fbpx

13 stvari, ki jih ženska ne sme imeti v svojem domu

Dekor, Prva stran, Tuja scena

S temi nasveti znanih notranjih oblikovalcev bo vaš osebni prostor postal pravo žensko kraljestvo.

Vaš dom oziroma stanovanje veliko pove o vas in o vaši osebnosti. Znani notranji oblikovalci so povedali, kaj bi morale ženske storiti, da naredijo dober vtis na obiskovalce, tudi na moške, predvsem pa to, česa bi se morale znebiti.

Zbrali smo 13 nasvetov, ki jih kaže upoštevati, da bo vaš osebni prostor zaživel kot pravo žensko kraljestvo in ne kot ropotarnica z vseh vetrov zbranih stvari.

Odvečni okraski. Preveč dobrega ni nikoli dobro oziroma se lahko sprevrže celo v svoje nasprotje. “Ne pobarvajte vsega prostora v rožnato barvo in vseh tkanin okrasite z volančki,” meni Nicole Fuller. “To preprosto ni seksi.”

Aranžmaji s svilenimi rožami. “Svilene rože, aranžirane v vazah, govorijo naslednje: Obupala sem in zame ni več pomoči,” hudomušno pravi oblikovalka Susan Ferrier.

Fotografije iz šole. Tiste, na katerih ste skupaj z najboljšimi prijateljicami iz srednje šole ali s fakultete. “S tem prav izzivate, da vas bo moški obiskovalec vprašal ‘Kdo pa je čedna blondinka na tej fotografiji’ – no, to niste vi,” svari oblikovalec Vance Burke.

Plišaste živali. Še posebej na postelji odraslega človeka. “Naredite prostor za ljubkovanje, vendar človeško, ne da daste vsem vedeti, da se najraje stiskate s plišastim medvedkom,” pravi Jon Call. “Vsi imamo svoje spomine na otroštvo in svoje najljubše plišaste živali, toda tam bi morale tudi ostati – v naših spominih,” je povedal oblikovalec Ryan White.

Navdihujoči citati. Vsem takoj vidna samopomoč, ki razkriva obiskovalcu, na katerem področju vam šepa samopodoba oziroma s katero razkrivate svojo intimo in težave. “Navdihujoče misli in citati na stenah, še posebej tisti, ki so z žebljički pritrjeni na tablo ali v obliki magnetkov na hladilniku, bodo obiskovalci dojeli kot vaš krik na pomoč v vseh okoliščinah,” pravi Susan Ferrier.

Poceni posteljnina. Kakovostna, razkošna posteljnina vam vedno pomaga, da se počutite kot kraljica,” pravi oblikovalec MA Allen. “Rafinirana ženska ima vedno lepo in elegantno posteljnino.”

Kozmetika in osebni predmeti, ki se povsod valjajo. Seveda, gre za nujne vsakodnevne pripomočke, vendar ni treba prav vsakomur vedeti, koliko truda vložite v popoln videz ali katere tablete trenutno jemljete. “Malce diskretnosti vedno pride prav,” razmišlja Jon Call. “Najdite kotiček v kopalnici, ki ga ne vidi prav vsak obiskovalec.”

Kolekcija lutk iz otroštva. “Za zbiratelje lutk ali figuric, najsi bodo iz kateregakoli materiala, se zdi, kot da so za vselej obtičali v fazi otroštva,” meni MA Allen. “Zgleda zastrašujoče in lahko prepodi potencialnega snubca.”

Družinske fotografije na nočni omarici. Prav nič spodbujajoče za posteljne aktivnosti odraslih. Tako so se strinjali vsi vprašani oblikovalci notranje opreme.

Preveč fotografij družinskega štirinožca ali ljubljenčka. Seveda so ljubki in najbrž prijetnejša družba od mnogih družinskih članov, toda cela stena kolažev fotografij vašega ljubljenčka je bolj podobna obsedenosti, kot domu osebnostno izgrajene ženske,” pravi Nicole Fuller.

Mačje hiše na hodniku. “Gospe, vem, da so vam mačke všeč, mehke so in se rade crkljajo z vami, toda če obiskovalec kot prvo stvari vidi mačjo hišo ali mačje drevo, ne dajete ravno uravnovešene podobe,” trdi MA Allen. “Čisto vsak od nas se namreč podzavestno boji nore, samske ženske z mačkami.”

Spominki, kot so spričevala in medalje ali zastave. Seveda, ponosni ste na svoje dosežke. Le kdo ni. Vendar jih ni treba obiskovalcem ‘porivati v nos’. So stvar preteklosti in ne spadajo na vidno mesto.

Neusklajeno pohištvo. En dizajn iz enega obdobja, drugi iz povsem drugega. Oblike in barve se tepejo, stoli, miza in kavč se zdijo, kot bi bili nabrani s kosovnega odpada ali kupljeni naključno v različnih obdobjih. “Preveč različnih kosov pohištva ustvarja vizualno zmedo,” pravi Nicole Fuller. “Predmetov, ki s svojo podobo izstopajo, naj bo le nekaj, da razbijejo monotonost in vzbudijo zanimanje.”

 

Foto: Pinterest, Sincerely Peachy, Instagram, Women’s Daily, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam