fbpx

4 lepotna pravila katerih se manekenke dnevno držijo

Lepota, Novice, Prva stran

Karlie Kloss, Giselle, Adriana Lima in druge manekenke se strogo držijo naslednjih lepotnih pravil, zakaj se jih ne bi tudi vi?

Večina manekenk ima svoj ustaljeni lepotni režim, ki se ga drži, ne le pred začetkom modnih revij, ampak skozi vse leto. Ne glede na to, da je pri večini manekenk za lepoto poskrbela genetika in pravilno prehranjevanje, vsak dan telovadijo in se držijo 4-ih lepotnih pravil, saj je le tako njihova koža videti vedno sveža, gladka in zdrava.

Vsakodnevno vlaženje kože

Hidratacija ima čudežne učinke na delovanje vašega metabolizma in mladosten videz kože. Zato je priporočljivo, da se izogibate gaziranih pijač in alkohola, ki vaše telo in s tem tudi kožo, dehidrira. Namesto omenjenih pijač pijte v čim večjih količinah vodo. Prav tako je priporočljivo, da v mlačno vodo stisnete malo limoninega soka ali precejene kumare. Hidracija se lahko rešuje tudi s koristno navado; z vsakodnevnim nanašanjem vlažilne kreme, ki neguje kožo, tako pozimi, kot poleti.

Jejte čim več hrane, bogate z vlakninami

Za uravnoteženo telesno težo in zdravo prehrano je zaželen dnevni vnos hrane bogate z vlakninami, kar bo ugodno vplivalo tudi na vaš prebavni trakt. Živila, bogata z vlakninami, so žita, kot so ječmen, rž in oves ter stročnice, kot so grah, leča in fižol, prav tako špinača, krompir in korenje.

Vsaj 7 ur spanja

Čeprav imajo manekenke zelo zaseden urnik, pa nikoli ne spijo manj kot 7 do 8 ur. Spanec je bistven za svež in spočiti videz. Zato poskrbite za vstajanje po najmanj sedmih urah spanja, če ne želite, da bi nespečnost in neprespanost vplivala na vaš videz.

Redna vadba

Vam je znana zaobljuba: “Imam ravno dovolj časa za vadbo, da bom fit pred morjem?« Prav vse top manekenke telovadijo vsakodnevno po nekaj minut, skozi celo leto. Redna vadba poskrbi za napeto telo ter dobro formo in pomaga koži, da je elastična in zdrava. Prav tako ne smete pozabiti, da organizem pri vadbi, s potenjem odvaja strupene snovi.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam