fbpx

3 največji lepotni izdelki, ki jih je ustvarila Coco Chanel

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Če ste mislili, da je Mademoiselle Chanel zaslužna samo za preboj parfuma Chanel No. 5, ste se zmotili …

Coco Chanel je imela edinstveno vizijo lepote.

»Če ste žalostni, razočarani v ljubezni, se naličite, na ustnice nanesite šminko in pojdite v napad,«

je svetovala ob neki priložnosti.

Zato nas ne preseneča, da so nekateri kozmetični izdelki, ki jih je Chanel ponujal že okoli leta 1920, še danes zelo aktualni, tako kot njene tvidaste obleke in torbica 2.55.

Predstavljamo vam tri inovacije ustvarjalne Gabrielle, ki so vplivale na oblikovanje lepotne industrije, kakršno poznamo danes.

Edinstveni parfum za ženske

»Ženska, ki ne nosi parfuma, nima prihodnosti,«

je dejala Coco Chanel

Za pomoč pri izdelavi svoje prve dišave Chanel No. 5 se je obrnila k Ernestu Beauxu, ki je ustvarjal parfume za rusko plemstvo. Prosila ga je, da namesto cvetličnih esenc in olj uporabi nove sintetične sestavine. »Želim ženski parfum, ki diši po ženski,« mu je dejala.

Deset mesecev kasneje ji je Beaux prinesel deset stekleničk z različnimi dišavami. Coco je izbrala peto – in vse ostalo je zgodovina.

Do leta 1929 je Chanel No. 5 postal najbolj prodajan parfum na svetu in ljudje so v dolgih vrstah čakali na pariški ulici Rue Cambon, da bi prišli do minimalistično oblikovane stekleničke, ki je postala prava revolucija v svetu oblikovanja.

Popolna šminka za vsak dan

Nezadovoljna s ponudbo je Coco Chanel leta 1924 predstavila prvo kolekcijo šmink. Za razliko od konkurence so bile njene šminke močnih barv in hkrati zelo obstojne.
Coco je bila velika zagovornica klasične rdeče šminke in zato je ustvarila čisto posebni odtenek. Šminke so bile pakirane v prestižni embalaži iz slonovine s posebnim bakrenim mehanizmom za odpiranje.

Leta 1954 so embalažo spremenili iz okrogle v kvadratno obliko, v počastitev spomina na parfum Chanel No. 5.
Nova formula hiše Chanel, Rouge Allure Intense Long Wear Lip Colour je še danes zelo popularen, zahvaljujoč odtenku 99 Pirate, ki je ena izmed najbolj prodajanih šmink vseh časov.

Prestižno večnamensko olje

Leta 1927 je hiša Chanel ponudila široko paleto izdelkov za nego kože – tonerje, kreme, losjone in mila, ki so slavili preprosto in naravno lepoto. Eden izmed teh izdelkov je bilo jasminovo olje za obraz in telo. S svojimi blažilnimi in vlažilnimi sestavinami, svilnato teksturo in svežim cvetličnim vonjem, ki spominja na francoska polja v Grassu, je eliksir postal uspešnica v trenutku, ko se je pojavil na prodajnih policah.

Huile de Jasmin je še danes del ponudbe hiše Chanel in vsebuje izključno naravne sestavine – kamelijo, jojobo in alba olje, ki mehčajo in negujejo kožo.

Foto: Chanel. Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam