fbpx

3 stvari, ki so moškim pomembnejše od seksa!

Odnosi

Je to sploh mogoče? Tako se vprašamo, ko izvemo, da so moškim, seveda le tistim v resni zvezi, 3 stvari bolj pomembne kot vroče poželenje…

Razbijmo mite in poglejmo, kaj moškega v zvezi resnično osvoji. Očitno za moške v partnerskem razmerju ne drži, da jih vodi samo pamet ‘spodnje glave’, ampak smo se ženske motile, ko smo menile, da je dovolj moškega dobro spolno zadovoljevati in že bo naš za vse večne čase.

Tako, kot krožijo miti in legende glede žensk, ki nas ne samo dolgočasijo, ampak že kar frustrirajo, tudi moški kaj hitro postanejo slabe volje, če menimo, da je vsa njihova presoja skoncentrirana v mednožju. Ženskim revijam se lahko zahvalimo za mnogo takih mitov, vključno s tistim, da naj bi moški na seks pomislili celo vsakih 7 sekund… Čeprav vsi vemo, da najbrž v tem primeru nobeden od njih ne bi mogel dokončati delovnika.

Da, moškim je seks zagotovo pomemben. Tako, kot ženskam. Nekateri imajo večji libido, drugi manjšega, tretji so celo brez njega. A prav vsem so naslednje tri stvari bolj pomembne od seksa, zlasti, ko so v resnem razmerju. In če te tri stvari ne delujejo, potem tudi (še tako fantastičen) seks ne bo rešil zveze!

# Razumevanje

Moškim je zelo pomembno, da jih partnerica razume kot človeka in tudi kot moškega. Tudi ženske si želimo predvsem razumevanja, kajne? Rade bi, da bi partner razumel v prvi vrsti nas kot človeka in na drugem mestu našo žensko naravo. No, z moškimi je zgodba povsem enaka. Samo, če ga sprejmete z vsemi njegovimi prednostmi in pomanjkljivostmi obenem, ter razumete, zakaj nekaj počne in kaj je prioriteta v njegovem življenu, ga boste lahko za vselej osvojile. Zato pokažite iskreno zanimanje zanj in za to, kar se mu dogaja!

# Pohvala

Še en dokaz, da prav nikogar ne smemo jemati za samoumevnega in da so vse naše vezi v resnici krhke in začasne. Zato svojemu moškemu priznajte, kadar ima prav, pohvalite ga za pozornost, ki vam jo je izkazal, ko se je potrudil v gospodinjstvu ali kako drugače. Tudi me pričakujemo, da bo opazil našo novo pričesko, kaj šele vse ostalo…

# Zaupanje

Ta je ključna kakovost in sestavina prav vsakega odnosa, resnega partnerskega razmerja pa še posebej. Neupravičeno ljubosumje, izpadi vseh vrst in predpostavke, ki jih najprej naredite v svoji glavi, potem pa mu očitke vržete še v obraz, so nekaj, kar ga strahotno živcira, zato se brzdajte in zadržite te občutke zase. Najverjetneje so tako ali tako zrasli samo na vašem zeljniku.

Končajmo z mislijo, da moški na ženske zagotovo ne gledajo striktno samo skozi spolno prizmo in zato tudi me ne bi smele obsojati njih, da jim je tako ali tako pomemben samo – seks.

Foto: iStock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam