fbpx

3 preproste vaje za čvrste in privzdignjene dojke!

Fit, Izpostavljeno, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti

Losijoni in kreme pri upadli koži prsi in povešenih dojkah ne bodo dosti pomagali. Vseeno obstaja rešitev za to težavo!

Čeprav vam bodo proizvajalci kozmetike zagotavljali, da njihovi serumi in kreme delajo čudeže ter lahko privzdignejo prsi, tega ne velja jemati za suho zlato. Res je, lahko vplivajo na bolj gladko kožo dekolteja in prsi, učvrstiti pa jih ne morejo, kaj šele dvigniti. Prsi se seveda ne povešajo le zaradi starosti, čeprav je to najbolj opazno, ampak tudi zaradi vpliva nosečnosti in poroda ter prehitrega hujšanja.

Vseeno obstaja delna rešitev, ki se skriva v obliki posebnih telovadnih vaj. Če je škoda že izrazita in so leta ter gravitacija pač naredili svoje, bo lahko pomagal le še plastični kirurg. Do takrat pa si lahko pomagate z vajami joge, ki nekoliko pomagajo učvrstiti mišice prsi, razlika sicer ne bo spektakularna, bo pa vseeno opazna.

 

Tu je nekaj položajev, v priročniku za izvajanje jogijskih vaj pa si jih lahko še bolj natančno ogledate.

1. Položaj bojevnika

Zavzemite stoječi položaj, ena noga naj bo pod kotom 90 stopinj, druga pa v kolenu iztegnjena, medtem ko roke razširite in držite v višini ramen. V položaju ostanite 30 do 60 sekund, potem nogo zamenjajte.

2. Položaj trikotnika

Razkoračite se, noge naj  bodo postavljene široko, eno stran telesa spustite, tako da se z roko dotaknete stopala, drugi roko pa dvignite pod pravim kotom. Pazite, da nog ne pokrčite v kolenih, tako roke kot noge morajo biti iztegnjene. Položaj zadržite od 20 do 30 sekund in ponovite izteg še na drugi strani.

3. Položaj kobre

Ulezite se na trebuh, tako da bo spodnji del telesa pritisnjen ob tla. Dvignite zgornji del telesa tako, da se odrinete od tal z rokami, dlani so uprte ob tla. Zadržite položaj nekaj sekund in se ulezite nazaj. Vajo še trikrat ponovite.

 

Foto: LushZone, YouTube, Khoobsurati.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam