fbpx

3 kosi, ki jih modni guruji odsvetujejo k ozkim kavbojkam

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Tu so nasveti modnih gurujev, kako še naprej nositi ozke kavbojke brez slabe vesti.

Na temo ‘skinny jeansa’ oziroma ozkih kavbojk smo lahko slišali že marsikaj. Eno sezono jih slavijo kot velik modni hit, naslednjo že odsvetujejo. Spremenljivost ter muhavost stilskih gurujev in modnih svetovalcev sta pač pregovorna kot aprilsko vreme. Tako se nekateri že od minule sezone ubadajo z vprašanjem, ali so ozke kavbojke še vedno sprejemljive, ali pa bi jih kazalo zabrisati v koš za smeti, kot smo tudi v uredništvu že pred kratkim pisali.

Na koncu so se modni bogovi zedinili, da gre za tako osnoven kos garderobe, da ga kaže nositi še naprej, vendar z drobnimi stilističnimi ‘popravki’… Ko bi le bilo toliko truda vloženega v razmišljanje o obnovljivih virih energije ali kakšnih obče pomembnejših vprašanjih! Polovično šalo na stran, tokrat smo se tudi mi posvetili vprašanju kavbojk in kako še vedno nositi skinny jeans.

Nekatere modno osveščene dame so običajne kavbojke že zamenjale s tisto hecno, a tako trendovsko obliko hlač, ki slišijo na ime ‘culottes’ in so 3/4 dolžine, druge so si oblekle kavbojke na zvonec, ki s svojim slogom spominjajo na 70. leta. Tretje so intuitivno naredile tako, kot so očitno razmišljali tudi stilski vsevedi: zamenjale so zgornji del oblačila in obutev ter tako ustvarile novo, super trendovsko podobo! Zgornja fotografija je odličen primer tega, z obutvijo vred.

Rosie Huntington-Whiteley popolnoma obvlada nošenje skinny jeansa

Obstajajo pač ženske, ki jim skinny jeans odlično pristoji in te se za nič na svetu ne bodo odpovedale svojim priljubljenim ozkim kavbojkam – in prav je tako! Tu so nasveti izbranih modnih gurujev, kako še naprej nositi ozke kavbojke brez slabe vesti. V nadaljevanju pa so našteti trije kosi, ki jih ne smete več nositi zraven ozkih kavbojk:

Navadna majica

Navadna bela ali barvna majica poleg ozkih kavbojk? Tako zelo mimo. Ozke kavbojke stilirajte s plastenjem vrhnjih kosov oblačil. Prek ozkih kavbojk lahko oblečete napihnjeno balonasto krilo ali celo obleko, vam svetuje Erin Sumwalt, direktorica za modo pri StyleWatch.

Ta slog deluje sveže in trendovsko – posnemajte ga!

Zelo ozka bluza

“Osebno sem naklonjena temu, da skinny jeans kombiniram s parom zares trendovskih škornjev v motorističnem slogu in z jakno. Izognila bi se kombinaciji zelo ozkih kavbojk z ozko bluzo. Namesto tega bi se odločila za širši kroj ali moško srajco v ‘casual’ slogu in seveda oblekla zraven jakno,” je povedala znana oblikovalka Rebecca Minkoff.

Olivio Palermo smo že večkrat dali za stilski vzor – tudi tokrat ni zgrešila

Salonarji z visoko peto

Čeprav gre za kombinacijo, ki so jo za svojo sprejele številne ženske (pa tudi moškim je tak slog oblačenja na ženskah še vedno nadvse seksi in privlačen), so modni oblikovalci ter stilisti neizprosni: gre za modno smernico, ki je preživeta in pika. “Tudi sama nisem več ljubiteljica kombiniranja ozkih kavbojk z visokimi petkami. Nekako preveč enostavno je. Veliko ljubše mi je videti skinny jeans v kombinaciji z ravnimi podplati, na primer balerinkami, ali z ljubkimi mokasinčki. Na ta način ozke kavbojke delujejo bolj sofisticirano,” nam je povedala Melissa Rubini, modna urednica pri ameriški reviji InStyle.

 

Foto: Alex’s Closet, Justthedesign, Fashionjackson, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam