fbpx

Kje živijo, s čim se ukvarjajo in kako so videti najbolj uspešne ženske na svetu?

Izpostavljeno, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Nekatere dame so do izjemnega bogastva prišle s svojo pametjo in delovnostjo!

So slavne, a še pomembnejše v tem materialnem svetu je nemara to, da imajo denar. Denar je namreč še vedno sveta vladar, čeprav bi si nas večina (tistih brez denarja, namreč) želela, da bi bilo drugače in da bi recimo temu svetu vladale zgolj duhovne prvine in ljubezen. Skratka, tem damam, ki jih bomo našteli v nadaljevanju, ne gre slabo… Zaradi materialnega blagostanja si lahko, za razliko od nas, izberejo v Chanelovem butiku najlepše stvari, ne da bi sploh vprašale za ceno, vozijo po meri izdelane avte, hodijo na najbolj ekskluzivne in drage počitnice v umaknjene, mondene kotičke sveta, za katere smo mi lahko zgolj nekje slišali.

Pa nič hudega, od srca jim privoščimo, še posebej tistim na seznamu, ki so do komaj predstavljivega bogastva prišle izključno s svojo pametjo, prizadevnostjo in spretnostjo. Prav nobenega razloga namreč ni, da bi občudovali ‘dejstvo’ oziroma naključje, da se je nekdo že rodil v strahotno bogato družino in vse, kar počne, je, da zapravlja očetov ali mamin denar. To namreč res ni znanost, še opica bi te stvari počela enako dobro. Toliko bolj pa občudujemo samouresničene dame s tega seznama, ki ga je naredila spletna stran Bright Side.

Liliane Bettencourt, 94, Francija

Najbogatejša ženska na svetu? 94-letna Liliane Bettencourt, večinska lastnica kozmetične multionacionalke L’Oreal. Na računu ima kar 43,1 milijarde dolarjev. Žal je najbrž ne čaka več prav veliko let uživanja tega strahotnega bogastva, prej ko slej ga bodo v roke dobili dediči. Pohvalno je, da Liliane še vedno dela, najbrž je delo edina stvar, ki človek zares ohranja vitalnega in sploh pri življenju. Liliane ima, tako kot večina bogatašev, svojo dobrodelno fundacijo.

Alice Walton, 67, ZDA

Druga na lestvici premoženja je, kot že veliko zadnjih let, Alice Walton, ki ima pod palcem 38,7 milijarde dolarjev. Alice je edina potomka Sama Waltona, to je tisti možakar, ki je po celotnih ZDA ustanovil mrežo trgovin in supermarketov Wal-Mart. Obožuje umetnost in ker ima denar, seveda zbira umetnine. Predanost umetnosti človeku dobro dene, če lahko sodimo po zunanjem videzu Alice Walton…

Susanne Klatten, 55, Nemčija

Tretja najbogatejša ženska na svetu in najbogatješa Nemka: ta zasluži naš rešpekt, kajti gre za poslovno damo, ki dela po 12 ur na dan. Je direktorica farmacevtskega podjetja in skrbna mati, skupaj s svojim bratom pa ima v rokah polovico delnic avtomobilske skupine BMW. Ni slabo, res ne, Susanne ima pod seboj 22,5 milijarde dolarjev premoženja.

Laurene Powell Jobs, 53, ZDA

Laurene Powell Jobs je vdova Steva Jobsa, ki je ustanovil Apple. Ne sedi zgolj na premoženju svojega pokojnega moža, ampak je izkušena in prekaljena poslovna ženska. Poleg tega je zares človekoljubna in veliko svojega bogastva deli z manj srečnimi od sebe. Pod palcem ima 20 milijard dolarjev.

Charlotte Casiraghi, 31, Monako

Malce nas preseneča, a nismo imeli časa preverjati dejstev, da naj bi mlada Charlotte Casiraghi imela nekje spravljenega kar 5,7 milijarde dolarjev. Kaj točno se šteje v to premoženje, nam ni jasno, morda gre za izračun dediščine, ki se ji nekoč obeta. Kakorkoli, Charlotte ni lačna, žejna ali strgana in tudi se ne valja po neudobnih posteljah. Dobro ji gre, verjemite. Malce dela kot novinarka, v prostem času pa jaha konje. Krasno. Sploh, če upoštevamo, da je mladenka tudi zares lepa in očarljiva, verjamemo, da bi bila marsikatera rada na njenem mestu.

Pansy Ho, 54, Kitajska

Pansy Ho je hčerka Stanleya Hoa, kitajskega milijarderja, ki slovi kot ‘kralj kocke’. Pansy je najbogatejša od 17 otrok, ki jih ima očitno nadvse plodni Ho s kar štirimi različnimi ženskami. Pansy lahko mirno počne, kar hoče: njeno bogastvo se namreč ocenjuje na 3,4 milijarde dolarjev.

Ivanka Trump, 35, ZDA

Najstarejša hči Donalda Trumpa bi lahko živela udobno življenje na račun svojega očeta, poslovneža in sedaj ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Ampak Donald ima eno res odlično lastnost, ne glede na to, kaj si mislimo o njegovi politiki, ki jo izvaja kot predsednik: čisto vsem svojim otrokom je sicer dal temelje za življenje, obenem pa vse priganjal, da se čim prej postavijo na svoje noge in da so sposobni sami služiti svoje milijone (dobesedno).

To je kakovost dobrega očeta, da otrokom sicer omogoči varnost, vendar ne na račun tega, da bi lahko brezdelno posedali in zajedali njegovo premoženje. Ivanka je šla po stopinjah svojega očeta in je uspešna, samostojna – ima nekaj podjetij, ki jih dobro vodi, najde pa celo čas za pisanje knjig. Njen urnik je nadvse hektičen, pa vseeno si vzame kakovosten čas tudi zase in za svojo družino. Ivankino bogastvo (lastno in prihodnje, ki sledi iz bodoče dediščine Trumpove družine) se ocenjuje na 740 milijonov dolarjev.

Moza bint Nasser, 58, Katar

O tej lepi ženski in njenem modnem okusu smo že pisali. Moza bint Nasser je druga žena katarskega princa. Ta izjemna ženska ima 5 sinov in dve hčerki ter kup častnih doktoratov, za povrh pa je tudi sama izobražena kot le malokdo. Je politično angažirana dama, ki spodbuja znanstveni in tehnološki napredek svojega že tako bogatega emirata oziroma države.

 

Foto: The Huffington Post, The Forward, Activismedia, Grazia.it, The New York Times, Stern


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam