fbpx

3 nasveti za boljši spanec

Fit, Lifestyle, Prva stran

Vas muči nespečnost?

Nespečnost je v današnjem času zelo razširjena. Vzrokov zanjo pa je več; depresija, stres in nočne more so najpogostejši vzroki. Za vas imamo 3 preproste nasvete, ki vam bodo pomagali v boju z (ne)spancem.

tbb-holly-golightly-eye-mask

Dišeča sivka

V vsaki večji trgovini ali drogeriji lahko kupite vrečko sivke. Pa ne samo za molje! Pred spanjem vrečko malce odprite in jo položite zraven vzglavnika, lahko tudi na nočno omarico. Sivka je bila v znana že v zgodovini, da pomirja in sprošča. Prav tako se lahko pred pomembnim dnem okopate s sivkinim milom, ki bo blagodejno vplivalo na vas.

sivka

Zrak

Ljudje veliko boljše spimo, če je prostor hladen in ne pretopel. Zaradi potenja ponoči hitreje dobimo more ali izgubimo kvaliteto spanca. Vsaj uro pred spanjem prezračite spalnico ali pa imejte okno ponoči malce odprto.

229f1da3e9e8b569b0beceee69dce779

large

Slabe sanje? Poglejte skozi okno!

Dober psihološki trik, ki deluje. Sanje hitro pozabimo, zato poglejte v nebo ali skozi okno, ko se zbudite iz slabih sanj. Tako boste pretentali vaše možgane in hitro zaspali nazaj. Sami smo to preverili in resnično deluje.

non-caffenaited-ways-to-wake-up-the-everygirl-light

Športna aktivnost

Plavanje je učinkovita aktivnost pri boju z nespečnostjo, saj sprosti mišice. Po obisku plavalnega bazena veliko ljudi začuti prijetno utrujenost, ki pomaga pri spancu. Vsaka športna aktivnost je priporočljiva in izboljšuje spanec.

large-2

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam