fbpx

20 stilov: kaj v teh dneh nosijo ‘fashioniste’ na pariških ulicah?

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, trend, Tuja scena, Ženska moda

Množica izjemno okusno oblečenih trendsetterk, znanih stilskih ikon, a tudi anonimnih navdušenk nad zanimivi stylingi, nam te dni na pariških ulicah dokazuje, da je moda lahko igra z veliko začetnico!

Pariz je z razlogom svetovna prestolnica mode, tamkajšnje ženske, Parižanke in tudi modno osveščene obiskovalke ‘mesta luči’, pa nas vedno znova presenetijo z vrhunskim uličnim stilom. Prav nič ne preseneča, da je na pariških ulicah toliko amaterskih in profesionalnih fotografov, ki prežijo na stilsko zanimive fashioniste, pa naj bodo javnosti znane ali pa tudi ne.

Elle je odšla pogledat v francosko prestolnico, kaj se zanimivega dogaja v teh dneh in njihov fotograf je imel veliko dela. Od nešteto podob, ki jih je posnel, smo na našem uredništvu izluščili 20 najbolj zanimivih modnih slogov, ki jih nosijo tako ‘običajne’ Parižanke (ki kajpak niti od daleč niso običajne, saj je videti, da nimajo le okusa za modo, ampak tudi denar za draga oblačila ter modne dodatke), do znanih ikon stila, kot je denimo Olivia Palermo.

Čeprav v Parizu do septembra ne bo posebnih dogodkov, saj se šele jeseni ponovno začnejo tedni mode, se zdi, kot da se je tekmovanje med damami z izjemnim modnim slogom že zdavnaj začelo. Le kako bi si lahko drugače razlagali to neverjetno (dobesedno) množico izjemno okusno oblečenih dam, ki manj prizadevnim ali takim brez domišljije dokazujejo, da je moda lahko igra z veliko začetnico?

Mnoge so že ponosno pokazale svoje najnovejše modne ulove iz kolekcij visoke mode (haute couture), a tudi če odštejemo zveneča dizajnerska imena in za slovenski žep vse predrage modne kreacije, nam dekleta, kot so Chiara Ferragni (ki krasi uvodno fotografijo), Olivia Palermo, Carolina Issa in druge trendsetterke dokazujejo, da se nam ni treba dolgočasiti ter oblačiti vedno istih kosov, ki jih imamo v omari.

Caroline Issa

Olivia Palermo

Zgledujte se (vsaj če vam denarne možnosti dopuščajo, navsezadnje modni nizkocenovniki prizadevno ‘kopirajo’ visoko modo in zato so zanimivi kosi oblačil na voljo tudi po dostopnih cenah) po tem, kar vidite na fotografijah. Če neko stvar nosite samozavestno, lahko celo običajna črna vrečka za smeti postane malodane kulten modni dodatek, ki ga nosite namesto torbe!

Bo črna plastična vrečka v smetarskem slogu postala nov ‘it’ modni kos?

Omislite si lep kombinezon v beli ali peščeni barvi za poletne dni, na glavo dajte ruto v slogu Jackie O., poigrajte se z nakitom in modnimi dodatki, oblecite hlače s širokimi hlačnicami in visokim pasom (v slogu ‘palazzo’), tudi sredi vročega poletja obujte škornje, omislite si vsaj en retro ali vintage kos za popestritev stylinga (ste videle tisto staro majico z reklamnim napisom Alitalia? Da, tudi to se nosi!).

Ne pozabite na obutev, ki bo zaradi svoje posebnosti izstopala (pa čeprav samo zaradi žive barve, kot lahko vidite zgoraj), usvojite vzorce in se ne bojte kombinirati različnih vzorcev skupaj, izbirajte zanimive tkanine, ki so lahko tudi okrašene z vezenino, dodajte zanimiva retro sončna očala, poudarite svojo postavo s pasom in sploh… naredite to kot naše Parižanke na zgornjih izbranih 20 fotografijah ter zablestite na domačih ulicah!

 

Dragica Sušnik

Foto: Imaxtree, Instagram, Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam