fbpx

3 koraki, da razhodite svoje nove najljubše škornje!

Moda, Prva stran

Je vaš nov modni ulov ravno za malenkost preozek, tesen in neudoben? S temi nasveti boste obutev raztegnile!

Star pregovor pravi, da je treba za lepoto potrpeti in včasih ni nič drugače, ko gre za modo. Ženske smo zaradi ljubezni zares pripravljene prestati marsikaj, ko pa so nam všeč določeni čevlji, nas nič ne bo ustavilo, da jih obujemo – tudi, če so nam (ravno za malenkost) premajhni, pretrdi za nošenje ali preprosto neudobni.

Kot zlobni sestri iz zgodbe o Pepelki si hočemo nadeti to obutev za vsako ceno. Ko smo očarane nad njimi v trgovini in imajo kot nalašč ravno še parček v naši številki (ali vsaj približno naši), ne razmišljamo, kako jih bomo kasneje v vsakdanjem življenju nosile in kako hodile v njih.


V kolikor je obutev usnjena, torej izdelana iz naravnega materiala, se na srečo še da kaj narediti, tudi, če je obutev nekoliko trda ali za odtenek premajhna oziroma preozka. Z naslednjimi tremi preprostimi koraki lahko usnje namreč raztegnete, da bo mehkejše, prožnejše in boste nove škornje ali gležnjarje lažje obuli ter bolj udobno nosili.

1. Uporaba specialne tekočine

Ste vedeli, da obstaja posebna tekočina za raztegovanje usnja? To je ena od najboljših rešitev za raztegovanje preozkih škornjev oziroma obutve na sploh. Tekočina zmehča usnje: čevlje obujte še mokre, da jih čim bolj razhodite (po stanovanju, seveda). Pazite, da obutev posprejate s tekočino samo od znotraj, da ne poškodujete zunanjega dela obutve.

2. Lesen vložek + sprej za mehčanje usnja

Če korak številka 1 ni deloval, kombinirajte tekočino za mehčanje usnja z lesenim vložkom za raztegovanje obutve, kot bi vam predlagal tudi čevljar.

3. Naj tekočina deluje čez noč

Potem, ko ste naredili prvi in drugi korak, pustite obutev, navlaženo s tekočino za raztegovanje usnja, stati čez noč. Obutev ponovno poskusite obuti zjutraj, ko je noga še sveža in stopalo ni oteklo. Če je škorenj ali gležnjar še vedno malce preozek, ponovite vse tri opisane korake. Če tudi po ponovljenem postopku ne bo uspeha, se morate sprijazniti, da ste denar vrgle stran, čevlje pa lahko še vedno gledate v garderobni omari ali jih podarite prijateljici.

 

Foto: Collage Vintage, Pinterest, TakeOverStyle, Chiko Shoes, TheFashionTag


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam