fbpx

3 jutranji rituali za mirnejši dan

Lifestyle, Novice, Prva stran

Malo za šalo, malo za res, jutranji rituali so odrazi dneva.

Jutra, za nekatere oaza miru, ko mesto še spi. Za druge, hektične minute, ko čas nikoli ni dovolj dolg, ko otroci nikakor nočejo poslušati in še mož smrči. Aja, pa še psa tišči na potrebo in šef v službi ni dobre volje. Malo za šalo, malo za res, jutranji rituali so odrazi dneva. Preberite naslednje nasvete, kako začeti jutra malce mirneje, ne glede na to, ali ste mamica ali študent.

1.) Spijte vodo z limono

Najboljše je, da je voda topla. Tako boste že zjutraj dobili potrebne elektrolite in zagnali metabolizem, za kar vam bo prebava hvaležna. Na trik limonine vode prisega tudi manekenka Miranda Kerr. In še nasvet, za še bolj zdrav in osvežilen napitek, dodajte kanček naribanega ingverja.

Lemon-Water1

2.) Zajtrk pojejte v jedilnici, brez telefona ali televizije

Med hektičnimi jutri se včasih zazdi, da za jutranji obrok sploh ni časa, kaj šele, da bi ga pojedli v miru. S tem ko pojeste zajtrk v jedilnici in brez zaslona pred sabo, se pred dnem lahko umirite in razmislite o dnevu, ki je pred vami. Saj veste, kaj pravijo, po jutru se dan pozna! Vse mamice, vstanite malce prej, ko otroci še spijo in si pripravite zajtrk samo za vas.

breakfast1

3.) Vstanite uro prej

S tem, ko vstanete uro prej, se najprej rešite naglice in hitenja. Če čas dobro izkoristite, se lahko odpravite na krajši jutranji sprehod ali tek. Tako ni treba najprej delati v stresu osem ur, da se sprostite.

667

4.) Pišite jutranji dnevnik

Pravzaprav je lahko jutranji, večerni ali sredi dneva, samo da je. Zanj lahko porabite tudi samo do pet minut. V dnevnik počutja napišite, za kaj ste tisti dan hvaležni, opogumljajte se, zapišite, kako se počutite. Sprva se vam bo zdelo, da nimate idej, vendar bodo kaj kmalu privrele na dan. Ta dnevnik naj bo samo vaš in nič ni sramotno ali prepovedano napisati. Izboljšanje v počutju je preverjeno, saj tako ostanete v stiku s samim seboj.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam