fbpx

3 najpogostejši znaki inteligentnih ljudi. Ste med njimi?

Lifestyle, Novice, Prva stran

Pametnejši ste, kot si mislite!

Raziskovalci so ugotovili, da imajo osebe, ki preklinjajo, so neurejene in ostanejo budne do poznih ur višji IQ kot drugi.

Ena od raziskav je spremljala, koliko kletvic se sodelujoči lahko spomnijo v eni minuti in za tem izmerili njihov IQ. Izkazalo se je, da ljudje, ki so se spomnili več “vulgarnih” besed, dosegli višje rezultate na testu inteligence. Raziskovalci so prepričani, da je lahko besednjak, bogat s kletvicami znak retorične moči, in ne pomanjkanja besedišča, kot je veljajo do zdaj.

the-pros-and-cons-of-being-a-night-owl-instead-of-a-morning-person

Kreativni nered

Druga raziskava, izvedena na univerzi v Minnesoti, je pokazala, da inteligentni ljudje pogosto delajo za neurejeno mizo. Ugotovljeno je bilo tudi, da imajo ljudje, ki imajo neurejeno sobo bolj zanimive in ustvarjalne ideje od tistih, ki so čiste. Nered v okolju navdihuje ljudi in jih razbremenjuje tradicije, kar jim daje možnost, da razmišljajo izven okvirjev.

Poleg tega, če ste nočna ptica, se verjetno lahko pohvalite tudi z visoko inteligenco. Analize so pokazale, da so osebe, ki so nočne ptice običajno bolj inteligentne od tistih, ki gredo v posteljo “pravočasno”.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam