fbpx

3 načini, da boste srečnejši še danes!

Lifestyle, Novice, slider

Imate slab dan? Berite!

Ne bom trdila, da je pristna in globoka sreča instantna in jo lahko takoj občutimo brez truda. Zagotovo potrebuje svoj čas, ki pa ga lahko dosežemo z določenimi navadami. Najboljše? Zdrave navade se povrnejo več kot tisočkrat. Pa ne govorim samo o zdravi prehrani, pač pa o ljubečem in zdravem odnosu do sebe. Predstavili vam bomo 3 navade, ki bodo pozitivno vplivale na vaše življenje že danes. Notranji mir, prihajamo! 

  1. Kratka meditacija

V hitrem tempu življenja se premalokrat ustavimo in zavemo okolice. Na poti v službo ne slišimo petja ptičkov, zajtrk pojemo v avtu in pravimo, da nimamo časa, a ga hkrati dve uri potrošimo na družabnih omrežjih. Na koncu dneva izmučeni pademo v posteljo. Nikoli se ne ustavimo. V sedanjem trenutku mislimo na preteklost ali prihodnost ter nikoli zares ne živimo. Ves čas imamo občutek, da bomo nekaj »zamudili«. Kaj vendarle? 15 fotografij kosil, 3 selfije in novico o poplavi, ki se je zgodila tisoče kilometrov stran?

Priznam, ob začetni meditaciji sem tudi sama občutila nemir in pritisk, da se moram sprostiti, vendar sem meditacijo z vajo izboljšala. Še pred začetkom dneva, ko vsi spijo, odidem v park in meditiram. Tudi če samo 5 ali 10 minut. Moji dnevi so tako mirnejši. Najlažje vas v to popeljejo brezplačne aplikacije za meditacijo. Pomembno je, da se usedete udobno in ste sami. Če imate stresen dan v službi, nekaj minut meditirajte tudi tam. Toplo priporočamo!

  1. 5-minutni dnevnik

Prvotno sta 5- minutni dnevnik zasnovala življenjska motivatorja in Youtuberja, Alex in Mimi Ikonn, danes pa je prisoten povsod po svetu. Lahko naročite izvirnik ali si ga doma čisto preprosto izdelate sami. Gre namreč za dnevnik, ki ga pišete 3 minute zjutraj in približno 2 minuti zvečer. Vaše življenje naravna bolj pozitivno, saj bazira na hvaležnosti in osebnem napredku. Na list papirja ali v zvezek si napišete naslednje;

ZJUTRAJ:

  • 3 stvari za katere sem danes hvaležen/a
  • Kaj bi danes polepšalo moj dan? (3 stvari)
  • Dnevna afirmacija ( namig: Louis Hay)

ZVEČER:

  • 3 super stvari, ki so se danes zgodile?
  • Kako bi lahko danes še polepšal/izboljšal? (osebna rast in napredek)
  1. Svež zrak in sprehod!

Se ne morete sprostiti? Predlagamo vam, da se odpravite na sprehod, lahko pred ali po službi. Najbolje je, če greste sami. Svež zrak in hoja sta namreč naravno zdravilo proti stresu, pri hoji pa pozabimo na skrbi, saj se telo in misli osredotočijo na cilj. Sprehajajte se, ne hitite. Če zunaj dežuje, si prižgite svečke, skuhajte topel zelen čaj in pograbite knjigo za osebno rast.

Danes se torej odpravite na sprehod, na list napišite vsaj 3 stvari, za katere ste hvaležni, a so vam samoumevne in si skuhajte topel zelen čaj. Zadihajte in dnevu pustite tok brez večjega nadzora. Tako boste lahko bolj sproščeni! 

Vir fotografij: TheEveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam