3 recepti slovenskih vplivnic za zdrav in nasiten zajtrk

05. oktober 2023

3 recepti slovenskih vplivnic za zdrav in nasiten zajtrk

05. oktober 2023
Foto: Saša Despot
3 recepti slovenskih vplivnic za zdrav in nasiten zajtrk

3 recepti slovenskih vplivnic za zdrav in nasiten zajtrk

05. oktober 2023
Foto: Saša Despot

V sodobnem času postaja zdrav zajtrk vse bolj pomemben in tradicionalne zajtrke so nadomestile zdrave žitarice, kot je na primer oves. Slovenske vplivnice so z nami delile svoje različice zajtrka njihovega najljubšega obroka iz otroštva z novim, modernim pridihom Čokolina Dark.

Časi se spreminjajo in tako so se spremenile tudi navade in zajtrki slovenskih vplivnic. Ob predstavitvi novega okusa Čokolina so Ula Furlan, Neja Krampl Mastnak in Mia Guček z nami delile njihovo najljubšo različico zajtrka s Čokolinom Dark, ki so ga spoznale na našem Style.Over.Net x Čokolino Dark dogodku.

`Stajliš` čokolino z banano in arašidovim maslom

“Spomini na otroštvo se zgodijo takoj, ko si natresem Čokolino v skledčko. In že sem nazaj v osnovni šoli, ko sem vikende preživljala pri nonotu in sva z bratrancem pregledala vse Terminatorje in Die Hard filme pozno v večer, v varnem objemu velikih retro kavčev dnevne sobe. Tu so še moja zgodnja jutra in lovljenje minut, da ne zamudim prve ure v šoli, za kar je bil Čokolino odlična izbira za zajtrk. Kdaj je potolažil tudi popoldansko lakoto, ko se mi kot zgodnji najstnici še ni dalo skuhat ta pravega kosila. In še danes z veseljem z njim v naročju sedem na kavč in odložim dan na večerno blazino,” je svoje spomine na čokolino opisala voditeljica, novinarka in vplivnica Ula Furlan.

Ula je za svojo različico izbrala preverjeno klasiko, banano in borovnice, vse skupaj pa popestrila še z bogatim arašidovim maslom in koščki temne čokolade.

“Čokolino bo ostal, za zmeraj. Nove generacije prihajajo in z vsako od njih kdaj zamešam žličko še zase. Je zajtrk našega otroštva in mala nostalgična tolažba za zmeraj,” pravi.

Nov okus Čokolino Dark vsebuje 100 % polnovredno ovseno moko, sladkan z datlji in obogaten s kakavom. Ulo je novi okus navdušil: “Odličen je, nič mu ne manjka, morda je celo še boljši. Ravno prav zaslajen, super po teksturi in nič kaj drugačen za se igrat z njim – od toplega do hladnega, od tekočega do čvrstega.

Sestavine za Ulin zajtrk:

  • Čokolino Dark
  • Mandljevo mleko O`Plant
  • Banana
  • Borovnice
  • Arašidovo maslo
  • Koščki temne čokolade
Foto: Saša Despot

Fige z jagodičevjem

Pridih jeseni je v svojo različico Čokolino Dark zajtrka vključila novinarka in vplivnica Neja Krampl Mastnak. Okus jeseni so zaznamovale fige, malce poletja so pričarale maline in borovnice, za prijeten uvod v zimo pa so poskrbeli med in praženi lešniki. Glavno vlogo je seveda odigral Čokolino Dark v stranski vlogi kakovostnega rastlinskega mleka O`Plant.

Sestavine za Nejin zajtrk:

  • Čokolino Dark
  • Mandljevo mleko O`Plant
  • Praženi lešniki
  • Sveže fige
  • Jagodičevje
  • Med
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

“Vse do dogodka Čokolina nisem jedla vrsto let in sem vesela, da sem ga znova poskusila! Okus mi je všeč.”

Čokolino Dark je namenjen vsem, ki jih zjutraj tiktakanje ure močno preganja in želijo pričeti začetek dneva z zdravim in uravnoteženim obrokom. Ikonični zajtrk, ki ga poznajo praktično vsi, marsikomu prikliče prijetne spomine, tudi Neji.

“Na Čokolino imam zelo lepe spomine, moja mami mi ga je velikokrat pripravila in prav vedno sem komaj čakala, da ga lahko znova jem.

Tropska svežina

S Čokolinom Dark se lahko ustvari nešteto različnih zajtrkov in kombinacij okusov. Eksotično različico zajtrka si je pripravila Mia Guček, slovenska pevka in lanskoletna zmagovalka Slovenske popevke.

“Kljub temu, da nisem velika ljubiteljica sladkarij, je bil to eden mojih ljubših zajtrkov. Čokolino sem v otroštvu vedno jedla v nedeljo zjutraj ob maratonu risank. Nedelja dopoldan je bil zame najlepši del tedna, zato ima Čokolino zame posebno mesto,” nam je zaupala Mia.

Foto: Saša Despot

 Sestavine za Miin zajtrk:

  • Mandljevo mleko O`Plant
  • Čokolino Dark
  • Sveže in/ali suho tropsko sadje
  • Indijski oreščki
  • Chia semena
  • Lističi posušenega kokosa
  • Karamelni preliv
Foto: Saša Despot

Mia je navdušena tako nad okusom novega Čokolina, kot tudi sestavinami. “Čokolino Dark je zame najboljša verzija do zdaj. Všeč mi je, da je sladkan z datlji ter da je veganski in da kljub temu ohranja nostalgičen okus po otroštvu. Popolna kombinacija!”

Foto: Saša Despot

Z vami smo delili tri recepte slovenskih vplivnic, ki jih lahko preizkusite tudi sami ali pa ustvarite povsem svoje kombinacije. Bodite drzni pri ustvarjanju svojega novega ikoničnega zajtrka z nostalgičnim okusom iz otroštva.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic