fbpx

4 koraki do popolne zadnjice, stegen in bokov

Fit, Lifestyle, Nega telesa, Prva stran, trend, Zanimivosti

Sodobna estetska medicina nam je ponudila bližnjice do čvrstejšega ozadja, ki z leti propada kljub telovadbi.

Naslednje metode bodo omilile celulit, dale telesu ponovno napet videz in zmanjšale maščobne obloge. Telovadba in pravilna prehrana sta najbolj pomembni, ko želite učvrstiti telo, še posebej zadnjico in zadnji del stegen, vseeno pa je sodobna lepotna medicina ponudila še nekaj alternativnih načinov, s katerimi si lahko pomagate do hitrejših rezultatov.

Te naj bi dosegli z naslednjimi 4 metodami, o katerih se v tujini veliko govori, pri nas pa so morda malo manj znane, čeprav ženske z večjim proračunom, ki skrbijo za svoj videz, nedvomno že vedo za njih (nekatere metode morda zgolj poznajo pod drugim imenom) in si jih pred sezono kopalk tudi rade privoščijo.

Prednost omenjenih metod je njihovo hitro delovanje in kajpak učinkovitost na najbolj kritičnih predelih, ki jih želi večina žensk učvrstiti, to pa so zadnjica, stegna in boki. Trendovski posegi prihajajo večinoma iz ZDA, a omenjene storitve ponujajo tudi že pri nas.

# Vbrizgavanje filerjev

Dr. Annie Chiu iz Cedars Sinai medicinkega centra pravi, da ženske vse bolj povprašujejo po brazilski metodi dviga zadnjice (butt lift). Gre za uporabo filerjev Sculptra, ki jih je odobrila ameriška Zvezna agencija za hrano in zdravila (FDA), do sedaj pa so se uporabljali predvsem za polnjenje obraznih gub. Te filerje lepotni krirugi vse pogosteje uporabljajo za oblikovanje predela, ki s staranjem izgublja svojo obliko, še posebej, če ne  telovadimo redno.

# Naprava Cellfina

Po trditvah strokovnjakov ima kar 90 odstotkov žensk celulit kljub redni vadbi, prizadane pa tudi suhice, ne samo žensk z odvečnimi kilogrami. Cellfina je naprava v velikosti žepnega telefona, ki jo je prav tako odobrila FDA, težave s celulitom pa rešuje bolj dolgoročno od drugih metod. Pomaga odplaviti odvečne maščobe iz podkožja in kožo na kritičnih predelih naredi vidno bolj gladko. Posamezen tretma traja približno eno uro, prvi rezultati so vidni že po tednu dni uporabe.

# Metoda CoolSculot

CoolSculot slovi kot vodilna metoda v svetu za zmanjšanje maščobnih oblog. Pri nas ta postopek poznamo kot kriolipolizo, ki dobesedno ‘zamrzne’ maščobne obloge in povzroči odmiranje maščobnih celic. Uporablja se za predele telesa, kjer se z leti kljub pravilni prehrani in telovadbi naberejo maščobne obloge. Postopek je učinkovit predvsem za odstranjevanje celulita na zadnjem delu stegen in tik pod zadnjico, obenem pa pomaga učvrstiti in napeti kožo. Že po dveh tretmajih je razlika opazna.

# Elektroterapija

Elektroterapija je prav tako odlična metoda za odstranjevanje predvsem trdovratnega nakopičenega celulita in je precej razširjena tudi pri nas pod različnimi imeni. Gre za neinvazivno metodo, ena od njih je registirana pod imenom Resculpting Body Treatment, ki s pomočjo pulznih električnih sunkov na točno določeni frekvenci spodbuja nastajanje kolagena, pospeši kroženje limfe in izločanje strupenih snovi iz telesa, hkrati pa tonira in oblikuje mišice. Staranje in dolgoletno sončenje namreč upočasnita naraven pretok krvi in hranilnih snovi v podkožju, obenem pa zaradi obeh dejavnikov sčasoma propada kolagen.

 

Foto: Baja Plastic Surgery, Pinterest, Elle


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam