fbpx

13 najbolj prodajanih rdečih šmink vseh časov

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Prva stran, Zanimivosti

Rdeča šminka je seksi in drzna, je vabilo k užitkom in najljubši modni dodatek samozavestnih žensk.

Rdeča šminka na ustnicah je že vse od takrat, ko smo ženske sploh dobile prva črtala za ustnice, eden najbolj drznih modnih dodatkov in tudi v sodobnem času ultimativen del lepotne ikonografije. Rdeče našminkane ustnice pripovedujejo zgodbo o zapeljevanju, čutnosti, so neposredno povabilo k mesenim užitkom, in, kaj bi se pretvarjali, k seksu.

Nič čudnega, da so všeč tako ženskam, kot moškim. Rdeča šminka polepša vsake ustnice in jim da mladosten videz, sploh, če ni pretemnega odtenka. Nekaj mora biti na šminkah, da jih ženske tako rade zbiramo. Če rečemo, da je rdeča šminka del arzenala ženske privlačnosti, potem sama embalaža šminke deluje kot naboj, iz katerega se z zasukom dvigne rdeče telo. Da, zadeva ima prav vse možne pridihe faličnosti, pa čeprav se tisti trenutek, ko nanašamo rdečo šminko na svoj obraz, ne zavedamo podzavestnih vzgibov.

Morda se ženskam, ki si rdeče šminke ne upajo nanesti prav pogosto, zdi, da je težko najti pravi odtenek rdeče zase. Raziskava, ki jo je naredil ameriški Vogue – za naš trg morda ni tako zelo relevantna, vseeno pa bomo tudi v naših drogerijah našli kar nekaj v nadaljevanju naštetih rdečil za ustnice – kaže, da obstaja več rdečih odtenkov, ki so jih ženske univerzalno sprejele za svoje in letijo v nakupovalne vrečke kot vroče žemljice. To so, skratka, najbolj prodajani odtenki rdečih šmink na svetu.

Diorjevo legendarno rdečilo za ustnice Dior Rouge v odtenku 999

Tako se v svetovnem merilu gledano vsako minuto proda štiri šminke MAC v odtenku Ruby Woo (ki velja za najbolj želen odtenek rdeče, kar jih je), podobno uspešna je tudi Laura Mercier s svojim odtenkom rdeče, ki jo je poimenovala Temptation (črtalo Velour Lovers). Morda se bi vaše babice še spomnile trenutka, ko je Dior leta 1947 na pisto prvič poslal manekenke s škrlatno rdečimi ustnicami. Ikonski odtenek Diorjeve rdeče (najdete jo pod številko 999) se prodaja kot za stavo.

Kultna rdeča šminka Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Lipstick, barva 1 Le Rouge

Kar nekaj blagovnih znamk je že v preteklosti zgradilo svojo slavo prav s pomočjo rdeče šminke in jo ima v svojem asortimanu še desetletja zatem: ena takih je Revlonova ‘mehka rdeča’ Love That Red, lansirana leta 1951, pa denimo legendarni YSL Le Rouge iz leta 1978. Ko je Giorgio Armani na trg dal svojo linijo dekorativne kozmetike, je natanko 96-krat osebno obiskal laboratorij, kjer so razvijali točno določen odtenek rdeče za njegovo šminko, ki je morala spominjati na notranjost vrtničnih cvetnih listkov. Ni bil zadovoljen, dokler ni dosegel točno tega, kar si je zamislil. Je to dokaz, da popolnost navsezadnje lahko dosežemo?

Chanel Rouge Allure Intense Long-Wear Lip Colour, odtenek 99 Pirate

Tu je torej 13 šmink v rdeči barvi, po katerih bomo posegale v neskončnost, tudi če bodo na trg medtem prišle že nove, ki nas bodo prav tako osvojile.

To so: MAC Cosmetics Lipstick v odtenku Ruby Woo; Chanel Rouge Allure Intense Long-Wear Lip Colour v odtenku 99 Pirate; Revlon Super Lustrous Lipstick v barvi Love That Red; Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Lipstick v odtenku 1 Le Rouge; Dior Rouge Dior Lipstick v ikonski barvi 999; CoverGirl Colorlicious Lipstick, odtenek Hot; Laura Mercier Velour Lovers Lip Colour, odtenek Temptation; Tom Ford Lip Color v barvi Cherry Lush; Giorgio Armani Beauty Lip Maestro v barvnem odtenku 400; Clé de Peau Beauté Extra Rich Lipstick Refill, številka 311 Vivid Red; NARS Cosmetics Velvet Matte Lip Pencil v odtenku Cruella; Maybelline New York Color Sensational Creamy Mattes Lip Color v barvi Touch of Spice.

Rdeča šminka torej je in bo večen modni dodatek, saj rdeča barva uteleša strast, ogenj, ljubezen in veselje do življenja. Šminka v rdeči barvi je spremljevalka mnogih znanih žensk, od Gwen Stefani in Scarlett Johansson do Madonne, nanjo pa je prisegala tudi Marilyn Monroe. Izberite tisto rdečo, ki vam je najbolj všeč in z njo na ustnicah pogumno zakorakajte v tople pomladne dni!

 

Foto: YouTube, Pinterest, A woman of a certain age, The Notice, Violet Grey


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam