4 aplikacije za pametnejšo uporabo telefona

21. julij 2024

4 aplikacije za pametnejšo uporabo telefona

21. julij 2024
Foto: Pexels
4 aplikacije za pametnejšo uporabo telefona

4 aplikacije za pametnejšo uporabo telefona

21. julij 2024
Foto: Pexels

Čas, ki ga preživite na svojem telefonu, ni nujno zapravljen. Z izbranimi aplikacijami bo ta čas pravzaprav koristen in poučen, poroča Bonjour.ba.

Aplikacija Nibble 

Nibble je aplikacija za splošno znanje, ki ponuja interaktivne lekcije in kvize. Z združevanjem različnih stilov učenja vas uči o osnovah umetnosti, arhitekture, matematike, logike, biologije, zgodovine, ponuja pa tudi nasvete o tem, kako bolje upravljati s svojimi financami.

Aplikacija naj bi uporabnikom pomagala tudi pri izboljšanju spomina, razvijanju domišljije, reševanju problemov in kritičnem razmišljanju.

Aplikacija DailyArt

Cilj te aplikacije je spoznavanje uporabnikov z umetniki in velikimi umetniškimi deli. Vključuje zbirko več kot 4000 umetniških del, 1200 biografij in 600 muzejskih zbirk, deluje pa tako, da vsak dan izveste več podrobnosti o umetniškem delu in življenju umetnikov. Gre za skupnost ljubiteljev umetnostne zgodovine.

Aplikacija Headway

Headway je aplikacija za kakovostne povzetke knjig. Poleg možnosti spoznavanja literarnega dela v petnajstih minutah, omogoča priklic, pomnjenje in implementacijo znanja iz knjig skozi izzive, dnevna spoznanja in ponavljanje. Naslove izbirajo z uglednih seznamov, kot je The New York Times Bestseller.

Aplikacija Brainscape

Ta aplikacija je še posebej priročna za študente. Vsako temo povzema v kratka dejstva, ki so postavljena kot vprašanje in odgovor, kar vas motivira, da se aktivno spomnite informacij od začetka. Nato ocenite, kako dobro poznate vsak koncept na lestvici od 1 do 5, aplikacija pa določi popolni časovni interval za ponovno ponovitev te kartice.

Brainscape sodeluje z vrhunskimi založniki, šolami in učitelji, da bi ustvaril obsežne zbirke certificiranih kartic za raznoliko paleto predmetov. Najboljši študenti, profesorji, učitelji, mentorji in podjetja po vsem svetu so ustvarili več kot milijon tem, ki so na voljo za iskanje v aplikaciji.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic