Joker Out in Tabu ter številnih drugih glasbenikov. Vlado Kreslin bo z Malimi bogovi in Beltinško bando prav tako v soboto ob 20. uri v okviru Festivala Ljubljana nastopil v ljubljanskih Križankah.

Foto: Instagram

Na Celjskem gradu bodo v soboto nastopili Uroš Perić in Big Bang RTV Slovenija, medtem ko bo Petar Grašo razgreval množico na Gradu Vurberk v Spodnjem Dupleku z začetkom ob 20.30 uri.

Dobrosrčno noto bo imel koncert vokalne skupine Perpetum Jezzile, ki bo v soboto ob 20. uri v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici nastopila na dobrodelnem koncertu Mi smo z vami in pripomogla k zbiranju sredstev za žrtve nedavnih neurij in poplav.

Foto: Instagram @tadej_kreft
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Športni dogodki

V Kranju bo v soboto in nedeljo potekal dvodnevni kolesarski praznik L’Etape Slovenia s premierno izvedbo etapne preizkušnje L’Etape Slovenia v dolžini 70 in 138 km za rekreativne cestne kolesarje in kolesarje na gravel kolesih ter spremljevalnim programom za družine in otroke.

Enega najtežjih tekov na svetu bodo tradicionalno izvedli na planiški velikanki. Že deseto tekmovanje v teku na letalnico bratov Gorišek Red bull Planica 400 se bo pričelo v soboto ob 12. uri, lov na rekord pa bo znova lovil lanski zmagovalec Luka Kovačič.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Plezalci bodo v soboto na plezalnem dogodku Triglav the rock Ljubljana nad Ljubljanico pripravili pravi spektakel. Na posebni plezalni steni postavljeni na glavo nad reko bosta tekmovala po dva plezalca, plezalo pa se bo lahko zgolj z rokami. Bled prav tako v soboto gosti tradicionalen Triatlon Bled 2023, ki je namenjen tako profesionalnim tekmovalcem kot rekreativcem v več kategorijah in težavnostih (Cici akvatlon, Super sprint triatlon, Standard triatlon).

Kulturni in kulinarični dogodki

V Lendavi se lahko udeležite sobotne Lendavske trgatve, ki poteka v sklopu Festivala Vinarium. Etnološko-kulinarična prireditev s tradicionalno povorko vključuje še bogato kulinarično ponudbo z odličnimi lendavskimi vini ter zabavo za vse generacije.

V nedeljo bo veselo v Tržiču, saj tam poteka Šuštarska nedelja, ki se odvija vsako leto prvo nedeljo v septembru. Pestro kulturno, glasbeno in kulinarično dogajanje v okviru festivala Šuštarfest pa se prične že danes. V prestolnici boste svoje brbončice razvajali s pivom in burgerjem, saj bo na Pogačarjevem trgu v soboto in nedeljo potekal dvodnevni Pivo & Burger fest. Na enem mestu se bodo od 11. ure dalje predstavili ustvarjalci najplemenitejših burgerjev in najžlahtnejših hmeljnih zvarkov pri nas.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic