fbpx

3 ključni vzorci na oblačilih, ki bodo zaznamovali to jesen

Moda, Novice

Lahkotne, zračne, polprozorne tkanine bodo zagotavljale udobje med vsakodnevnimi obveznostmi, s pomočjo zanimivih potiskov in vzorcev pa bomo stopile iz množice.

Jesen je že skoraj zakorakala v naš vsakdan. Glede na ponudbo, ki se nahaja v trgovinah, nas očitno ne bo zeblo – imele bomo še in še izbire, kako dodelati svoj modni videz. Prav zaradi sveže aranžiranih izložb lahko hitro izluščimo poglavitne modne trende za jesen 2018. O njih smo že pisali, tako glede prevladujočih barv, kot tkanin.

A kot ena od glavnih smernic se v novi sezoni nakazujejo potiski, vzorci oziroma s tujko ‘print’. Najrazličnejši vzorci so osvojili oblačila za jesen in se udomačili na tkaninah. Med njimi prav očitno najbolj ‘rjovejo’ živalski potiski – priljubljena leopardji vzorec in kačji potisk sta si izborila absolutno prevlado.

Poleg živalskega potiska so tu še klasične črte, ki tako ali tako ne bodo nikoli šle iz mode, še posebej, ko gre za obleke in srajce oziroma bluze. Priljubljeni kimono je medtem s seboj privabil še tipične orientalske vzorce in motive Daljnega vzhoda oziroma Azije. V nadaljevanju preberite, kateri trije vzorci so ključni za to jesen: dovolj bo eno izbrano oblačilo ali modni dodatek s takim vzorcem, da boste v svoj videz vnesle trendovski pridih.

# Živalski potiski

T.i. ‘animal print’ prav vsakič uspe privabiti pozornost žensk (no, tudi moških, ki gledajo ženske), saj deluje zapeljivo in nevarno obenem. Očitno s tem aludira oziroma namiguje tudi na seks, ki prav tako vsebuje oba elementa. Nekaterim se zdi te vrste potisk preveč cenen, kričeč ali ekscentričen, drugi ga obožujejo – ti bodo v novi modni sezoni prišli na svoj račun.

View this post on Instagram

Contemplating @ellsworthkellystudio

A post shared by Jen Wonders (@jen_wonders) on

V mestu bo namreč čista džungla: potiski geparda in leoparda se bodo mešali z vzorci kačje kože in drugih nevarnih plazilcev. Ko smo že pri živalskem svetu – priljubljen bo tudi vzorec ptic na oblačilih, ki je na meji med trendoma živalskih potiskov in Daljnega vzhoda.

# Daljni vzhod

Skrivnostna Azija nas kliče, da jo spoznamo. Orient in Daljni vzhod postajata vrelec modnega navidha. Živobarvni vzorci, posebni prešivi, drugačen način zavezovanja oblačil, kimono in vse druge variacije na to temo so nekaj, čemur se to jesen ne moremo upreti.

View this post on Instagram

Off to dinner ?

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Kimono je že od lani v trendu, prizor elegantne gejše nas bo spremljal tudi to jesen. Azijska celina ponuja še izobilje drugih navdihov iz rastlinskega in živalskega sveta. Lahkotne, zračne, polprozorne tkanine bodo zagotavljale udobje med vsakodnevnimi obveznostmi, s pomočjo zanimivih potiskov pa bomo stopile iz množice. Od kombinezonov in bomber jaken do natikačev ter čevljev – jesenske kolekcije skrivajo še in še zanimivosti.

# Črte

Ne glede na njihovo smer in položaj (horizontalno ali vertikalno), črte na oblekah dajejo garderobi poseben šarm, ki se bo z letnih kosov oblačil preselil v jesensko garderobo.

Črte delujejo estetsko, obenem vam dajejo priložnost za vizualno spreminjanje oblike postave. Preizkusite več različic, da boste ugotovile, kakšne debeline in gostota črt najbolj laskajo vaši postavi. Vzdolžne črte kombinirajte z visokimi petami, medtem ko bodo vodoravne črte odlično dopolnile tako vsakdanji (‘casual’) kot poslovni videz.

 

D. S.

Foto: Elle, Journal.hr, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam