fbpx

15 citatov najbolj znanih Zemljanov o tem, kaj je uspeh

Lifestyle, Nerazvrščeno, Prva stran, trend, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Svoje modrosti so nasuli Beyoncé, Donald Trump, Richard Branson, Bill Gates in drugi super slavni ter bogati. Se najdete v njih?

Uspeh ne pride čez noč, tudi, če se zdi tako. Do uspeha ne vodijo bližnjice, celo če zadanete na lotu, saj je dobitek v tem primeru odvisen od sreče, ne od napora, prav tako pa denar sam po sebi še ne pomeni uspeha. Tega se dobro zavedajo tudi znani, slavni in bogati, ki so morali garati na poti do vrha. Vedo, kaj pomeni boriti se, ne obupati, koliko naporov in trme ter moči je potrebno za dosego ciljev.

Posebnega in ‘hitrega’ recepta za vas sicer nimajo, a prepričani smo, da boste iz njihovih razmišljanj, ki smo jih zapisali v obliki citatov, tudi sami izluščili bistvo. Kajti tem 15 ljudem je veliko skupnega tudi, ko gre za način razmišljanja. V nadaljevanju našteti posamezniki največkrat niso imeli niti podpore svoje družine in bližnjih, a so z vztrajnostjo vseeno uresničili svoje sanje.

Mark Zuckerberg

Izgovorov torej ni, brezplodno je kriviti svoje starše, okoliščine, nesrečen položaj zvezd ob rojstvu in kar je še podobnih neumnosti. Vsak je svoje sreče kovač, smo vozniki za volanom svojega življenja, zato prevzemimo odgovornost za svoje življenje, predvsem pa se otresimo pritoževanja in lenobe. Slednja ne samo da sta brezplodno početje, ampak sta lahko celo pogubna.

Zakaj je omenjenim uspelo? Predvsem zato, ker se niso pustili zlomiti, niti niso dovolili, da jim karkoli zamegli vizijo in idejo, ki so jo nosili tako v svoji glavi, kot srcu. Tudi, ko drugi niso verjeli v njih, so verjeli sami vase. Zato so jih predanost svoji ideji, strast in osreotočenost pripeljali tja, kamor so želeli.

Bill Gates

Da ne bo pomote: do cilja tudi v njihovem primeru ni peljala gladka pot. Včasih je bila strma, ovinkasta, prašna, polna napak, pomot in polomij. Velikokrat so padli, pa se znova pobrali. Zaradi tega se ne počutijo prav nič slabo, saj so napake del življenja. Le da za razliko od številnih manj uspešnih ljudi napak niso ponavljali, ampak so se iz njih raje naučili in poskusili znova.

Mark Zuckerberg

“Dokončanje nekega posla ali naloge je vsaj tako pomembno, kot popolno opravljena naloga, včasih pa je celo še pomembnejše,” je povedal ustanovitelj družbenega omrežja Facebook in eden najmlajših milijarderjev na svetu. Če se torej ne držite dane obljube ali ne izpolnite, kar ste obljubili v pogodbi… ste izgubili kar nekaj dragocenih točk v očeh poslovnih partnerjev in tudi na sploh. Ne ponavljajte te napake.

Bill Gates

“Največ se lahko naučimo od nezadovolnjih strank. Prav oni so vir napredka in prihodnosti,” je povedal ustanovitelj Microsofta, predan filantrop in družinski človek.

Isabel dos Santos

Najbogatejša ženska na afriški celini (po navedbah revije Forbes) je mnenja: “Če zares veliko delate in ste odločni v svoji želji, da uspete, vam bo tudi uspelo. To je dejstvo. Res pa je, da pot do uspeha ni preprosta.”

Donald Trump

“Sklepanje poslov je sposobnost, s katero se rodite. Preprosto je v genih. Nima zveze s tem, kako pametni ste, kako brihtni in globokoumni. Seveda, nekaj inteligence je potrebne, vendar je v poslu skoraj vse odvisno od instinkta. Tudi najboljše ocene na univerzi ali IQ 170 vam ne bodo pomagali, če nimate teh instinktov, ki so v poslu odločilni.”

Hvala ameriškemu predsedniku, zaradi njegove izjave se počutimo manj krive, ker nismo tako uspešni. Vsaj začasno lahko krivdo zvrnemo na gene (in sedaj še enkrat preberimo uvod, ki sem ga napisala).

Harrison Ford

Eden najbolj znanih ameriških igralcev, znan tudi po nastopu v franšizi Vojna zvezd, je bil tesar, preden so ga slučajno opazili pod odrskimi deskami, kjer je zbijal deske za scenografije v filmih. Čeden obraz, popolna mišičasta postava, kanček sreče, da je spoznal prave ljudi, ki so doumeli njegovo nadarjenost – in nastala je ena največjih legend. Ta pa se ne bi uresničila, če ne bi imel Ford tudi sam velikanske želje po tem, da postane igralec, zato je bil pripravljen začeti na dnu in tam vztrajati skoraj desetletje, preden so se mu izpolnile sanje.

Richard Branson

Le kdo ne ve za ustanovitelja znamke Virgin, multimilijarderja in sedaj celo enega od pobudnikov ‘turističnih potovanj v vesolje’? Ko je imel 15 let, je pustil šolo in se podal v posel. Vrhunski nos za biznis in nadčloveška energija so ga pripeljali med najelitnejše izbrance sveta. Branson o prehojeni poti pravi: “Uspelo mi je samo zato, ker besede ‘ne’ nikoli nisem sprejel za končni odgovor.” Prepričljiv nastop, karizma in ubijalska intuicija so iz Bransona naredili legendo sodobnega časa. Oh, našli smo še en njegov citat: “Če vam kaj ni všeč, to izdelajte ali naredite sami. In še boljše!”

Beyoncé

Postavna pevka, znana po svojem deloholizmu, je svojo vizijo razložila prav na kratko: “Bolj sem se trudila in več delala od kogarkoli, ki ga poznam v industriji zabave in šovbiznisa.” Čestitke, Beyoncé!

Steve Jobs

Sedaj žal že pokojni Jobs, ki je ves svet obnorel z znamko Apple in tehnološkimi izdelki, je povedal: “Čas, ki ga imamo na tem planetu na razpolago, je omejen, zato ga ne tratite za to, da bi živeli življenje nekoga drugega. Sledite svojim lastnim sanjam.” Če torej na vsak način skušate ugajati drugim, izpolnjevati ambicije svojih staršev… in se zato še v srednjih letih ali celo kasneje počutite krive, ste zagrešili veliko napako. Morda je še čas, da jo popravite!

Oprah Winfrey

Kraljica pogovornih oddaj slovi po tem stavku: “Kar drugi štejejo kot neuspeh, jaz razumem kot nevidno roko Boga in njegov način, da te usmeri na novo in bolj pravo pot.”

J.K. Rowling

Bi verjeli, da je bila najbolj uspešna pisateljica sodobnega časa včasih k samomoru nagnjena, depresivna mati samohranilka? Njena pot do uspeha je bila nedvomno trda in se je porodila iz čistega obupa, ko je bila že povsem na tleh. Takole je povedala: “Nemogoče je živeti bez neuspehov, razen, če ste živeli tako preklemansko previdno, da v bistvu sploh ne morete reči, da ste zares živeli.”

Jane Fonda

Legendarna igralka in mojstrica aerobike je povedala: “Ne težite k napredku in učenju zaradi uspeha samega po sebi, priznanja ali slave. Učite se lahko  samo iz lastnih napak, ran in brazgotin.” Ta karizmatična ženska, ki s svojo zunanjo in tudi notranjo lepoto pri 78-ih letih še vedno osvaja naša srca, zagotovo ve, o čem govori.

Katy Perry

“Ženske bi morale biti ponosne na uspeh, ki ga prigarajo s težkim in vztrajnim delom, a prav tako se ne smejo počutiti slabo, če so na vodstvenem mestu in imajo naziv direktorice,” meni mlada, a nadvse uspešna pevka, ki je nakopičila desetine milijonov pod palcem na račun odličnega vokala in pesmi.

Rihanna

Še ena pevka, ravno tako uspešna, kot Perryjeva, pa je dejala: “Vaša moč je v nadzoru. Marsikdo vas bo poskusil zrušiti in to na vse možne načine, takoj, ko bo zavohal, da postajate uspešni. Toda jaz ne bom nikoli pokleknila, niti padla. Jaz sem tista, ki ima nadzor.”

Justin Timberlake

“Menim, da ljudje večinoma ne posvečajo prav veliko pozornosti tistemu, kar delajo. Res je, da sem veliko dosegel, ampak razlog je preprost: skoraj sem ‘crknil’ od dela. Izvajalec ima v bistvu najtežjo nalogo: za svoje občinstvo mora zadeve pripraviti tako, da je vse videti kar se da enostavno.”

Robert De Niro

Filmska legenda, ki jo obožujemo, je razložil bistvo uspeha takole: “Najbolj pomembno je, pri tem pa mislim tako na igralce kot na katerikoli drugi poklic, da se počutite dovolj svobodni, da ustvarjate in naredite tisto, kar si želite in da se zavedate, da lahko poskusite prav vse, s trdnim prepričanjem, da vedno obstaja izbira.”

 

Foto: Celebuzz, Porto24, VIP.de, Parade, ABC News, Newsweek, The Huffington Post, YouTube, Time


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam