fbpx

15 top romantičnih komedij za dolge jesenske večere!

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Hladni in deževni večeri so najlepši, če jih preživimo pod toplo odejo in ob ogledu romantične komedije.

Nekateri žanr romantičnih komedij naravnost obožujejo in si brez teh ne znajo predstavljati življenja, druge preprosto samo zabavajo, tretji jih prezirajo kot čustvene limonade. Vendar je nekaj zagotovo: dobra romantična zgodba gane še tako trdo in neizprosno srce, ki se ljubezni upira za vsako ceno.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj zares lepih filmov, ki s svojo pripovedjo in odlično igro glavnih ter stranskih igralcev osvajajo naša srca. Dolgi jesenski in zimski večeri, ko je dan tako zelo kratek, da nas prehod iz poletja v jesen dobesedno zmede, so nadvse primerni za njihov ogled.

Julia Roberts v Moj bivši se poroči

Svetujemo topel čaj in toplo odejico, pod katero se boste stisnili v dvoje (idealen scenarij) ali se pač tolažili solo s škatlo čokoladnih bombonov v roki (prav tako ni najslabša opcija). Tisti s sveže zlomljenim srcem pa naj si poleg banjice s sladoledom ali bomboniere pripravijo še paket papirnatih robčkov. No, zadnji nasvet velja tudi za vse tiste, ki ob prehodu sezon že dolge dneve bolehamo za virozo in podobnimi nevšečnostmi…

# The big sick (Moja ljubezenska zgodba)

Pakistanec in Američanka se zaljubita. Ko ona zboli, on išče zanjo zdravilo in njenim staršem morata povedati za svojo ljubezen, čeprav ju ločijo medkulturne razlike in sovraštvo do priseljencev.

# 40-letni devičnik

Ko 40-letni devičnik sreča samsko mater, njegovi kolegi pritiskajo nanj, da naj končno opravi svojo moško dolžnost, ki se ji je do sedaj začuda uspešno izogibal.

# Nekateri so za vroče

Kultna klasika z Marilyn Monroe in Tonyjem Curtisom.

# Heartbreakers (Lomilki src)

Mati in hči na zapeljevalni misiji – bogate moške zapeljeta in nato oropata. A enkrat se vsakemu zatakne…

# Kako se znebiti fanta v 10 dneh

On stavi s prijatelji, da lahko doseže, da se vanj zaljubi katerakoli ženska v samo 10 dneh, ona piše članek na temo, kako nogirati fanta v 10 dneh. Kdo bo zmagal, če sploh kdo?

# Moonstruck

Ljubezenska komedija s Cher in Nicolasom Cageom, ki je tako znana, da tudi slovenskega prevoda film nima.

# Dežela La La

O lanskem filmu, ovenčanem z oskarji, smo povedali že vse… Dva nadebudna umetnika v strastni romanci, ki pustita, da ambicija uniči njuno ljubezen.

# Zgodba iz Philadelphie

Film iz leta 1940 z nagajivo vsebino. Bivši mož super bogatašice (Katharine Hepburn) je tabloidni novinar in ji namerava prekrižati načrte za novo poroko.

# Moj bivši se poroči

Julia Roberts v naslovni vlogi. On pove svoji najboljši prijateljici, da se bo poročil. Ona ugotovi, da je pravzaprav noro zaljubljena vanj in ga hoče zase. Le nekaj dni pred načrtovano poroko.

# Lars ima punco

Ryan Gosling v še eni romantični vlogi, tokrat kot popoln čudak, saj na cesti najde lutko in z njo vzpostavi enak odnos, kot bi ga imel z živo žensko. Ja, čudno, ampak na še bolj čuden način… zabavno.

# Od deklice do bejbe

Trinajstletnica na svoj rojstni dan izreče napačno željo, zato se zbudi naslednji dan kot tridesetletnica in kajpak ni dorasla novi vlogi.

# Dnevnik Bridget Jones

Ena najbolj pocukranih zgodb o hujšanju, zaljubljanju, vselej napačnih moških, trdnem ženskem prijateljstvu in spoznanju, da moramo biti najprej same sebi dovolj, potem pa se pojavi tudi pravi moški. Včasih celo tisti, ki smo ga že imele v preteklosti.

# Nimaš pojma

Alicia Silverstone kot prvorazredna zoprnela in strupena blondinka, ki kraljuje celotni gimanziji in ugotovi, da včasih pa vendarle ne more biti vse tako, kot si zahoče princeska.

# Za dežjem posije sonce

Bradley Cooper se za kratek čas mudi v centru za zdravljenje duševnih bolezni. Po tej preizkušnji se seli nazaj k staršem, skuša se pobotati z bivšo ženo, a obenem sreča skrivnostno mladenko, ki ima tudi sama številne težave.

# Pravzaprav ljubezen

Če nas je k pisanju tega članka spodbudila romantična drama Noting Hill s Hughom Grantom v glavni vlogi, pa s Hughom, ki smo ga videvali praktično samo v romantičnih komedijah, še končajmo. V ‘Love Actually’ oziroma Pravzaprav ljubezen sledimo 8 parom v Londonu, vsak od njih ima prav posebno zgodbo…

In mimogrede, na uvdoni fotografiji je prizor iz filma Annie Hall, ene najlepše romantične komedije vseh časov!

 

Foto: IMDB, The Business Insider, Bustle, YouTube, Empire Online


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam