fbpx

3 arabske dame, ki s svojim slogom osvajajo modni svet

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Arabske boginje sloga

So cenjene, močne in neverjetno moderne. Zavrnile so tradicionalni slog oblačenja, zaradi česar so med svojimi sonarodnjaki nezaželene in celo osovražene. Zahodni svet pa občuduje njihove modne kombinacije, zato so jih poimenovali arabske boginje sloga.

Deena Aljuhani Abdulaziz

Savdska princesa Deena Aljuhani Abdulaizi ima v svoji lasti dva ekskluzivna butika DNA v Riadu ter Dohi in je popolnoma predana modi. Deeno modni strokovnjaki hvalijo zaradi značilnega sloga, saj izbira modne kombinacije, ki se zelo razlikujejo od kombinacij evropskih princes, ki so znane kot lepo oblečene ženske.

Slavni Christian Louboutin je po njej imenoval model čevlja, sama pa obožuje Prado, Miu Miu in Cartier. Naziv princesa je dobila leta 1996, ko se je poročila s princem Abdulazizem bin Nasserom, njena poročna obleka pa je bila delo slavnega tunizijskega oblikovalca in prijatelja, Azzedine Alaie.

S soprogom imata tri otroke, petletno deklico in triletna dvojčka. Konzervativna javnost v Savdski Arabiji ji zelo zameri, da se ne pokriva z ruto, kot druge ženske, kar Deena zagovarja kot lastno pravico do izbire.

 

Moza bint Nasser

Princesa Deena ni edina »močna« pripadnica kraljeve družine, katerih slog je zelo pohvaljen, saj je bila Moza bint Nasser razglašena za eno izmed najlepše oblečenih žensk na svetu. Žena katarskega emirja je postala leta 1977, ko je bila stara 18 let. V tem času je študirala v Katarju, diplomo univerzitetne sociologinje pa je dobila devet let po poroki.

Princesa je zelo dejavna v številnih organizacijah, kot je na primer Arabska demokratična organizacija, ki skrbi za znanost, izobraževanje in razvoj skupnosti ter različnih programov za pomoč otrokom. Zelo pomembno vlogo igra v fundaciji Qatar Foundation, ki jo vodi njen soprog, s pomočjo katere je bila zgrajeno »Mesto izobraževanja« v Dohi, kamor je pripeljal različne ameriške fakultete. V Gazi je Moza začela graditi številne izobraževalne ustanove, njeno delo pa jo je pripeljalo kar do sedmih častnih doktoratov.

Adlah bint Abdullah bin Abdel Aziz Al Saoud

Adlah bint Abdullah bin Abdel Aziz Al Saoud je sodobna ženska, ki meni, da je hidžab le tradicija, pokrivalo za glavo pa dejansko islamski način oblačenja. Zato se v javnosti pojavlja le z ruto na glavi, ki razkriva njene lase.


Adlah je aktivna ženska v Savdski Arabiji. Sprejema različne tuje delegacije, obiskuje prireditve in dogodke, na fotografijah pozira skupaj z mladimi ženskami in moškimi. Prav tako ne vidi težav, da moški in ženske delajo skupaj in nasprotuje poroki mladoletnih oseb.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam