1. Pečico segrejte na 150 °C. Pekač za rulade velikosti 36 cm x 25 cm (ali plitev pekač) obložite s papirjem za peko in pustite 3 cm dodatnega roba.
2. V čisti skledi stepite beljake do zelo trdega, nato postopoma dodajajte sivkin sladkor in sladkor v prahu, dokler ne postane zmes gladka in sijoča. Vmešajte škrob.
3. V pripravljen pekač z žlico vlijte maso in jo z nožem enakomerno razporedite. Pecite 45 minut, nato pustite, da se ohladi v pekaču. Velik list papirja za peko posujte s sladkorjem v prahu in nanj preložite testo. Previdno odlepite papir za peko in pustite, da se ohladi.
4.Na ohlajeno meringo namažemo limonino marmelado, nato pa jo enakomerno prekrijemo s stepeno smetano. Rulado zvijemo z daljše strani (pri tem si pomagamo s papirjem za peko), nato pa jo položimo na servirni krožnik s spoji navzdol. Hladite 30 minut.
5. Sladkor v prahu in limonsko travo dajte v ponev s kančkom vode in rahlo segrevajte ter mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte borovnice in jih 5 minut rahlo kuhajte, da se zmehčajo, vendar še vedno ohranijo svojo obliko. Počakajte, da se ohladijo, nato pa jih ohladite. Postrezite z rezinami rulade.