3 recepti s špinačnimi testeninami, ki bodo hit poletja

17. maj 2024

3 recepti s špinačnimi testeninami, ki bodo hit poletja

17. maj 2024
Foto: Instagram @studio_mala_kuhna

3 recepti s špinačnimi testeninami, ki bodo hit poletja

17. maj 2024
Foto: Instagram @studio_mala_kuhna

Kako dobro, mamma mia! Če obožujete testenine in si želite nekoliko spremembe na vašem jedilniku, izberite sočne špinačne testenine.

Najboljši špinačni rezanci

Ob hitrem tempu življenja in neštetih opravkih nimamo časa sami pripravljati testenin. Zlato Polje, ki ima bogato zgodovino proizvodnje najrazličnejših testenin za vse gurmane, proizvaja valjane rezance z okusom špinače.

Narejeni so iz 100-odstotnega pšeničnega durum zdroba in hitri za pripravo, saj za kuhanje potrebujete zgolj 5 minut.

Foto: Podravka, Instagram @kirabernhard

Zeleni špinačni rezanci že sami po sebi vnesejo razkošje in raznolikost na vaš krožnik. Presenetili vas bodo z odličnim okusom in polnovrednostjo.

Dopolnite jih lahko tako z bogatimi kot enostavnejšimi omakami, za vas smo izbrali tri pomladne recepte, ki vas bodo navdušili.

Grah & parmezan

Sestavine:

  • špinačni rezanci Zlato Polje,
  • sveža špinača,
  • grah,
  • parmezan,
  • oljčno olje,
  • česen,
  • sol, poper,
  • pesto iz špinače.

Priprava:

  1. Testenine Zlato Polje kuhajte 5 minut v slani vodi.
  2. Na oljčnem olju na hitro prepražite česen in dodajte pesto, ki ste ga naredili iz špinače, bazilike, parmezana, soli in oljčnega olja ter pinjol in začimb.
  3. Dodajte grah, po želji kuhan iz pločevinke ali surov ter ga minuto ali dve pražite.
  4. Tik preden boste omako združili s testeninami, dodajte še svežo špinačo ter testenine na krožniku obogatite še s tankimi rezinami parmezana kot je to naredila finska vplivnica Minna, ki je pripravila spodnji barvit krožnik.
Foto: Instagram @minna.ml

Gobe & slanina

Sestavine:

  • špinačni rezanci Zlato Polje,
  • gobe (šampinjoni/jurčki),
  • slanina,
  • parmezan,
  • oljčno olje,
  • česen,
  • čebula,
  • peteršilj,
  • začimbe (sol, poper, čili v prahu).

Priprava:

  1. Na oljčnem olju prepražite česen in čebulo, ko se zmehčata pa dodajte na rezine narezane gobice ter na kocke ali trakce narezano slanino.
  2. Pecite toliko časa, da so sestavine rahlo karamelizirane, nato dodajte še začimbe ter peteršilj.
  3. Če želite bolj kremno omako, dodajte žlico ali dve kremnega sira ali smetane za kuhanje.
  4. Omako zmešajte s kuhanimi špinačnimi rezanci Zlato Polje in po vrhu posujte nariban parmezan.
Foto: Profimedia

Losos & pinjole

Sestavine:

  • špinačni rezanci Zlato Polje,
  • file lososa,
  • popečene pinjole,
  • limonin sok,
  • oljčno olje,
  • česen,
  • koprc,
  • kapre,
  • šalotka,
  • špinača.

Priprava:

  1. Očistite in dobro osušite file lososa ter ga začinite po želji.
  2. V slani vodi skuhajte testenine Zlato Polje.
  3. V ponvi na oljčnem olju prepražite šalotko in česen, zalijte z limoninim sokom ter dodajte na drobno nasekljane kapre in po želji na drobno nasekljano špinačo.
  4. Če želite, lahko dodate na koščke narezanega lososa, ali pa ga ločeno popecite na ponvi.
  5. Na koncu dodajte popražene pinjole in koprc in na lososa pokapajte še malce soka limone.
Foto: Instagram @varime.blog

Style. Več novic